ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Voitot tasaan

Blues-Kollit 2-5

Kollit riistivät torstaina Matinkylässä Bluesilta kotiedun takaisin selvällä kolmen maalin voitolla. Huomiseen Hornan koitokseen lähdetään paras kolmesta -asetelmasta. Kollien voiton takuumiehinä häärivät lähinnä hyökkääjät Harri Hautajoki (2+0), Lennart Petrell (2+0) ja sähäkästi pelannut Pasi Salonen (0+2). Keskushyökkääjä Jermu Porthén toi vieraiden hyökkäyspeliin tarvittavaa syvyyttä ja pakkikaluston johtajina pyörivät totutusti Ville Varakas (0+3) ja Hannu Pikkarainen. Aku Limnell pelasi byyrissä kelpo pelin, vaikka nollapeli valuikin käsistä viimeisillä minuuteilla.

Limnell ei vaikuttanut ottelun jälkeen tyytyväiseltä.

"Näitä nollapelimahiksia ei liian usein tule. Harmittaa vietävästi", tuhisi 29 kertaa ottelussa torjunut ja yhden syöttöpisteen saalistanut "Limppu".

Ottelun alkuminuutit olivat, kuten Matinkylän pienessä kaukalossa aina, kovatempoista juoksua päästä päähän. Hetken totuttelun jälkeen Kollit pääsivät sinuiksi kanukkilootan kanssa ja otteet rauhoittuivat.

"Näin pieni laatikko on kuin toiselta planeetalta jos vertaa esim. Hornaan. Tilanteet tulevat vikkelästi ja vastustaja on iholla heti kun lätkä napsahtaa lapaan. Hyvä, että onnistuttiin pelaamaan kaukalon vaatimalla tavalla", kertoi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Kollien avausmaali oli Harri Hautajoen taidonnäyte. Mies kieputteli Blues-puolustuksen yöhön upealla henkilökohtaisella suorituksellaan. Pisteeksi iin päälle Hautis niittasi kiekon lähietäisyydeltä etukulman yläpeltiin.

Maali jäi erän ainoaksi.

Toisessa erässä Kollit olivat entistä selvemmin niskan päällä. Hyvät taklaukset ja vauhdikas liike hyydyttivät espoolaisryhmää silminnähden. Pikkupedot pääsivät useaan otteeseen tuhannen euron maalipaikoille, mutta Jere Myllyniemi (29 torjuntaa) sekä tolpat Bluesin maalissa estivät verkonheiluttelua vakuuttavasti.

Tärkeän 2-0-johdon iski ottelun puolivälissä Miikka Jouhkimainen, joka lakaisi röyhkeän läpiajon päätteeksi oman reboundinsa Myllyniemen taakse.

"Se oli hemmetin tärkeä häkki. Aivan mahtava suoritus Miikalta. Peli vapautui eikä Matinkylä enää tuntunut ollenkaan niin ikävältä paikalta, vaikka kylmä olikin", tuumi maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen.

Kollit saivat vielä toisen erän loppuun neljän minuutin ylivoiman, mutta yritykset olivat ponnettomia ja ratkaisu siirtyi viimeiseen erään.

Turvalliseen kolmen maalin johtoon Kollit pääsivät Lennart Petrellin (2+0) maalilla ajassa 46.44. Limnellin torjunnasta kiekon saanut Ville Varakas antoi highlight-läpisyötön keskialueella päivystäneelle Petrellille, joka kuskasi läpiajon päätteeksi Myllyniemen synkkään yöhön.

Kun Harri Hautajoki naulasi vielä kiekon neljännen kerran Blues-maaliin, oli vastustajan paniikkinappula reunoja myöten pohjassa.

Ilman maalivahtia ylivoimaa pelannut Blues joutui nostamaan lipun salkoon, kun Petrell ampui illan toisen osumansa tyhjiin vain kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Blues onnistui ottelun lopussa vielä kahdesti ylivoimalla, mutta vieraiden voitto ei ollut enää millään muotoa uhattuna.

"Musta pikkasen tuntuu, että Bluesilla oli pakkovoiton tuomia paineita. Onneksi saatiin oma peli rullaamaan ja saatiin pidettyä hihnat omisssa käsissä. Nyt viikonloppuun on helpompi lähteä, kun kotietu on saatu takaisin", summasi Kollien kakkonen Joonas Tanska.

Sarja jatkuu lauantaina Hornassa klo 17.00.

Tervetuloa mölyämään.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11