ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Taistellen voittoihin

HIFK – Jyp 5 – 3

Keski-Suomen ylpeydellä, Jypillä on viimeisiä hetkiä napsia pisteitä. Homma otettiin Jyväskylässä tosissaan, sillä edellisen päivän A-junnujen Jokerit-Jyp pelin jälkeen muutama pelaaja jäi Helsinkiin yöksi vahvistamaan B:n kokoonpanoa lauantain tärkeään koitokseen.

Peli pelattiin Pirkkolan harjoitushallissa, joka oli omiaan lisäämään vauhtia kahden kovavauhtisen joukkueen otteisiin. Jypin A-junnuista lainattu nelikko järjesteli peliä mallikkaasti HIFK:n päätyyn, mutta avausmaalin teki kotijoukkue heti ensimmäisellä ylivoimallaan Janne Keräsen vanhanaikaisella. HIFK:n ensimmäinen erä oli onnistuneiden erikoistilanteiden sarja. Kesken Jypin ylivoiman karkasi kaksikko Ramstedt-Palotie kahdella yhtä vastaan, eikä Palotie erehtynyt. Kun vielä ennen taukoa kapteeni Lauri Tuohimaa teki myöskin maalin alivoimalla ja vierailijoiden onnistuessa ainoastaan kerran, niin tilanteessa 3-1 mentiin tauolle.

-Jypin A-junnut tarjoili kiekon kivasti ”Nudille”, jonka passista oli pakko heittää alivoimamaali. Nättiä, sanoi Tuohimaa päästyään rankaisemaan kokeneita vastustajiaan.

Laten loistava pelivire jatkui myöskin toisessa erässä, kun hän nosti upealla vanhanaikaisellaan HIFK:n jo 4-1 johtoon. Vierailijat kavensivat kuitenkin vielä maalilla. Jyp hallitsi hienokseltaan pelitilanteita, mutta muurin lailla maalillaan seisonut Jani Nieminen torjui jyväskyläläisten pahimmat lähentelyt loistavasti.

Viimeisen kolmanneksen aikana taistelu pisteistä oli tuimaa ja totista. Jyp onnistuikin kaventamaan hieman onnekkaastikin kun kiekko osui oman pelaajan mailaan maalin edustalla, eikä Nieminen ehtinyt yllättävään ohjaukseen mukaan. Ottelun loppu näytti kuitenkin sen, mistä kotijoukkue oli tehty. Peli ei seonnut paineenkaan alla vaan hyvän matsin pelannut Mikko Palotie teki maalinedustalta loppunumeroiksi 5-3.

-Vastustajan hyvästä pelistä huolimatta pakka pysyi hyvin koossa, joten makea voitto taskuun, tuumiskeli jo seuraavan päivän Vaasan matkaa kauhisteleva ”Volsu” Wacklin.

Sport – HIFK 5 – 7

Alla makea voitto Jypistä, sekä uuvuttava ajomatka Vaasaan. Lähtökohdat eivät tulisi olemaan helpot, kun muistetaan vielä, että Sport oli pakottanut Bluesin tasapeliin Matinkylässä. HIFK tulisi kuitenkin taistelemaan täysillä sarjapisteistä.

Pitkästä aikaa HIFK joutui pelissä tappiolle, kun pirteästi karvannut kotijoukkue onnistui pistämään kiekon Miko Erängön taakse ylivoimalla. Kuittia ei kuitenkaan tarvinnut odotella kauan. Anders Löfman tasoitti ruuhkasta ja myöhemmin Janne Keränen vei Pirkkolan Pedot johtoon. Ensimmäinen erä pelailtiin loppuun tuomarin jaellessa jäähyjä tasaiseen tahtiin molemmille joukkueille.

Toiseen erään ei tullut kuin kotijoukkue Sport. Tai siltä se ainakin tuloksellisesti ja pelillisesti näytti. Kolme osumaa pahasti seisoskelleen HIFK:n verkkoon muutti tilanteen päälaelleen Eihän sen nyt näin pitänyt mennä!

Erätauko kaiken muuttaa voi. HIFK vaihtoi maalivahtia, jonka tosin ei enää tarvinnut paljon peliin puuttua. Vierailijoiden asenne oli taas kohdallaan ja tilanne tasan vain noin kolme minuuttia erän alusta. Vielä kerran pääsi Sport kuitenkin kuittaamaan johtoon, mutta tästä ei HIFK hätääntynyt vaan lisäsi puita uuniin. Teemu Taruvuori tasoitti raudanlujalla lämärillään ja Jonas Enlund kikkaili johto-osuman veskarin längistä. Loppunumerot teki Teemu Ramstedt vain puoli minuuttia ennen pelin päättymistä. Lopussa saatiin kuitenkin vielä pieni tappelun poikanen aikaiseksi. Tilanne kuitenkin saatiin rauhoitettua Enlundin voimin, joten ei siitä sen enempää.

-Kaveri rupesi antamaan jabeja, joten olihan munkin pakko sitten hieman huitoa, tilanteen herraksi noussut Enlund tokaisi hikisenä pukuhuoneessa irrotellessaan foliota käsistään.

-Hyvä viikonloppu koko joukkueelta. Asenne ja usko ei loppunut missään vaiheessa, kertoi pääkäskyttäjä Silander aamuyön tunteina Pirkkolan jäähallin parkkipaikalla.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11