ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Turun suunta haltuun

HIFK-Blues 8 – 3 HIFK-TPS 10 – 3

Viikonloppuna Pirkkolaan saapuivat viime kaudella hyviä otteita esittänyt Espoon Blues ja HIFK:n finaalivastustaja ja hallitseva Suomen mestari TPS. Odotettavissa oli tiukkoja pelejä, mutta toisin kävi. Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään kotimatkalle karu tappio niskassaan.

Alusta asti oli selvää, että Bluesin veskarilla olisi edessään jättiurakka mikäli pisteitä joukkue tulisi saamaan. Pirkkolan petojen jokainen kentällinen vuoronperään vyörytti hyökkäyksiä vastustajan maalia kohti. Vain kotijoukkueen hieman epätarkka viimeistely esti peliä ratkeamasta jo ensimmäisessä erässä.

Tasatilanteessa, ainakin maalien valossa, peli jatkui aina kolmannen erän alkuun saakka. Tämän jälkeen maalijyvä löytyi kotijoukkueella ja tulosta syntyi. Viimeisen erän voitto HIFK:lle murhaavasti 6-2.

Voiton takuumiehenä kahdella maalilla häärineen Niko Toivosen sanoin: ” Oli kiva viedä Bluesia oikein urakalla. Toivottavasti huomenna Tepsiä vastaan pystytään samaan.”

Toivosen toive toteutui. Turkulaisia vietiin kunnolla aivan alusta saakka. Liekö HIFK:lla ollut hieman kalavelkoja kevään finaalitappioista, kun vanhoja velkoja karhuttiin korkojen kanssa. Hauskaa!

Isännät aloittivat maalitehtailun jo pelin alussa, mutta ratkaisu nähtiin ensimmäisen erän puolivälin tienoilla. Kolme maalia ainoastaan 18 sekunnin sisällä. Ja näin se tehtiin.

Ensin tapetun jäähyn jälkeen puolustajakolossit Rony Ahonen ja Jupe Purolinna häärivät hyökkäyksen kärkenä. Rony laukoi, Jupe laittoi ribarin sisään. Aloitus keskelle, Aaltonen ottaa tasurin ja Janne Keränen hakee kiekon keskipisteestä ja purjehtii yksin läpi, 3-1. Tämä riitti turkulaisvahdille, joka luisteli pois luukulta. Isänniltä sama kenttä jatkaa. Kuin edellisen toisintona Keränen läpi, mutta syöttää tällä kertaa sentteri Nico Aaltoselle, joka sijoittaa kiekon reppuun. Tämä riitti taas turkulaisvalmennukselle, joka otti aikalisän.

-Oitais tehty vielä kolmaskin maali samaan vaihtoon, mutta TPS aikalisä pilasi juhlat, myhäili illan kunkku Nico Aaltonen.(Kuvassa)

Ensimmäinen erä siis 4-1. Tahti jatkui toisessa erässä. HIFK hallitsi tapahtumia ja vei erän nimiinsä reippaasti 5-1. Erän hahmoja olivat Siim Liivik (2+0) ja Matias Nousiainen (0+2).

Viimeinen erä oli pelailua puolin ja toisin ottelun jo ratkettua, mutta pullapitkoon vaadittava yksi maali saatiin kuitenkin aikaiseksi.

-Kymppi täyteen tuon tason jengiä vastaan on aina hatunnoston arvoinen suoritus. Hyvä ja kurinalainen peli koko joukkueelta, kertoili pelin jälkeen tyytyväinen pääkäskyttäjä Silander.

- Voiko tämä olla tottakaan, huuteli taustalta PT Rinkinen.

Keskiviikkona 6.10 klo 18:30 Pirkkolassa jyrähtää. Jokerit – HIFK. Kaikki paikalle.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11