ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollien kelkka kääntyi

Tappiollisen avausviikonlopun jäljiltä sisuuntunut Kollit käänsi kelkkansa liigan kolmannessa ja neljännessä ottelussa. Perinteisesti vaikea vieraspaikkakunta Jyväskylä ja sen ylpeys JYP polvistettiin lauantaina luvuin 2-4. Sunnuntain kotipelissä KalPaa vastaan peli töksähteli, mutta tärkein saavutettiin. Kaksi pistettä jäi Stadiin selvin 4-1-numeroin.

JYP-Kollit 2-4

Jyväskylän Teemu Varjamo vei joukkueensa ensimmäisen ja ainoan kerran maalin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana kun kello näytti 14.02.

Tasoitusta saatiin odottaa toisen erän puoliväliin saakka, kun sitkeän nilkkavamman jälkeen baanalle palannut Teemu Laakso tälläsi ylivoimalla kauden avausosumansa kippari Juha Uotilan (kuvassa) ja Aleksi Putkosen esityöstä.

"We got the power play together", siteerasi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi Charlestown Chiefsin valmentaja Reggie Dunlopia.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen erän ensimmäisen kuuden minuutin aikana, kun vieraat nakuttivat kolme maalia.

Verkon heiluttelun aloitti räväkästi pelannut Tobias Salmelainen ajassa 41.20. Maali oli Salmelaiselle kauden toinen.

Jatkoa seurasi runsaan minuutin kuluttua. Huippuottelun puolustuksessa luutinut Teemu Taruvuori vei Kollit jo kahden maalin johtoon ottelun parhaaksi valitun Arne Köhlerin (0+2) syötöstä.

Kun nuori Kaj Sandäck vielä iski kiekon neljännen kerran Aleksis Ahlqvistin (24 torjuntaa) vartioimaan byyriin, oli peli paketissa.

Jani Nieminen Kollien maalissa torjui 20 kertaa.

Kollit-KalPa 4-1

Bluesilta rumasti lauantaina pataan ottanut KalPa oli sunnuntaina Hornassa yllättävän kesy vastustaja. Kaukalossa tämä ei juurikaan näkynyt, sillä Kollien oma esitys putosi kuopiolaisten tasolle.

"KalPa-matsin ekan erän paras vaihto olisi ollut koko Jyväskylän-ottelun huonoin. Niin suuri oli ero lauantain ja sunnuntain välillä", puhisi vain ja ainoastaan pisteisiin tyytyväinen Kolliluotsi Samu Kuitunen.

"Onneksi KalPa oli heikko muutamaa yksilöä lukuun ottamatta. Se pelasti meidät tänään, sillä jalat eivät käyneet sen enempää kuin pääkään. En haluaisi uskoa hyvänolon tunteeseen JYP-pelin jälkeen, mutta jotain sen suuntaista kopissa on pitänyt tapahtua. Muuta selitystä en keksi. Pisteet maistuivat kyllä", komppasi kakkoskoutsi Joonas Tanska.

Hurlumhei-tyypinen avauserä oli vankkaa sekoilua molemmilta joukkueilta. Ylivoimahyökkäyksiä ja harhasyöttöjä nähtiin enemmän kuin tarpeeksi, ja vain maalivahdit onnistuivat pitämään tasonsa.

Kollien maalissa toisen peräkkäisen ottelun pelannut Jani Nieminen otti ensimmäisessä erässä muutamia huippukoppeja pitäen Kollien nenät pinnan yläpuolella. Kaikkiaan Nieminen torjui ottelussa 23 kertaa. KalPan häkkäri Janne Pirinen oli 32:n kiekon tiellä.

Maalinteon aloitti hyvään vireeseen päässyt Tobias Salmelainen, jonka yksilörynnistys kuopiolaispuolustuksen läpi tuotti tulosta vain 15 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

"Hyvään paikkaan tuli. Oma peli oli aikamoista puuroa toisessa ja kolmannessa erässä, mutta tänään riitti tällainen esitys. Näin ei voi kuitenkaan jatkua", kommentoi ottelun parhaaksi valittu Salmelainen, jonka röyhkeät haastot ja kiekollinen peli olivat ajoittain nautittavaa katseltavaa.

Toiseen erään Kollit sai jälleen lentävän lähdön, kun Jussi Villanen vei kotijoukkueen kahden byyrin johtoon illan tehomiehen Aleksi Putkosen (0+2) ja armeijan leivistä vapaalle päässen Tommi Heinosen syötöistä.

Tyypilliseen savolaiseen tapaansa KalPa käytti ovelasti hyväkseen Kollien maalin jälkeisen darran ja iski kavennuksen vain seitsemän sekunnin kuluttua. Matias Pulkkinen hiljensi muutenkin suhteellisen iisisti käyttäytyneen stadilaisyleisön puolittamalla Kollien johdon.

Rikkonaisessa kolmannessa erässä vihellettiin peräti yhdeksän kakkosta. Suurempia maalikarkeloita ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, kiitos maalivahtien betonisten esitysten.

Kollien pisteykkönen Arne Köhler vei kotijoukkueen 3-1-johtoon kymmenisen minuuttia ennen summeria ja jämerä puolustaja Rami "Karhu" Hovinen (kuvassa) ampui nimensä teksti-tv:lle ajassa 56.14.

Olkapäävammasta vastikään toipunut Hovinen ei myöntänyt tähdänneensä, vaikka sinisen tuntumasta lähtenyt laukaus nättykin painuvan millintarkasti oikeaan takakulmaan.

"En mä siinä sen enempää sihdannut. Silmät kiinni annoin laulaa", tuumi hiljainen maalinsylkijä.

Katsomosta bongatut liigajyrät Eetu Holma ja Hannu Pikkarainen rakastuivat nuoren maalivahdin Jani Niemisen esitykseen.

"Veikosta tulee vielä kova sana", tiesi heinäkuussa rakkaansa kanssa kihlautunut V5-voittaja Holma. Ja Pikkarainen nyökytteli vieressä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11