ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Rotta koloon

Kollit-Ilves 4-2

Kollit ajoivat rotat koloihinsa lauantain ottelussa Tampereen Ilvestä vastaan. Kaukaloon sopimattomia julmuuksia esittäneet vieraat johtivat ottelua parhaimmillaan jo 0-2, kunnes punapaidat ryhdistäytyivät ja iskivät neljästi peräkkäin. Ottelunsankariksi nousi kajaanilainen kiekkolahjakkuus Jarkko Oikarinen, joka löi kiekon viimeisessä erässä kahdesti Krister Antilan selän taakse.

Tampereella maalivahti ei ole pyhä. Sen osoitti ilvesläisten käsittämättömät tempaukset, jotka kohdistuivat ensimmäisessä erässä Kollien Aku Limnelliä vastaan. Mailaa tuli käsille vihellysten jälkeen ja byyrärin päälle ajettiin surutta lähes jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Niin hyvin vieraat taktiikassaan onnistuivat, että Limnell kärsi polven sivusidevamman ja joutui jättämään kaukalon ensimmäisen erän jälkeen.

"Ilveksen taktiikkaan kuului jälleen kerran rottailu, josta saatiin esimakua jo Tampereen-visiitillä. Mikä näitä hämäläisiä vaivaa? HPK teloi meiltä pari kundia ja nyt Ipa häkkärin. Pahinta kaikessa on se, että dumari ei reagoinut millään tavalla tapahtuneeseen", murisi Kollien tiedottaja Axa Fahler.

Päätuomari Mikko Lehmuskoski toden totta oli väärässä paikassa. Hornassa nähtiin kauden huonointa ja epävarminta tuomarityöskentelyä läpi ottelun.

Tuomari salli maalivahtiin kajoamisen jopa siinä määrin, että jälleen yksi terveys menetettiin.

"Tammikuun ensimmäisessä kotiottelussa kaukalossa olisi mielenkiintoista nähdä pilliin puhalteleva apina. Lopputulos tuskin olisi piiruakaan heikompi", lopetti Fahler.

Itse peli oli sekavaa puurtamista. Erityisesti ensimmäisessä erässä kiekkoilulliset hienoudet jäivät sikailun jalkoihin.

Erän ainoan maalin teki ylivoimalla Ilveksen Juha Leimu.

Kun toisen erän puolivälissä vieraiden Mattu Huilla lirutti kiekon Karri Ahokkaan taakse ja vei Ilveksen kahden maalin johtoon, Kollien aitiossa alkoi tapahtua.

Liike kiihtyi myös kaukalon puolella ja raivokas karvaaminen tuotti tulosta, kun Ilves-vahti Krister Antila hätäili purkukiekon suoraan siniviivalla kytänneelle Paavo Torkkolalle. Pave iski kiekon tyhjiin ja kavensi tilanteen 1-2:een.

"Tällaset matsit on aina hemmetin mukavia voittaa. Alun kärsimykset saatiin käännettyä ja paha sai palkkansa. Ihan hyvillä fiilareilla voi lähteä ns. joulutauolle", tuumi Torkkola. Ilves roikkui mukana vielä viimeisen erän puoliväliin saakka. Sitten vauhti hyytyi eikä mailalla tökkiminenkään enää maistunut. Kollit käyttivät tilaisuuden hyväkseen.

Tasoituksen ampui Jussi Villanen ajassa 49.15. Maalin esityöstä vastasi hyvässä tikissä oleva "Aksu" Putkonen.

"Putkonen oli mun mielestä meidän paras pelaaja tänään. Loistava esityö Villasen tasoitukseen oli nannaa katseltavaa", kehaisi Kollien 40-vuotias omistaja Tom Nybondas.

Kuin pisteeksi iin päälle Jarkko Oikarinen maalasi tilanteeksi 3-2 heti seuraavassa hyökkäyksessä. Kajaanin Oikarinen varmisteli Kollien voiton vielä toisella henkilökohtaisella maalillaan ajassa 56.27. Ottelun ykköstähdeksi valittu "Jakke" saalisti joulukuussa kaikkiaan 7 tähtikiinnitystä ja jakoi ykköspaikan TPS-molari Juho Santasen kanssa. Nähtäväksi jää kumpi herroista valitaan kuukauden pelaajaksi.

"Jakke oli liekeissä. Hyvä juttu, että ratkaisijoita löytyy muualatakin kuin ykkösketjusta. Nythän meiltä oli Lennu liigan mukana ja Hautajoki sekä Salosen Pasi poissa terveydellisistä syistä. Makea voitto, vaikka oma peli oli todella heikkoa. Intissä ei pääse luistelemaan", mietti ärhäkkäästi taklaillut Kollihyökkääjä Heikki Laine.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11