ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kuisti kaatoi Kollit

SaiPa - Kollit 2-1

Lappeenrannassa on selvästi herätty muistelemaan parin vuoden takaisia mestaruusjuhlia. Liigajoukkueen rämpiessä eteläkarjalaiset ovat jälleen hoksanneet aloittaa satsaamisen A-junnujoukkueen menestyksen eteen. Liigajoukkueesta A-sarjaan pudotetut Petteri Nokelainen ja Eetu Qvist olivat mainioita vahvistuksia, kun Sputnikit löivät Kolleille luun kurkkuun lauantaina. SaiPa nappasi arvokkaan 2-1-kotivoiton puolustavista mestareista. Pudotuspeliviivan tuntumassa käydään runkosarjan viimeisen 10 kierroksen aikana raivokas taistelu kahdesta viimeisestä jatkopelipaikasta. Sijoilla 6-10 lymyilevät joukkueet (Kärpät, Blues, Ilves, SaiPa ja Lukko) ovat kaikki neljän pisteen sisällä. Yhdeksäntenä olevalle SaiPalle Kollien kaato oli siis jonkinmoinen jättipotti.

Kiekkolehden tähtipörssikisaa selvästi johtava SaiPan maalivahti Esa-Tapio Palmu oli mies paikallaan lauantain väännössä. Myös Kollien Karri Ahokas onnistui erinomaisesti. Molemmille häkkäreille kirjattiin huipputasaisessa ottelussa 24 torjuntaa.

"Veskarit oli suuppervedossa. Tällä kertaa eron teki kuitenkin yksi mies, meiltä Itä-Suomeen Patiksen mestaruuskaraokesta karannut Eetu Qvist. Positiivista omalla kohdalla on se, että pääsi vihdoin kehiin pitkän sairausloman jälkeen", mietti polvivammasta tervehtynyt Kollien Harri Hautajoki, joka johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä vaikka oli poissa kokoonpanosta kaikkiaan 12 ottelua.

Ottelun erikoisuus oli yltiötarkka puolustuspelaaminen. Tilastoja katsomossa kyhännyt joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi laski ennätysmäisen pienet maalipaikat molemmille joukkueille.

"Outo peli. Yleensä selkeitä maalintekomestoja tulee puolet enemmän per matsi. Nyt mä ynnäsin SaiPalle 13 ja meille 12. Se on pirun vähän."

Vähäisistä paikoista huolimatta verkko heilui kolmesti.

Ottelun avausmaalin teki SaiPan Olli Nissinen ensimmäisen erän puolivälissä.

40 minuuttia myöhemmin Kollien Lennart Petrell tasoitti ottelun Juha Uotilan ja Pasi Salosen esityöstä.

"Palmu sylkäisi Uotilan siniviivakudin. Siitä oli helppo sutia", kommentoi Petrell kauden 11:ttä osumaansa. U20 maajoukkueeseen valittu Uotila saalisti tasoituksesta 12:nnen syöttöpisteensä.

Kollien tasoituksen jälkeen kuvaan astui taitava Eetu Qvist, joka tekaisi voittomaalin taidokkaan yksilösuorituksen jälkeen.

"Eetu vei meidän pakkia vipuun yksykkösessä ja pääsi iskemään byyrin etukulmasta. Qvist oli selkeesti SaiPan kiekkovarmin kaveri. Eikä samassa ketjussa pelannut Petteri Nokeilainenkaan heikko ollut. Siinä on sellanen kaksikko, joka on tämän sarjan eliittiä. Meiltä hyökkäyspäässä onnistui etenkin Petrellin ketju ja pakeista parastaan esitti Juha Uotila. Varakkaan Villen ja Hank Pikkaraisen poissa ollessa "Junnu" otti isoa roolia pelintekijänä", kehaisi Kollien kakkosluotsi Joonas Tanska.

Kollien etsikkoaika ottelun voittamisen suhteen oli toisessa erässä. SaiPa istui kaikkiaan kolme pikkukakkosta, mutta tehoton ylivoimapelaaminen vaivasi koko joukkuetta, eikä kiekkoa saatu sisään edes kiristämällä.

Viimeiseen erään tuomari vaihtoi ajatteluaan ja istutti Kolleja boksissa peräti neljästi.

Vieraspelien sarja jatkuu Kollien osalta keskiviikkona Oulussa.

Stick em!

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11