ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kuin Kojo 1982

Kollien avausviikonloppu ASM-liigassa sujui kuin Kojon Euroviisut -82. Erinomaisesta yrityksestä huolimatta pisteitä kertyi pyöreät nolla. Lauantaina Kärpät vei ottelun Oulussa lukemin 2-1 ja sunnuntaina TPS kävi hakemassa bointsit Hornasta numeroin 3-1.

Kärpät - Kollit 2-1

Kauden avaus on aina jännittävä paikka. Nuori ja loukkaantumisista kärsinyt Kollit kävi lauantaina Oulun Raksilassa jännittämässä maalin katkeran tappion vahvaa Kärppälaumaa vastaan.

Ottelun hahmoksi nousi Kärppien väkivahva Juhamatti Aaltonen (1+1), joka alusti Juho Jokisen avausmaalin ykköserässä ja iski itse voittomaalin ajassa 27.56.

Kollien kompastuskiveksi muodostui tällä kerralla saamaton ylivoimapeli. Toisessa erässä punanutut pääsivät kokeilemaan miesylivoimalla peräti neljästi, mutta tulosta ei syntynyt.

"Se oli kaks erää sellaista rusettiluistelua meidän puolelta. Kolmannessa herättiin pelaamaan, mutta paukut ei enää riittäneet", puhisi Kollien maalintekijä, Pohjois-Amerikasta palannut Tobias Salmelainen.

Salmelaisen ja koko Kollilauman kauden avausmaali syntyi kymmenen minuuttia ennen peliajan umpeutumista.

Maalissa A-liigadebyyttinsä tehnyt B-ikäinen Jani Nieminen torjui mallikkaasti kaikkiaan 25 laukausta.

Kollit - TPS 1-3

Kollien viikonloppu jatkui synkeissä merkeissä, kun liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva TPS kävi hakemassa täydet pisteet Hornasta sunnuntaina. Kahden maalin tappiossa ei ole mitään mankumisen aihetta tai mahdollisuutta.

TPS oli yksinkertaisesti parempi joukkue.

"Taitavasti ne jäädytti pelin kahden byyrin johtoasemassa. Meidän taistelu ja liikkuvuus parani kyllä nousujohteisesti loppua kohden, mutta tällä kertaa ei ansaittu enempää kuin mitä saatiin", pohti Kollien ykkösluotsi Samu Kuitunen.

Ottelu alkoi Kollien osalta räväkästi.

Jussi Villanen vei Kollit johtoon Arne Köhlerin esiduunista jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Raivoa riitti uusiutuneen ryhmän pelissä vielä muutaman lisävaihdon verran, mutta sitten tuli TPS ja kuittasi pelin itselleen kolmella peräkkäisellä maalilla.

Ensimmäisen ampui Jerry Ahtola ajassa 07.35 ja voittomaalin erinomaisen ylivoimakuvion päätteeksi Tuomas Honkala viitisen minuuttia ennen ensimmäistä taukoa. Pisteen iin päälle laukoi puolustaja Mikko Haapanen ringetteviivan tuntumasta toisen erän 16:lla minuutilla.

Toisessa erässä Kollit istui jäähylaatikossa enemmän kuin valmennusjohdon mitta sieti, kaikkiaan neljä kertaa.

"Jäähyily näkyi pelin puutumisena. Toinen mainittava juttu on samantyyppinen kahden erän munarinkien kiertäminen kuin eilen Oulussa. Kolmannessa taas herättiin, mutta verkko ei soinut lopun yv-sumasta huolimatta", puhisi hampaansa viime viikon harjoituksissa menettänyt Tobias Salmelainen.

Kollien tehottomuus oli paikoin turhauttavaa jopa katsomoon saakka. Joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi tuskasteli hukattuja läpiajoja, joista maalaamalla Kollit olisi pysynyt pelissä mukana.

"Maalinteko on tällä tasolla vaikeaa hommaa. Onneksi päästiin kuitenkin tilanteisiin, se on pääasia."

Viimeisen viiden minuutin aikana Kolleille tarjottiin kavennus- ja tasoitusmahdollisuuksia tarjottimella.

Ajassa 55.54 TPS:n Aleksi Sillanpää sai 5+20 minuuttia korkeasta mailasta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Miikka Keskisalo otti vielä pikkukakkosen korkeasta mailasta. Kollit pääsi myllyttämään kuudella kolmea vastaan viimeiset kaksi minuuttia, mutta tuloksetta.

Kollien komeimmaksi valittiin ottelun jälkeen puolustaja Sami Kautto (kuvassa), joka sai silmäkulmaansa peräti kahdeksan tikkiä.

"Joku staga osui lärviin ja blodat lensi pleksiin. Mulla on sellanen fiilis, että se oli meidän jäbän maila, eikä suinkaan Sillanpään, joka ajettiin tilanteesta suihkuun. Oli miten oli, mutta nyt on saatu snadisti rujoutta muuten niin nättiin ulkomuotoon", hymyili onnekas Kautto.

Kollien parhaimmistoa TPS-ottelussa olivat hyökkääjät Jarkko Oikarinen ja Arne Köhler.

Jarno Rytkönen Kollien byyrissä torjui kaikkiaan 26 laukausta TPS:n Juho Santasen 31:a vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11