ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Voitto Porista!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ässät - Kollit 2-3

Mies, joka tekee Ässiä vastaan Porissa joukkueensa kaikki kolme maalia ja putsaa palkintopöydän, on joko hullu tai tavattoman rohkea. Tällä kertaa tempun teki Kollien nro. 33, Paavo "Pay the price" Torkkola, joka iski pesunkestävän hattutempun 24:ssa minuutissa. Ensimmäinen maaleista syntyi tasakentällisin, toinen alivoimalla ja kolmas luonnollisesti ylivoimalla.

"Kaikkea pitää kokeilla, paitsi rinnallevetoa ja eläkevakuutuksia. Mulla oli mielessä Gordie Howe hat trick, mutta tänään tein vain maalit", tunnusti vielä Helsingin rajalla tahattomasti hymyillyt Torkkola.

Gordie Howe hat trick koostuu kolmesta maalista ja tappelusta.

"Pave yritti peitellä hymyään, mutta epäonnistui surkeasti. Kai sillä oli hyvä fiilis, mutta rajansa kaikella", tuumasi puhelimitse tavoitettu Samuli Kaikkonen, joka paljasti toimitukselle maukkaan yksityiskohdan Arne Köhlerin ensimmäisestä A-liigamaalista.

"Turkulaisten kertoman tarinan mukaan Kölli teki ekan häkkinsä Kuopiossa KalPaa vastaan ja tuuletuksen tuoksinassa hanska lensi katsomoon. Sitä etsittiin sieltä sitten kissojen ja koirien kanssa. Kyseessä oli kaiketi Teemu Selänne -tuuletus, tiedättehän sen hanskan ampumisjutun", jatkoi innokas Kaikkonen.

Eilisen ottelun alku näytti jälleen kerran Kolleittain pahalta, kun edellisessä Isomäen ottelussa stadilaisia riepotellut Petteri Tasku nautiskeli lätkän Aku Limnellin maaliin jo ajassa 02.40.

Vain viisi minuuttia ehti kulua, kunnes mestareiden ykköskoutsi Samu Kuitunen piiskasi Torkkolan lentoon. Pave tekaisi tasoituksen Rami Hovisen (0+2) syötöstä ajassa 07.44.

Torkkolan kabaree jatkui alivoimalla Timo Seppäsen syötöstä heti toisen erän alkuun ja 3-1-johdon Paavo iski ylivoimalla ajassa 33.18. jälleen jämäkän puolustajan Rami Hovisen esityöstä.

Ottelun viimeinen maali aiheutti hämmennystä erityisesti Kollien penkillä.

Ässien Veli-Matti Päivinen käytti kiekkoa Aku Limnellin (25 torjuntaa) maaliviivan tuntumassa, mutta peli jatkui normaalisti, kunnes seuraavalla katkolla tuomarikolmikko otti aiheesta pikku palaverin. Pöytä katettiin ja neukkaripulllat maitokahveineen kannettiin toimitsijoiden pöydälle. Aikansa keskusteltuaan tuomarit totesivat, että kiekko oli itse asiassa mennyt kuin mennytkin täysin selvästi maaliin.

Tässä on kaiken porilaisuuden kauneus. Sääntöjä muokkaillaan pelitilanteen mukaan ja patapaidat päästetään takaisin peliin vitsin varjolla. Vai lieko raitapaitoja odottanut hallin nurkalla paikallinen lynkkauskerho. Mene ja tiedä.

Varmaa on kuitenkin se, että porilainen videotarkistus on jo hyvissä ajoin seuraavalla vuosituhannella. Tuomareiden aivoihin on mitä ilmeisimmin uusinta teknologiaa käyttäen asennettu trafalmadorelainen mikrosiru, joka rekisteröi epäselvät maalitilanteet takaraivossa sijaitsevalle kovalevylle. Kovalevyn muisti voidaan ottaa käyttöön vielä tunteja tapahtuneen jälkeen.

"Aika erikoinen tuomio, mutta tätähän me vähän venailtiinkin, Porissa kun oltiin", sai Kollien Joonas Tanska kovaääniseltä räkätykseltään sanotuksi.

"Muuten tää oli kyllä taisteluvoitto, jälleen kerran. Oltiin paljon valmiimpia kuin viime visiitillä. Torkkola onnistui erinomaisesti ja pakit pelas tasaisesti. Seppänen oli hyvä ja B:n Haverinen myös. Muutamat pelilliset jutut oli vielä pahasti hakusessa, mutta tulos oli hieno. Ton tuomarien hätäkokouksen ja Ässien maalin hyväksymisen mä kirjoitan saletisti muistelmiini. Kaikkea sitä näkee", lopetti Tanska.

Kollien pelit jatkuvat lauanataina Hornassa. Vastaan silloin Ilves Tampereelta.

Kaikki paikalle, kele.

Tilastot Porista
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11