ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kesärinki kasassa, hiki virtaa

Nuorentuneella Kollilaumalla jo kaksi harjoitteluviikkoa takana

Tuskin olivat Training Camp -tapahtumat päättyneet kun uuden kauden treenit pääsivät jo alkamaan.

Tällä hetkellä harjoittelu on vielä suhteellisen varovaista, mutta toukokuun puolesta välistä ryhmä alkaa harjoitella kahdesti päivässä.

Kollipiiskurit Kuitunen ja Tanska ovat näkemäänsä kuitenkin varsin tyytyväisiä. "Paljon on fyysisellä puolella petrattavaa, erot vahvimpien ja heikoimpien välillä ovat vielä melkoiset, mutta tekemisen taso on hyvä. Raikas meininki."

Viime kauden pronssiryhmään on tulossa varsin paljon muutoksia. Maalivahti Aku Limnell on todennäköisesti torjunut viimeisen kiekkonsa junioripuolella. Jarno Rytkönen (-85) ja Karri Ahokas (-85) saavat seurakseen B:n viime kauden ykköstorjujan Jani Niemisen (-87) kilpailuun peliajasta.

Puolustuksesta ovat varmuudella poissa Hank Pikkarainen sekä Vuoden IFK-pelaajana palkittu Ville Varakas, joka ikänsä puolesta voi pelata ensi kaudella A-liigaa. Muut puolustuksen vakiopelaajat jatkavat Kolleissa järkälemäisen Rami Hovisen (-85) johdolla. Rosterissa ovat siis: Juha Uotila (-85), Sami Kautto (-85), Riku Muurinen (-85), Teemu Laakso (-87) ja Timo Seppänen (-87). Uusia puolustajia ovat B:stä nousseet Teemu Taruvuori (-85) Mikko Aules (-86), Henri Petrell (-86) ja Joni Haverinen (-87).

Hyökkäyspäässä kato on kovempi. Poissa ovat kaikki "kasikolmoset": Arttu Luttinen, Harri Hautajoki, Eetu Holma, Kim Hramoff, Heikki Laine, Jermu Porthen ja Timo Pieninkeroinen. Lisäksi vahvuudesta ovat poistuneet Samuli Kaikkonen, Pasi Salonen ja O-V Laaksonen.

Vanhoista jatkavat: Tommi Heinonen (-84), Arne Köhler (-84), Paavo Torkkola (-84), Miikka Jouhkimainen (-85), Jarkko Oikarinen (-85), Aleksi Putkonen (-85), Jussi Villanen (-85) sekä Jon Wärn (-85).

Uusina miehinä ovat B:stä rinkiin nousseet: Jonas Enlund (-87), Petr Freiberg (-87 CZE), Teemu Mustaniemi (-87), Teemu Ramstedt (-87), Kai Sandbäck (-86) ja Lauri Tuohimaa (-86).

Näiden lisäksi Kolleihin liittyy Amerikan oppivuosien jälkeen Tobias Salmelainen (-85) sekä Lepplax IFK:n kasvatit Jonny Åsvik (-86) ja Robert Nyholm (-88).

Kaksi viimeksi mainittua ovat Kollimanageri Nybondaksen scouttauksia. "Varsinkin vasta 16-vuotias Nyholm on mielenkiintoinen tapaus. Poika on jo nyt aika monilla listoilla kärkipäässä. Puoli Suomea oli tämän kaverin perässä, mutta iloksemme hän halusi tulla nimenomaan IFK:hon. Kannatti ajaa tammikuussa Pohjanmaalle, " Nybondas myhäilee ja jatkaa: "Aika näyttää missä hän pelaa, Kolleissa vai B:ssä."

Kuitunen ja Tanska ovat vielä varsin vaitonaisia, ensi kauden tavoitteista. "Pöytä on putsattu, olemme työntäneet pelaajia kaksin käsin liigaan, nyt alkaa uusi projekti. Tasosta ja tavoitteista emme tingi. Mutta missä ajassa olemme A-liigan kärjessä, emme tiedä. Parhaassa tapauksessa siihen ei mene kuin kausi, mutta siihen voi mennä kaksikin. Joka tapauksessa ryhmässä on tarvittavat ainekset, joita nyt työstetään. Sitä paitsi joukkueen lopullista muotoa ei vielä tiedä, "Nybarilla" on vielä jotain virityksiä...," valmennuskaksikko toteaa.

Joka tapauksessa kesästä on tulossa rankka. Ryhmä käy jäällä vielä kerran viikossa ja kesäkausi huipentuu minileiriin kesäkuun lopulla Paloheinän jäähallissa. Varsinainen jääkausi alkaa viikolla 31 perinteeksi muodostuneella Ahvenanmaan leirillä.

Kollien johtoryhmä jatkaa joka tapauksessa entisessä kokoonpanossaan. Valmentajina toimivat Samu Kuitunen, Joonas Tanska ja Lasse Nousiainen (mv:t). Joukkueenjohtajana Tomi Kuukauppi, tiedottajana Axe Fahler, lääkarinä Pirjo Laukka sekä huoltajina Pauli Sandbäck ja Hansci Hautajoki. Dösää suhaa Leif "Liero" Elers.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11