ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Paluu tauolta

KalPa-Kollit 4-5 ja.

Kuopiossa Kollit onnistui erikoistilanteissa paremmin kuin kertaakaan kuluvalla kaudella. Neljä viidestä byyristä syntyi yli- tai alivoimalla. Ottelun ratkaisijaksi nousi Tobias Salmelainen, joka tekaisi Kollien kaksi viimeistä maalia.

KalPa meni johtoon Aki Keinäsen osumalla ajassa 03.43, mutta Aleksi Putkonen kuittasi pelin tasoihin ylivoimalla nuoren Robert "Bobby" Nyholmin esityöstä neljä minuuttia myöhemmin.

Matias Pulkkinen ja Joonas Riekkinen veivät KalPan 3-1-etumatkalle toisessa erässä.

"Siinä vaiheessa alkoi taas tuntua sitä tuttua Kuopio-pelien nihkeyttä. Me ollaan jo monta vuotta pelattu Niiralassa tasaisia matseja, nimenomaan niin että ollaan ensin sössitty ja tultu loppumetreillä rinnoille ja lopulta ohi. Onneksi näin kävi nytkin", tuumi ylivoimaekspertti Joonas Tanska Kollien valmennusjohdosta.

Kollien takaa-ajon aloitti puolustaja Teemu Laakso kuusi minuuttia ennen toista erätaukoa. "Teme" iski ylivoimalla Kollit maalin päähän. Syöttäjinä toimivat tehomies Jussi Villanen (0+3) ja Timo Seppänen.

Piilotaitava Kaj Sandbäck tasoitti kolmannen erän alussa Villasen syötöstä. Tämäkin maali iskettiin miesylivoimalla.

KalPan Tuomas Kiiskisen johto-osuman jälkeen alkoi Show Salmelainen. Tobbari tasoitti pelin ajassa 56.36 ja varmisti täyden pistepotin vieraille jatkoaikamaalillaan, joka syntyi alivoimalla vaivaiset 29 sekuntia ennen päätössummeria.

"Salmelainen oli erinomainen. Tobiaksen kurssi on ollut jatkuvasti nousujohteinen. Kaverissa alkaa olla hyvää liideriainesta niin kaukalossa kuin kopperossakin", kehaisi ykkösvalmentaja samu Kuitunen.

Huomioitavaa ottelussa oli erinomainen tuomarityöskentely. Jyri Rönn hoiti hommansa huomaamattomasti, tasapuolisesti ja hyvällä itseluottamuksella.

"Oli ilo seurata ammattimiehen työskentelyä. Tällaisia miehiä kun löytyisi lisää...", hehkutteli joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Joni Myllykoski kuopiolaisten maalissa torjui 34 kertaa ja Jani Nieminen Kollien häkissä 35 kiekkoa.

Kollit-JYP 1-5

Surullisen ottelun surullinen lopputulos kertoo tapahtumista vain puoli totuutta. Kollit taisteli vieraidensa kanssa tasapäisesti kaksi erää, mutta jäi kolmannessa junasta.

Hyvin keskialueen sumputtanut JYP onnistui taktiikassaan erinomaisesti ja mainoin maalivahtinsa Aleksis Ahlqvistin torjuntojen siivittämänä vei bointsit Keski-Suomeen.

Vieraiden Jani Pollari vei joukkueensa johtoon ajassa 02.41. Kollit hävisi oman pään aloituksen 100-0 ja Pollari sivalsi katsomossa istuneen Eetu Holman järkytykseksi sellaisen kudin, että liigakonkari oli tippua tuolilta.

Teemu Ramstedt tasoitti kauniin sommitelman päätteeksi vielä ensimmäisessä erässä. Maalin juonivat sähäkkä Jonas Enlund ja härkämäinen Miikka Jouhkimainen.

Toisessa erässä Kolleilla oli maalipaikkoja enemmän kuin riittämiin. Viimeistely kuitenkin ontui kuin Bosnian sodan veteraani. Näin ei ollut hurrikaanien laita. JYP-puolustaja Matti Pelkonen ampui voittomaalin jo toisen erän toisella minuutilla.

Ottelun loppu meni täydeksi komediaksi. Päätuomari Jami Mandelin passitteli takaa-ajosta innostunutta Kollilaumaa jäähyboksiin kuin tuskassa. Parhaimmillaan viimeisen viiden minuutin aikana kotijoukkueen urhoja ladottiin aitioon viisin kappalein 2,5 minsan sisään.

Tästä villiintyneenä JYP nöyryytti punapaitoja kolmella ylivoimamaalilla, joista viimeinen ammuttiin tyhjiin.

"Tästä ottelusta ei jäänyt mitään kommentoitavaa", tyytyi Kollikakkonen Joonas Tanska lausumaan.

Jani Nieminen urakoi maalinsuulla 35 torjunnan verran. Virkaveli Ahlqvist osui 26:n kiekon tielle.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11