ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

No balls

Kollit-Lukko 1-3

Kollien munattomuus kostautui kahden sarjapisteen menetyksenä lauantai-illan valjuimmassa viihdepläjäyksessä. Hornan hiljainen yleisö joutui todistamaan kauden haluttominta Kolli-esitystä ja Lukon maalivahdin Iiro Tarkin mojovaa pelivirettä kolmen piinallisen erän verran. "Näytti vähän siltä, että tää matsi oli sitä osastoa että pakko pelata kun ohjelmaan on merkitty", puhisi Kollien ykköskoutsi Samu Kuitunen. Oikeassa oli Kuitunen.

Joukkueenjohtaja Tomi Kuukaupin mukaan kyseessä oli "ämmämäinen esitys".

Oikeassa oli Kuukauppi.

Kuuden viikon sairaslomalle edellisessä ottelussa joutunut nilkkavaivainen Ville Varakas puhisi muutamaan otteesseen, "pelatkaa nyt siellä."

Oikeassa oli Varakaskin.

Pelata olisi pitänyt.

Kokoonpanon puolesta oli lupa odottaa parempaa. Mukaan oli saatu isänmaan toivo Lennart Petrell sekä isänmaan luottamuspuuhista toivottavasti pian vapautuva Hannu Pikkarainen. Myös silmävammasta hiljalleen palautuva Eetu Holma luisteli jäälle.

Tällä kertaa näytti vahvasti siltä, ettei kaukalossa ollut monellakaan punapaidalla kovin hauskaa. Uuden vuosituhannen Kolli-joukkueiden kaikkien pelattujen otteluiden kontaktienkaihtamisennätys lyötiin Lukkoa vastaa kirkkaasti.

Maalintekokaan ei maistunut. Ensimmäinen totuus on se, että avoimia paikkoja tuhlattiin lähes hulluuteen saakka ja kiekko saatiin ohi, yli, ali, sivuun ja silleen, sekä täysin päin kolmessa yrityksessä neljästä. Positiivisena seikkana mainittakoon kuitenkin se, että Kollit pääsivät tekopaikoille ja pyörittivät muutamaan otteeseen peliään hyvinkin näyttävästi.

Maukkaimmat pussituspaikat siunaantuivat ensimmäisessä erässä Paavo Torkkolalle ja kakkoserässä Kim Hramoffille. Molemmat pääsivät nokikkain kettuhäkkärin kanssa, mutta hävisivät.

Toinen fakta on se, että Lukko pelasi fiksusti, nöyrästi ja ennalta sovittua taktiikkaa noudattaen. Pisteet matkasivat siis syystäkin Raumalle.

Kolmas totuus löytyy Lukon maalinsuulta. Iiro Tarkki pelasi upean ottelun torjuen kaikkiaan 32 kertaa.

Kolleista vain Aleksi "Raketti" Putkonen pääsi yllättämään Tarkin. Putkonen päätti hyvän nousunsa vasemmasta laidasta näppärään b-pisteeltä lähetettyyn skodeen, joka kimposi verkkoon etutolpan kautta. Syöttäjiksi Kollien 1-1-tasoitukseen merkittiin ottelun paras puolustaja Hannu Pikkarainen ja hyökkääjä Tommi Heinonen.

Ensimmäisessä erässä Kollit hallitsivat hienokseltaan tilanteita, mutta maalinteko oli ahterista. Lukko sen sijaan käytti paikkansa melkoisella varmuudella.

Marko Virtala karkasi läpiajoon saatuaan ilmaisen kiekon keskialueella. Raumalainen iski lätyn taitavasti maaliin ja vei Lukon ansaittuun maalin johtoon ajassa 15.59.

Putkosen tasoituksen jälkeen Lukko iski jälleen. Kovan maalinedushässäkän jälkiminingeista voittomaalin pääsi laukomaan tyhjään maaliin vieraiden paras kenttäpelaaja Ville-Vesa Vainiola. Kollien Karri Ahokas torjui ansiokkaasti Teemu Virtalan avauslaukauksen, mutta pakkien poissaolo kostautui ja Vainiolalla oli helppo työ ampua kiekko tyhjiin. Ottelua oli pelattu rapiat vajaa erä.

Toisessa erässä Kollit esittivät muutamia hyviä painostusjaksoja, joista näyttävin osui erän viimeiselle puolelle minuutille. Pasi Salosen ja Hannu Pikkaraisen johdolla lukkolaisia pyörittänyt punakone jäi kuitenkin ilman maalia.

Toisen erän mainetekoihin lukeutuu myös Lukon erinomainen ylivoimapeli, jonka maestroina hääräsivät herrat Vainiola ja taitava Teemu Virtala.

Viimeinen erä oli Kolleilta näennäistä hallintaa ja surffailua. Haluttomuus paistoi läpi kaikesta tekemisestä. Kuvaavaa Kollien pelille ja koko ottelulle oli ajassa 57.22 otettu pikkukakkonen väärästä vaihdosta.

Kolleilta olisi saattanut luojien suomalla lykyllä riittää paukkuja vaikkapa tasoitukseen, mutta typerä huolimattomuuskakkonen tuhosi unelman.

Petri Lammassaari sinetoi tapahtuman lopullisesti 37 sekuntia ennen peliajan umpeutumista ampumalla vieraiden 1-3-voittomaalin.

Eipä siinä sen enempää.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11