ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Piste ja peli Vierumäeltä

Kollit pelasi viikonloppuna Vierumäellä kolme liigaottelua kolmessa päivässä ja sai siirrettyä sarjataulukkoon kolme lisäpistettä.

Ilves-Kollit 2-2 ja.

Ilves löi Kolleille luun kurkkuun ampumalla heti ensimmäisen erän alkuun kaksi osumaa kymmenen sekunnin sisään. Ottelun parhaana palkittu Arto Kangasniemi vei maatiaiskissat johtoon ajassa 01.18 ja Jaakko Marttila tuplasi tamperelaisten johdon heti seuraavasta hyökkäyksestä.

Kollit ryhdistäytyi nopeasti ja sai kavennettua joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösmiehen Tobias Salmelaisen (2+0) byyrillä viisi minuuttia myöhemmin.

"Tobbari" nosti Kollit vielä tasoihin toisella henkilökohtaisella osumallaan kolmannen erän alussa.

"Kyllä me siinä puhalleltiin eka erä ja ihmeteltiin mistä helvetistä tuulee, kun kaveri tuli tollasella ryminällä heti alkuun. Loppua kohden päästiin paremmin messiin ja jatkoajalla oltiin lähellä voittoakin, kun päästiin hinkkaamaan ylivoimaa", tuumi Salmelainen.

Kollien kakkosvalmentaja Joonas Tanska ei ollut järin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

"Ekaa kertaa hävittiin maalintekopaikat tällä kaudella. Isokokoinen Ilves oli kokonaisuudessaan niskan päällä, eli siinä mielessä voidaan olla tyytyväisiä yhteenkin pisteeseen. Täysi tunnustus maalissa pelanneelle "Ryyppy" Rytköselle, joka pelasi hienoa kiekkoa."

Tappara-Kollit 3-2

Edelliskauden mestariryhmä Tappara oli Kolleille liian kova pala. Peli oli rutkasti parempaa kuin Ilvestä vastaan, mutta maalipaikkojen tuhlailu kostautui.

"Tää meidän perisynniksi muodostunut heikko viimeistely alkaa jo olla turhauttavaa. Lähes jokaisessa ottelussa tällä kaudella ollaan haaskattu turhan paljon selviä mestoja. Vaikea sanoa mistä on kysymys, mutta edelleen on toisaalta pakko olla tyytyväinen siihen että paikkoja ainakin saadaan", mietti kapteeni Juha Uotila, joka soitteli tolppaa viisi sekuntia ennen loppusummeria.

Vaikka kiekkoja ei saatu sisään ostamallakaan, Kollien pelissä alkoi olla positiivisia elementtejä. Viimeisessä erässä Tappara ei saanut ainoatakaan vaarallista maalintekotilannetta, ja koko ottelun tuhannen euron paikat laskettiin Kollien eduksi 18-12.

Kollien tehokkain oli molemmat maalit syöttänyt Arne Köhler. Maalintekijöinä hääräsivät erinomainen nuorisopuolustaja Teemu Laakso ja Aleksi Putkonen.

Tapparalta onnistuivat Jarmo Heikkilä, Markus Kallio ja Joonas Koskinen.

Kollit-Ässät 4-3

Vanhaa kunnon Stadi-Pori-psykopaattiottelua oltiin saatu odottaa vuosia — ennen tätä kamppailua, joka nousi kertakiekauksella yhdeksi klassikoista A-nuorten liigassa. Legendaariset 90-luvun alun HIFK-Ässät -kamppailut olivat ehtineet jo vaipua unholaan, kunnes Vierumäen viimeisessä ottelussa räjähti. Maaleja tehtiin seitsemän kappaletta ja kolmannessa erässä jaettiin yhteensä 70 jäähyminuuttia.

Old time hockey -konseptilla otteluun lähteneet joukkueet ottivat toisistaan mittaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

"Kyllä alkoi silmäkulma kostua vanhalla pelimiehellä kun Ässät esitti ekaa kertaa pitkään aikaan todellista porilaisuutta. Omina pelivuosina sitä aina odotti Ässät-pelejä kuin kuuta nousevaa. Silloin tiesi aina, että niisä peleissä sattui ja tapahtui. Sillon kentällä oli todellisia kiekkolegendoja, meillä mm. Karttusen Antti ja Ässillä Peltosen Pasi. Tää oli hieno matsi, melkein yhtä hyvä kuin sillon joskus", hymyili Kollien kakkonen Joonas Tanska.

Pelillisesti Ässät oli ryhdikäs ryhmä, joka antoi heikosta sarjasijoituksestaan huolimatta Kolleille todellisen vastuksen kaikilla pelin osa-alueilla.

"Ässät on mainio porukka. Se, että ne rullas meidän veskarin (Jani Nieminen, 27 torjuntaa) yli vikassa erässä, oli valitettavaa mutta odotettua. Hyvät myllyt saatiin aikaiseksi, vaikka ne pääsikin siinä vain tasuriin dumarien avustuksella", mietti 5+20 minuutin arvoisesti maalivahtiaan puolustanut Miikka Jouhkimainen.

Kolmannessa erässä jaettiin kaikkiaan 70 jäähyminuuttia, mikä kertoo paluusta perinteiseen Ässät-hegemoniaan. Vierumäen-ottelun perusteella voidaan odottaa seuraavasta kamppailusta todella yleisöystävällistä kamppailua.

"Siihen matsiin kandeis laittaa 18 vuoden ikäraja", hymyili Kollien tiedottaja Axa Fahler.

Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Ässien ykköspyssy Petteri Tasku (2+1).

Toisessa erässä Kollit karkasi vajaassa kolmessa minuutissa 3-1-johtoon Arne Köhlerin (2+0), Kaj Sandbäckin ja Teemu Laakson osumilla. Patapaitojen Tasku kavensi 3-2:een ajassa 36.07 ja Köhler ampui voittomaalin vain 18 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Merkittävää Kollien osalta oli rutkasti parantunut ylivoimapelaaminen, joka tuotti toisessa erässä kolme maalia.

Viimeisessä erässä Ässät yritti kiivetä rinnalle kaikin käyettävissä ollein keinon, mutta Tuomas Takalan kavennus tuli Kollien osalta sopivan myöhään, vasta ottelun viimeisellä minuutilla.

"Me saatiin suojeltua johtoasemaa todella hyvin. Vika erä oli rikkonainen, mutta väliäkös tuolla, kun bointsit saatiin himaan. Ylivoimakin alkoi toimia", hymyili viittä vaille jääkiekkoakateemikko Joonas Tanska.

Tänään jatketaan Jokereita vastaan Pirkkolassa.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11