ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

JYP nurin avauksessa

Kollit-JYP 4-1, Otteluvoitot 1-0

Blues-sarjan sähköinen jännite oli tipotiessään Kollien ja JYP:n ensimmäisestä välieräkamppailusta. Ajoittain aivan tavalliselta runkosarjapeliltä vaikuttaneessa ottelussa jaettiin peräti 75 minuuttia rangaistuksia, mutta silti playoff-kiekon kuuma ja odottava fiilis pysyi kytevänä pinnan alla. Lauantain Jyväskylän-ottelusta onkin sitten lupa odottaa astetta lämpöisempää vääntöä. Rumaa stagalla hakkaamista harrastanut JYP tulee varmasti ottamaan kotonaan käyttöönsä entistäkin kovemmat aseet.

"Luut ja legot oli kyllä kovilla, mutta paremmasta lätkäjengistä ei tänään ollut epäilystäkään. Saatiin tehtyä paikoista häkkejä ja Limppu byyrissä oli iskussa. Se riitti tänään, mutta Jyskylässä ollaankin taas ihan uudessa tilanteessa", analysoi Kollien kapteeni Ville Varakas, jonka naama telottiin toisen erän lopussa veriseksi mössöksi.

Kyseisestä tilanteesta vieraiden Miikka Lahdelle tuomittu 5+20 kuumensi jo entisestään lämpöisenä käyneen JYP:n henkilökunnan lopullisesti.

Ottelun herra ja hidalgo oli Kollien ainja yhtä tyylikäs Hannu Pikkarainen, joka dominoi kenttää mennen tullen. Rauhallisesti kiekon kanssa taiteileva Pikkarainen pelasi erinomaisesti molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyspään saaliina oli tehot 1+1. Puolustuspäässä Hank esitteli upeita avauksia, erinomaisia katkoja sekä taklauksia.

"Kyllä pelaamisesta nyt nauttii aivan mielettömästi. Omat hommat tuntuu natsaavan ja joukkueella kulkee hyvin. Kiekkoilu on kivaa", hymyili ottelun ykköstähdeksi valittu Pikkarainen.

Hank aloitti maalinteon oivalla coast to coast -soololla ajassa 02.06. Rauhallisesti läpi kentän noussut Pikkarainen otti välillä vettä pois korvasta ja ampui kiekon Aleksis Ahlqvistin taakse b-pisteen viiksiltä.

Avauserässä Kollit hallitsivat tilanteita — eivät suvereenisti — mutta selvästi. JYP esitti ajoittain hanakoita hyökkäyksiä, mutta pehmeähkö kroppapelaaminen ei antanut mahdollisuutta lopullisiin ratkaisuihin.

"JYP ei todellakaan pelannut fyysisesti. Mailalla hakkaaminen on asia erikseen, mutta ei ne kulmiin ruhonsa kanssa mielellään menneet. Saas nähdä kuinka homma jatkuu Hippoksella", mietiskeli Kollien käskyttäjä Samu Kuitunen.

"Teippiä ja Buranaa!", komppasi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Toisessa erässä Kollit hinautuivat kahden maalin johtoon väkkärämäisen Jarkko Oikarisen 5-3-ylivoimamaalilla.

Kolmannen osuman Ahlqvistin (16 torjuntaa) taakse teki alivoimaläpiajon päätteeksi Eetu Holma.

"Se oli vastustajan maalinvartijalta selvä arviointivirhe. Hän olisi saanut puolustusalueelle jääneen irtokiekon helposti haltuunsa ennen Holmaa, mutta epäröinti oli tällä kertaa meidän onnemme", kertasi kirjakielellä maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen.

Kolmannessa erässä Jyväskylän Jani Pollari kavensi tilanteeksi 3-1, mutta lukuisista ylivoimista huolimatta vieraat eivät päässeet enää varsinaiselle iskuetäisyydelle.

"Siinä oli hyvää alivoimaa meiltä läpi ottelun. Taisteltiin, heittäydyttiin ja laitettiin kroppaa likoon juuri niin kuin pitääkin. Lisäksi Aku (Limnell) oli maalissa ukko paikallaan", sanoi Kuitunen.

Lopullisen ratkaisun 4-1:een teki Harri Hautajoki. Täydellisestä kahden vastustajan ohittaneesta vapauttavasta avauksesta vastasi yllättäen Hank Pikkarainen.

Kollien kokoonpanosta nousi pinnamiesten lisäksi positiivisesti esiin myös hurjaan iskuun nousseet hyökkääjät Pasi Salonen ja Jermu Porthén. Heikki Laineen aggressiivinen taklauspeli hiveli erityisesti old school -kiekkofanien silmää.

Otteluparin toinen erä käydään lauantaina Jyväskylässä.

Ottelutilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11