ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit tappioputkessa

Kollien surullinen JYP-ottelu sai jatkoa kahden tappion muodossa kun stadilaiset kävivät keskiviikkona häviämässä Lahdessa Pelicansille 2-1 ja lauantaina Espoossa Bluesille 5-3. Molemmat ottelut olivat tapahtumiltaan tasaisia, mutta Kollien perisynniksi muodostunut maalinteko tökki jälleen.

Pelicans-Kollit 2-1

Kotijoukkueen Jesse Saarinen ampui pelikaanien molemmat maalit. Ensimmäisen Saarinen teki avauserässä ajassa 13.45 ja voitto-osuman viimeisessä erässä, kun peliä oli jäljellä seitsemisen minuuttia.

Kollien häkistä vastasi hyvään lentoon päässyt maajoukkuemies Jonas Enlund, joka tasoitti pelin 1-1:een toisessa erässä ylivoimalla. Maalin syötti lupaavia otteita viime otteluissa esittänyt nuoriso-osaston Teemu Ramstedt.

Maalivehdeista pidemmän korren veti tällä kertaa Pelicansin Karri Rämö torjuttuaan kaikkiaan 44 kiekkoa. Hyvin pelasi myös Kollien Jani Nieminen. Hän torjui 21 kertaa ja sai puhtaat paperit valmennusjohdolta.

"Lahdessa jouduttiin ahtaalle heti alussa, kun pelattiin pitkään kahden miehen alivoimalla. Köhlerin Arne ja Tobbari Salmelainen saivat pikkukakkoset 48 sekunnin välein. Maalinteko pätki taas vaikka pitääkin muistaa, että Rämö oli vastustajan byyrissä erinomainen. Matsi oli tasainen ja hyvät tekopaikat menivät kutakuinkin tasan. Meillä oli toki puolet enemmän skodeja kuin vastustajalla, mutta minkäs teet kun ei mene sisään?", pohti kakkosvalmentaja Joonas Tanska.

Blues-Kollit 5-3

Espoossa on totuttu näkemään väkeviä vääntöjä A-nuorten otteluissa Kollien ja paikallisen Bluesin välillä. Vääntöä saatiin todistaa pienessä kaukalossa nytkin. Lopputulos kääntyi Markku Flinckin (2+1) ja Timo Sarriolan (2+1) tehoillan myötä kotijoukkueelle.

Kollien räväkkä startti palkittiin johtomaalilla jo ajassa 02.54 kun Miikka Jouhkimainen venytti verkkoa ylivoimalla Tobbari Salmelaisen ja Jonde Enlundin esityöstä.

Espoo tasoitti Sarriolan illan ensimmäisellä maalilla kaksi minuuttia myöhemmin.

Kollit pääsi erätauolle maalin johtoasemassa, kiitos Jussi Villasen laukoman osuman puolitoista minuuttia ennen avauserän päätöstä.

"Matinkylän illassa oli selviä hallintajaksoja puolin ja toisin. Me saatiin hyvä alku, mutta pikku hiljaa Blues sai juonesta kiinni. Maalinteko oli meille taas ongelma ja kokoonpanokin eli aika lailla loukkaantumisten vuoksi. Ei saatu enää riittävää hyppyä ottelun loppuun", mietti Joonas Tanska.

Kollit menetti ottelun tiimellyksessä hyökkääjät Tobias Salmelaisen (käsi) ja Jussi Villasen (käsi) sekä karhumaisen puolustajan Rami Hovisen (ylävartalovamma).

Stadilaisten ykkösmiesten loukkaantumiset tapahtuivat Bluesin pelattua sääntöjen rajamailla. Ottelun erotuomaritarkkailija katsoi asiakseen tulla tiedustelemaan Kollien johtoryhmältä mielipiteitä pelin kulusta ja loukkaantuneiden tilasta, kuten asiaan kuuluukin.

"Nuori jengi ei enää oikein päässyt jalkeille kärkijätkien jouduttua sivuun. Kun katsoo meidän sisäistä pistepörssiä, niin kaksi tehokkainta lähtivät lasarettiin ja sitä taustaa vasten nousu olikin jo astetta vaikeampaa. Nyt ei saatu riittävästi paikkoapuja muulta joukkueelta", tuumasi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Timo Sarriola tasoitti ottelun toisessa erässä, ajassa 25.41. Tämä osuma jäi toisen erän ainoaksi.

Kollien sähäkkä Jarkko Oikarinen vei vieraat vielä kerran johtoon kolmannen erän alussa. Sitten iski sinisten Markku Flinck kahdella peräkkäisellä osumallaan viiden minuutin sisään. Kun Joni Finell vielä niittäsi espoolaisten viidennen osuman tyhjiin vajaat kolme minuuttia ennen loppusummeria, Kollit oli lyöty kolmannen kerran peräkkäin.

"Matsi ei missään nimessä ollut meiltä huono, mutta voittoon tarvittava viimeinen puristus jäi uupumaan. Maanantaina Hornaan tulee HPK ja homma muuttuu totaalisesti. Ensimmäistä kertaa Salosten veljesten, Jussin ja Pasin, esiintymisen jälkeen me saadaan samanveroinen kaksikko jäälle. Taiteilijat Max ja Jon Wärn vetävät nimittäin ekaa kertaa Kollien paidan ylleen samassa pelissä. Katotaan mitä tapahtuu", hymyili otteluun valmistauva ykköskoutsi Samu Kuitunen.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11