ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ex-Kolli Kroatiaan

A-nuorten liigasta vanhentuneiden pelaajien turvallisimmat jatkovaihtoehdot kiekkoammattilaisena ovat yleensä maita ja liigoja, joissa uudisraivaus on jo tehty; Ruotsi, Norja, Belgia, Italia, Iso-Britannia ja Tanska näistä suosituimpina. Kaksinkertainen Suomen mestari (ASM ja CSM) Kim Hramoff (-83) tekee kiekkourallaan toisin. "Kimi" lähtee etsimään elämänkokemuksia niinkin eksoottisesta jääkiekkovaltiosta kuin Kroatia.

Täydet vuodet HIFK:n paidassa junioripuolella palvellut hyökkääjä selasi kesän aikana vaihtoehtonsa läpi ja päätti, että kaudella 2004-05 katsotaan jokainen kortti loppuun asti.

Uusi työpaikka löytyi Kroatian pääkaupungista Zagrebista, joka on suomalaisnäkökulmasta kiekkoilullisesti vähintäänkin epäilyttävä.

"Mä lähden matkaan Karhu-Kissoissa pelanneen kaverini kanssa. Ensin on vuorossa pienimuotoinen try out -leiri, mutta kyllä se niin on, että jos en joukkueeseen mahdu, niin sitten katsotaan peiliin ja pitkään. Siitä lähdetään, että koko kausi vedetään Kroatiassa", muotoili Hramoff.

Kroatian joukkueet pelaavat kimppaliigaa Slovenian kanssa, mutta siihen Kimin paikallistietous tyssääkin.

"Mä en ihan tarkkaan muista edes jengin nimeä. Sen tiedän, että paikallisilla faneilla on tapana uhrata vuohia ennen otteluita. Ja vastustajapelaajien kotioviin on naulattu elukoita varoituksena seuraavan päivän matsista."

Asunnon, ruuan ja auton lisäksi Hramoff tulee saamaan pelaamisestaan myös rahapalkkaa.

"Näin on sovittu. Raha on toisaalta toissijainen asia tällä retkellä. Maan verisen lähihistorian vuoksi valtion väestöstä 60 % on naisia. Miettikääpä sitä", lopettaa The Croatian Rocket.

Kolliomistaja Tom Nybondas oli Hramoffin ratkaisusta enemmän kuin innoissaan.

"Rohkea ja kunnioitettava veto. Ihan jokainen tossunkuluttaja ei tollaseen hommaan lähde."

Kollit toivottaa veteraanilleen railakasta ja opettavaista reissua. Hramoffin seikkailuja tullaan seuraamaan kauden aikana tällä sivustolla.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11