ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Lehmän häntä laskeutui

Kollit-TPS 1-2

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa riitti panosta. Yhdellä pisteellä punaiset olisivat varmistaneet kotiedun pudotuspeleihin. Maalin kirvelevä tappio taas tarkoittaa sitä, että Kollit saattavat pahimmassa tapauksessa vielä pudota jopa viidenneksi. Kollien viimeinen runkosarjapeli lauantaina Jyväskylässä nousee siis arvoon arvaamattomaan. JYP ja Kollit majailevat tasapistein runkosarjavoiton varmistaneen Tapparan takana. Voitolla puolustavat mestarit saavuttaisivat kakkospaikan, tappiolla loppusijoitus saattaa olla mikä tahansa sijojen 3-5 välillä.

Keskiviikkona Hornassa nähtiin erikoinen ottelu. Alussa kotijoukkue painoi kuin herhiläinen, muttei pystynyt ratkaisemaan peliä. Lopussa vieraat painoivat samalla mitalla ja ratkaisivat pelin. Simple as that, terhakkaasti pystyssä seissyt lehmän häntä kuukahti ottelun edetessä lähes totaalisesti.

Ensimmäisessä erässä Kollit hallitsivat peliä mielin määrin. Voimaton TPS pääsi hädin tuskin pois omalta alueeltaan, vaikka muutaman maalipaikan pystyikin luomaan.

Kollit jyräsivät koko kalustollaan aggressiivisesti ja hyvällä liikkeellä.

"Avauserä näytti viime kauden meiningiltä. Luistin liikkui, pelissä oli juonikkuutta, tahtoa ja taitoa. Ikävä vaan, ettei saatu kiekkoa pussiin kuin kerran", murisi Kollien omistaja Tom Nybondas.

"TPS-vahti Juho Santanen torjui ensimmäisellä kaksikymppisellä 12 kertaa (yhteensä 22 torjuntaa), mutta toisessa vain kerran. Tämä kuvastaa aika hyvin pelin luonnetta", kertasi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Kollien avausosuman ja samalla ainokaisen iski Pasi Salonen komean keskialueelta lähteneen soolon päätteeksi. Salonen veivasi koko turkulaisnipun kahville ja irtautui maalintekoon näyttävästi kahden TPS-pakin välistä b-pisteiden tuntumasta.

"Se oli todellinen taidonnäyte. Pasoa parhaimmillaan", kehaisi Kollien kapteeni Ville Varakas, joka samaan syssyyn ehti moittia myös toisen erän jäähysumaa, joka kallisti pelin vieraille.

"Otettiin tokassa erässä viisi kakkosta. Osa niistä oli suht älyttömiä hyökkäyspään jäähyjä, osa dumarin yliherkkyyttä. Jatkuva alivoimapelaaminen vei terää kolmannesta erästä."

Maalintekotilanteiden valossa avauskolmannes meni Kollien piikkiin luvuin 10-3.

Puolet kyseisistä paikoista oli täysin avoimia tilanteita, joista paremmalla tuurilla olisi helposti saatu iskettyä peli lopullisesti pakettiin. TPS:n maalissa pelannut Juho Santanen oli ottelun kuningas. Huikeat pelastukset ottelun alussa saivat jatkoa viimeisessä erässä, kun Kollit saivat muutamaan otteeseen kehuttavaa painetta turkulaisten maalille.

"Santanen oli loistava", kiteytti Kollien maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen.

TPS-vaihde asetettiin pienemmälle heti ensimmäisellä erätauolla. Vieraiden liike parani ja peli-ilo siirtyi punaisten paitojen alta mustavalkoisiin.

Toinen erä oli Kollien maalivahti Aku Limnellin näytöstä. Mies seisoi päällään vaikeat alivoimatilanteet ja piti kotijoukkueen mukana pelissä.

TPS onnistui maalinteossa vasta viimeisessä erässä. Kahdesti.

Tasoituksen nykäisi ylivoimalla pienestä kulmasta Tuomas Honkala ajassa 44.33.

Voittomaalin pääsi ampumaan lähietäisyydeltä näppärä Jarmo Jokila, kun peliä oli pelaamatta enää vajaat seitsemän minuuttia.

Kollit kokeilivat ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta TPS ja Santanen kestivät. Pisteet ja tärkeä voitto matkasivat Turkuun.

"Meillä loppu yritys lähes totaalisesti toisessa ja kolmannessa erässä. Ei tällaista voi sulattaa, varsinkin kun kauden tärkeimmät pelit ovat huulilla", kertoili pettynyt Kolli-ykkönen Samu Kuitunen.

Kollien lopullinen sijoitus ja ensimmäinen pudotuspelivastustaja selviävät lauantain kierroksen jälkeen.

Jäämme kuulolle.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11