ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Turpaan ja turpaan

Viikonloppuna Kollit ottivat ja antoivat. Kahdella vierasvoitolla alkanut Blues-sarja jatkui muukalaisten komennossa, kun espoolaiset veivät lauantaina kolmannen osaottelun jatkoajalla (1-2) ja pikkupedot sunnuntaina neljännen kamppailun peräti luvuin 3-8.

Dramaattisen ja hiuksianostattavan lauantaiottelun ratkaisijaksi nousivat Bluesin ärhäkkä hyökkääjä Matias Keränen, maalivahti Jere Myllyniemi ja Kollien umpisurkeat oman pään aloitukset.

Jatkoajalla kotijoukkue hävisi järjestään lajin tärkeimmät — oman pään — aloitukset. Ajassa 67.13 tuli sitten se viimeinen tappio, ja tehokas Keränen suti kiekon lähietäisyydeltä Aku Limnellin selän taakse.

Lauantain ottelu kulki lähes koko varsinaisen peliajan alusta loppuun Kollien tahdittamana, mutta fiksusti kotijoukkueen peliä rikkonut Blues sai pidettyä lukemat pyöreinä "rilleinä" aina pelin puoliväliin saakka.

Vieraat pääsivät maalin johtoon Joni Flodin ylivoimaosumalla, kun kello näytti aikaa 29.41.

Avauserässä Kollien luistin kulki mallikkaasti, mutta kiekkoa ei saatu erinomaisesti pelanneen Jere Myllyniemen taakse edes pakottamalla. Kohtuulliset ylivoimapyörityksetkin kilpistyivät kerta toisensa jälkeen varmaotteisen Myllyniemen (30 torjuntaa) suojuksiin.

Kollien näkyvin hahmo läpi ottelun oli huikeaan iskuun itsensä lietsonut Hannu Pikkarainen. Hank dominoi kiekollista peliä lähes mielin määrin.

"Vaikeaa se on tietysti vertailla pakin ja häkkärin peliä keskenään, mutta kyllä Pikkarainen oli kenttäpelaajiston keisari. Myllyniemi oli myös kieltämättä helvetin hyvä", tuumi tappion syitä hiljaisena pohdiskellut Kollikakkonen Joonas Tanska.

"Blues pelasi pirun hyvin omaa taktiikkaansa noudattaen, ne rikkoivat ja roikkuivat. Se ei ole kaunista eikä missään nimessä mukavaa kiekkoa, mutta turha kai tässä on päkistä, kun tuli turpaan. Huomenna kokeillaan vierasvoittoa neljännen kerran tässä sarjassa", jatkoi Tanska.

Kollien tasoitusmaalin ampui Hannu Pikkaraisen nousun päätteeksi verkon perille tehopuolustaja Ville Varakas, kun peliaikaa oli jäljellä vain viitisen minuuttia.

"Matsi oli kyllä perhanan vaikea. Mitä pidemmälle Blues pääsi tasatilanteessa, sitä enemmän ne innostu taistelemaan. Niiden oma peli oli kyllä aika pitkälle roiskimista, mutta minkäs teet kun ei saada itse byyrejä", hämmästeli Kollien hyökkääjä Eetu Holma.

Ottelutilastot

Espoon Matinkylään saapui sunnuntaina hyvässä hengessä sisuuntunut Kollilauma. Ottelu merkittiin punapaitojen nimiin lukemin 3-8.

Selkä seinää vasten taistellut stadilaisryhmä ampui heti ensimmäisellä vitosella niin kovaa, että Blues jäi housut kintuissa keskelle toria.

Epävarmasti pelin aloittanut lauanatain sankari, Blues-vahti Jere Myllyniemi, töpeksi ensimmäisen maalin Timo Pieninkeroiselle (1+1) heti pelin kolmannella minuutilla. Arne Köhler (1+1) pisti kiekon alivoimalla pussiin vain pari minuuttia myöhemmin.

Kollit luistelivat ja ajoivat päin sinistä kroppaa kuin tuskassa. Bluesin mehut katosivat pelihalujen myötä heti avauserässä, kun ottelun isännät ottivat kylmän Matinkylän hallintaansa.

Toinen erä oli entistäkin rajumpaa katsottavaa. Kollit voittivat kakkoskolmanneksen peräti luvuin 5-2.

Lennart Petrell (2+0) ampui kaksi upeaa osumaa kolmen minuutin sisään ja Jarkko Oikarinen näpäytti lepsua Blues-puolustusta upealla läpiajomaalilla ajassa 31.25.

Tilanne oli jo 0-5 ja Bluesin laulut oli laulettu.

Kun Aleksi Putkonen lisäsi Kollien johdon jo kuuteen maaliin, näkyi kotijoukkueen tuska kaikesta tekemisestä keltaliivisiä vahtimestareita myöten.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 2-7, eli viimeinen parikymppinen oli lähinnä pakollinen muodollisuus.

Viimeisen erän maalintekijöiksi kuulutettiin Bluesin Timo Sarriola sekä Kollien ovela kettu, Harri Hautajoki, joka sai laittaa kiekon reppuun pistepörssiykkösen Ville Varakkaan (0+2) ja Pasi Salosen (1+1) esityöstä.

Erän tyylikkäimmän pommin antoi totutusti heti ensimmäisessä vaihdossaan Samuli "Beast" Kaikkonen, joka koki jälleen kerran oikeusmurhan 2+10 minuutin jäähyn muodossa. Tuomio tuli selästä taklaamisesta.

Ilmeisesti Kaikkosen nimi alkaa olla sen verran tunnettu, että puhtaatkin taklaukset saavat näinä päivinä odottamattoman kovaa huomiota.

A-liigan välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hornassa 18.30. Sarjan ensimmäistä kotivoittoa metsästävä Kollit toivottaa kaikki kykenevät paikalle.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11