ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Loppusarja käyntiin

Tappara – HIFK 1-5

Jäljellä on enää kaksitoista joukkuetta ja kaikki ovat kuuden pisteen sisällä. Tiedossa olisi erittäin tasainen loppusarja. Vierailija HIFK lähti sarjaan piikkipaikalta mutta Tappara vaani ainoastaan kolmen pisteen päässä. Hakametsässä nähtäisiin lauantaina kahden perinteikkään seuran kaksinkamppailu.

HIFK:n vahva vire jatkui tauonkin jälkeen loistavana. Peli saatiin toistuvasti Tapparan puolustusalueelle. Nopeasti tilanne taululla oli jo 0-2 vierasjoukkueelle. Ensin Jonas Enlund nousi kulmalta maalin eteen ja vippasi mustan verkkoon. Hieman myöhemmin paria nopeaa syöttöä seurasi Nuutti Syrjäahon läpiajo, josta kiekko näyttävästi yläkulmaan. Peli oli sekavan oloista johtuen lähinnä tamperelaistuomarin salliessa reippaan kiekottomien pelaajien estämisen ja jatkuvan koukkimisen, jonka linjaan tottuneet Tapparalaiset hyödynsivät punapaitoja taitavammin.

Teemu Mustaniemi siirsi ylivoimalla HIFK:n 0-3 johtoon Enlundin esityöstä. Tämän jälkeen Tappara piristi otteitaan ja myllytti ajoittain vahvasti. Isäntien hallinnasta kertoo hyvin erän torjunnat, jotka olivat 5-20 Tapparan veskarin eduksi. Jani Nieminen torjui kuitenkin vahvasti, eikä joutunut antautumaan kuin kerran.

Viimeinen erä oli sitten taas Pirkkolan Petojen hallintaa. Roikkumiseensa ja kahvaamiseensa väsynyt Tappara ei pysynyt enää mukana vaikka erään tulikin 10 minuutin pakollinen tauko HIFK:n vaihtoaition luukun reistaillessa. Vihdoin apu luukun sulkemiseksi löytyi ja peli pääsi jatkumaan. Heti Henri ”Ii” Kivioja läpiajoon ja varma maali Tapparan verkkoon. Loppuun vielä yksi maali Ramstedtin toimiessa tekijänä. Selkeä voitto HIFK:lle.

- Sarja alkoi ainakin paremmin kuin syksyllä, omiensa peliä tyytyväisenä katsellut Silander kertoi.

HIFK – TPS 7 – 2

Vahva TPS saapui pyhänä Pirkkolan Petojen luolaan hakemaan tämän vuoden ensimmäistä voittoaan. HIFK ei kuitenkaan luovuttaisi pisteitä helposti Turkuun. TPS:n ja HIFK:n kohtaamiset ovat aina olleet tuimia ja ajoittain kuumiakin, joten nähtävää Pirkkolassa olisi.

Homma kotijoukkueen osalta jatkui siitä, mihin se edellisenä päivänä Tampereella jäi. Muutamassa minuutissa Jumbotron näytti jo lukemia 2-0 ja HIFK:lla oli tukeva ote pelistä. TPS:n kavennus tuli punapaitojen pelatessa kahden miehen alivoimalla turkulaishyökkääjän iskiessä kiekon takatolpalta tyhjiin.

Toisen erän ainokaisen teki isäntien Kivioja tsekkilaituri Peter Freibergin esityöstä. Erä oli ensimmäisen erän tavoin kotijoukkueen hallintaa. Maalipaikkoja tuhlailtiin paljon, joten paremmalla viimeistelyllä peli olisi jo ratkaistu, mutta kun ei niin ei.

Viimeisessä erässä hetken näytti pahalta isäntien kannalta, kun TPS pääsi tekemään ylivoimalla kavennuksen. Vieraiden selkäranka kuitenkin katkesi 10 sekuntia tämän jälkeen , kun kapteeni Tuohimaa hiljensi turkulaisvaihtoaition tehtyään repun maalin takaa TPS pakin syndien kautta. Pari maalia vielä varmistukseksi Nousiaisen ja Barkin lavoista ja viimeinen tyhjiin Tuohimaan toimesta niin peli oli ohi.

- Ei huono viikonloppu. Pelaaminenkin oli kohtuullista. Tästä on hyvä jatkaa , heitteli hyväntuulinen Wacklin matsin jälkeen.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11