ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Perfecto

Kollit pelasi viikonloppuna kauden parasta kiekkoaan. Perjantaina Pirkkolassa paikallisvastustaja Jokerit jäi jyrän alle tylysti 2-9 ja sunnuntaina Kollit laittoi Hornassa Kärpät kontilleen suvereenin esityksen jälkeen lukemin 4-1. "Hyviä pelejä molemmat. Erityisesti perjantainen kolmas erä oli (0-5 Kolleille) mukavaa katsottavaa. Jaksettiin uskoa itseemme nuorella ryhmällä ja laitettiin kiekot paikoista sisään", hehkutteli Kollikakkonen Joonas Tanska. "Onnistujia löytyi kaikilta pelipaikoilta. Nieminen vakuutti maalissa, Laakson Teemu puolustuksessa ja liiga-apu Lennu Petrell hyökkäyksessä. Muitakin onnistujia toki oli, ja jopa siinä määrin että tässä loppuu internet kesken jos mainitsee kaikki erikseen", Tanska jatkoi.

Jokerit-Kollit 2-9

Kollit veti Jokereita ympäri korvia kaksi ensimmäistä erää iskien taululle luvut 2-4. Kolmannessa oli jo leikittelyn makua, kun vieraat jahtasivat kaksinumeroisia nöyryytyslukuja. Alkukauden otteluissa loistanut Jokeri-vahti Joonas Hallikainen oli kuin varjo parhaimmastaan, vaikka 40 kertaa torjuikin.

"Eipä ne liiemmin Hallikaista jeesannu. Koko Jokerit tuntui jotenkin löysältä pistepörssipäälliköitä Römpöttiä ja Urosta myöten. Vaikea sanoa mikä niitä vaivaa, mutta tuntuu naapuri luhistuvan joka kerta kun niille saa tehtyä muutaman häkin", muistutti ottelun kuumin narrinhöykyttäjä, kuumesairaana pelannut Lennart Petrell (0+3).

Kollit meni heti ottelun toisella minuutilla johtoon Juha Uotilan (1+1) ylivoimamaalilla ja Kaj Sandbäck (2+0) tuplasi johdon tarkalla rannelaukauksella takatolpan juureen ajassa 10.45.

Jokerien Tuomas Muhonen puolitti joukkueensa tappioaseman vajaat neljä minuuttia ennen ensimmäistä taukoa.

"Ei ollut mitään hätää koko ottelun aikana, ei edes sen ensimmäisen takaiskubyyrin jälkeen. Hallikainen joutui torjumaan avauserässä puolet enemmän skodeja kuin Niemisen Jani meidän päässä. Tänään pelissä oli tappamisen meininkiä", kehaisi Kollivalmentaja Joonas Tanska.

Jokereiden kannalta kaikkein katkerin takaisku tuli heti toisen erän ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun Paavo Torkkola ampui kiekon verkkoon Paulnewman-rystyllä nollakulmasta.

"Siinä oli lookaway-heittoa karuimmillaan", naureskeli Torkkola.

Ovela Jon Wärn (1+1) katkaisi kotijoukkueen selkärangan 1-4-osumallaan. Hyvään iskuun itsensä lietsonut "Wälly" (kuvassa) oli aina kiekon saatuaan vaarallinen pakkaus. Juonikkuutta ja taitoa täynnä oleva varusmies on silti vasta hakemassa huippukuntoaan.

Kolmas erä oli silkaa nautiskelua. Jokerit luovutti totaalisesti, eikä saanut aikaan muuta kuin pahaa mieltä.

Kollit nakutti 11:ssä minuutissa viisi maalia anovasti vaihtoaitioon mulkoilleen Hallikaisen taakse.

Viimeisen erän maalintekijät olivat Jussi Villanen (1+1), Jonas Enlund, Aleksi Putkonen, Kaj Sandbäck ja Jarkko Oikarinen (1+1). Lähimmäksi kauden ensimmäistä Kollihattutemppua pääsi Sandbäck, joka ei kuitenkaan onnistunut muutamista makupaikoista viimeisen kympin aikana.

Terävästi pelasivat myös kahteen syöttöpisteeseen yltäneet Teemu Taruvuori ja Tobias Salmelainen, joka pelaa rutkasti yli piste per peli -tahdilla.

"Erinomainen esitys. Naapurin kaataminen tekee aina munaa, mutta nyt saatiin sellainen tyrmäys, että oksat pois. Tässä oli jo parin vuoden takaisten mestaruusfinaalien tuntua. Voiton arvoa lisää se, että oltiin taas liikkeellä erittäin nuorella ryhmällä ja vakiokalustosta oli pois mm. Arne Köhler ja Rami Hovinen sekä Tommi Heinonen", summasi ykkösluotsi Samu Kuitunen.

Kollit-Kärpät 4-1

Jos oli Lennart Petrell tulessa Pirkkolassa Jokereita vastaan, oli hän sitä myös Kärppä-ottelussa sunnuntaina. "Lennu" ampui Kollit 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä ja dominoi kenttätapahtumia lähes mielin määrin kahdessa viimeisessä kolmanneksessa.

"Neljä byyriä Kärppiä vastaan on aina hyvä suoritus. Vaisuja olivat nämäkin herrat, melkein heikompia kuin Jokerit perjantaina. Omalla tasolla pelattiin ja se riittää tänäkin vuonna pitkälle, vaikka jengi onkin nuorempi kuin vuosiin", tuumi Petrell.

Perjantaina Kollit naulasi arkun kiinni vasta viimeisessä erässä, mutta Kärppiä vastaan sama toimenpide suoritettiin jo keskimmäisessä kolmanneksessa.

Jarkko Oikarinen vei Kollit kahden maalin johtoon ajassa 20.28 Jussi Villasen ja pakkien pistepörssissä kohisten nousevan Juha Uotilan (0+2) esityöstä. Vain 39 sekuntia myöhemmin soi kolmannen kerran, nyt asialla oli taitoniekka Jon Wärn, joka alusti joukkueensa neljännen osuman.

Ottelun komeimman kaapin ampui pitkästä aikaa tehoille itsensä pelannut superpakki Teemu Laakso. "Teme" tälläsi kiekon hyvän nousun päätteeksi Janne Kurikan vartioman katiskan ylänurkkaan b-pisteen tuntumasta.

"Mulla oli muutama muukin mesta, kerran kilahti ylärimaan ja kerran pääsin läpi, mutta pääasia että se meni lopulta sinne minne pitikin", hehkutteli Laakso.

Salamastartti löi oululaiset ällikällä, eikä Kärppä-lauma noussut enää taistelemaan voitosta koko ottelun aikana.

Vieraiden Niko Saarenpää kavensi kolmannessa erässä ylivoimalla, mutta Kollit kesti loppuun saakka erinomaisesti 27 kertaa torjuneen Jani Niemisen johdolla.

"Täydellinen viikonloppu. Suurkiitos jätkille hyvästä duunimoraalista ja upeista onnistumisista. Huomenna lepäillään ja torsatina kohdataan Ässät. Saas nähdä mitä tapahtuu...", mainosti omistaja Tom Nybondas, joka odottaa torstaiseen kamppailuun kauden ennätysyleisöä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11