ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Hämeenlinnan keisarit

HPK-Kollit 2-6

Kollit otti lauantaina Hämeenlinnassa toisen peräkkäisen voittonsa, nyt luvuin 2-6. Keskiviikkona SaiPan kanssa leikitellyt kollilauma latoi taas hyvän määrän maaleja, kun HPK:n Juha Toivonen joutui antautumaan Jonny Åsvikille, Juha Uotilalle, Jon Wärnille, Lennart Petrellille, Aleksi Putkoselle ja Jussi Villaselle. Kollien tehokkaimmat olivat Wärn (1+2), Putkonen (1+1) ja konkari Paavo Torkkola (0+2). Jarno Rytkönen torjui 22 kertaa.

"Näyttää siltä, että kiekot osuvat vihdoin maaliin. Monta matsiahan me painittiin viimeistelyongelmien kanssa, mutta nyt tuntuu uppoavan", hehkutteli onnellinen Kollikoutsi Samu Kuitunen.

Kollit hallitsi Hämeenlinnan ottelua alusta loppuun. Suoritus oli valmennusjohdon mukaan kauden komein.

"Me ollaan saatu jokaisessa matsissa suurin piirtein sama määrä maalipaikkoja, mutta onnistumisprossat on ollu huonoja. Samoin pelin sisällä on tapahtunut rajujakin heilahduksia; välillä ollaan oltu ihan lieskoissa ja seuraavassa vaihdossa kontattu urakalla. Tää matsi meni siltäkin kantilta tasaisemmin. Snadia heilahtelua näkyi, mutta kokonaisuus oli suht tasainen. Liekö vastustajalla ollut pientä peliväsymystä vai mikä oli, mutta ihan terävimmillään ne eivät olleet", mietti kakkosvalmentaja Joonas Tanska.

Ottelun maalinteon aloitti kesällä Pietarsaaresta Kolleihin siirtynyt Jonny "Puuma" Åsvik. Byyri oli Åsvikin ensimmäinen A-liigassa.

"Jätte kiva mål", veisteli Åsvik ottelun jälkeen.

Kollit sai ensimmäisessä erässä toisenkin onnistumisen, nyt puolustajakippari Junnu Uotilan mailasta. Maalin syöttäjiksi merkittiin Jon Wärn ja "Pay the Price" Torkkola. Etenkin Wärnin esitys oli terhakka, vaikka Puolustusvoimien kiireiden vuoksi miehen harjoittelu ja pelaaminen onkin jäänyt vähälle.

"Wälly oli raikas, kiekollista oveluutta piisasi ja muutama pointsikin tuli tilille", kehaisi Kuitunen, joka nosti kotijoukkueesta esille hyökkäyskolmikon Lappalainen-Lindlöf-Virtanen.

"Siinä triossa oli miehekästä otetta. Niiden kanssa sai olla jatkuvasti tarkkana, mutta taitavasti saatiin pidettyä heidät kuitenkin poissa maalinteosta."

HPK kiipesi ajassa 23.06 tilanteeseen 1-3 Jan Arvosen maalilla, mutta Kollien Lennu Petrell palautti järjestyksen ritariluolaan ampumalla vieraat uudestaan kolmen maalin johtoon seitsemää sekuntia ennen ottelun puoliväliä.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kolme maalia. Kotijoukkueen Arvonen ampui illan toisen osumansa rankkarista. Kolleilta onnistuvat viimeisellä kympillä Aleksi Putkonen ja Jussi Villanen.

"Ensi viikonloppuna on kova setti Vierumäellä. Kolme matsia kolmeen päivään aikataululla perjantai - sunnuntai. Silloin vastassa ovat Tappara, Ilves ja Ässät", tiesi bussikuski Leif Elers, joka tunnusti pitävänsä ulkovaatteiden alla mehiläisenhoitajan työasua.

"Se ristikko on paras. Kun siitä hönkii pakkasella, niin voi nähdä kuinka höyry tulee suikaleina ulos."
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11