ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Synkkä startti

Kollit-Tappara 3-4

Kollit lähti vuoden 2005 avausotteluun vasuriasenteella, ja otti nenäänsä hallitsevalta mestarilta maalin marginaalilla. Aineksia oli parempaankin, mutta vieraiden maalissa muutamaan otteeseen päällään seissyt Teemu Seppänen (42 torjuntaa) huolehti pisteet Tampereelle ottaen kolmannessa erässä kiinni peräti 20 laukausta. Vierasjoukkueen materiaali oli käytössä leveällä otteella, kun kaikkiaan yhdeksän eri peluria pääsi pisteille ja kaikki häkit merkittiin eri miekkosille. Ottelun parasta antia yksilötasolla esittivät Seppäsen lisäksi Tapparan ovela Teemu Bister, isomies Karri Akkanen ja Kollien toisen byyrin iskenyt norjalaisvahvistus Arne Köhler (kuvassa).

Kollit torkkui ottelun alun ja päästi isokokoisen Tapparan kahden maalin karkumatkalle jo alle neljässä minuutissa. Mikko Vihtola vei vieraat johtoon siniviivavedon jälkeisellä rebound-maalilla ajassa 03.14 ja vain 37 sekuntia myöhemmin Miikka Lehto tuplasi porkkanapöksyjen etumatkan.

"Koivet oli tukossa ja pää jäässä. Kolmannessa päästiin hyvin messiin ja hallittiin suvereenisti, mutta silti ei jääny handuun mitään mainittavaa", kiteytti U20-maajoukkueen kisareissulta kotiutunut kippari Juha "Terminaali" Uotila.

"Frendi lähtee maanantaina inttiin. Pitää lähtee Itä-Helsinkiin juipin läksiäisiin", murjotti etureisiään suihkuhuoneen oveen nojaten venytellyt kapteeni.

Ennen erän puoliväliä Kollit pääsi peliin mukaan mukavannäköisellä ylivomalla, joka kuitenkin jäi tuloksellisesti huonoksi. Kollit pyöritti yv-peliä järkevästi ja ahnaasti päästen laukomaan useita laatuskodeja, mutta ilman osumaa.

Siistissä ottelussa tuomittiin vain kolme kahden minuutin jäähyä, mikä hipoo kauden ennätystä. Pitkästä aikaa ottelun erotuomarille voidaan antaa työstään puhtaat paperit.

Kollien nuoriso-osastoa edustava pakki Rony Ahonen (kuvassa, yrittää näyttää pettyneeltä) kavensi komealla siniviivalaukauksella ajassa 10.25. Maali oli Ahoselle A-liigauran ensimmäinen.

"Ahonen oli tänään meidän paras ja tasaisin pakki. Erittäin miehekäs esitys", tiivisti puolustajia luotsaava Joonas Tanska, joka oli erityisen otettu Ahosen hyökkäyspään pelaamisesta.

"Ronyn hyökkäyspeli tuntuu luonnolliselta ja fiksulta. Hän on oikea-aikainen ja varmaotteinen. Enpä ihmettele lainkaan, että kaveri on keikkunut B:n pistepörssin kärkisijoilla."

Rymistelevä ja reipasta kiekkoa pelannut Tappara iski vielä kerran ensimmäisen erän loppuun puolustaja Antti Kähösen maalilla.

Toiseen erään Kollit vaihtoi maalivahtia. Jani Niemisen tilalle kurvasi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Karri Ahokas, joka torjui varmasti ja taiten. Tilastoja pääsi pilaamaan vain Joonas Koskinen ajassa 35.14.

Arne Köhler kavensi toisessa erässä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi omasta paluukiekostaan tilanteeksi 2-3 ja piti Kollit pelissä. Kotijoukkueen ahnein laukoja (9) oli näkyvä ja yritteliäs, eikä monien muiden lailla kaihtanut kontakteja.

Viimeiseen erään Kollit tuli terävästi, höntyilemättä ja määrätietoisesti. Hornan kotijoukkue pääsi luomaan painetta tamperelaisten maalille läpi erän, mutta ainoaksi maalaajaksi jäi hyvin taistellut Lauri "Late" Tuohimaa, jonka tahtomaali antoi Kolleille mahdollisuuden viedä ratkaisu jatkoajalle. Tuohimaa päätti väkevän maalille nousunsa perinteiseen "paskamaaliin", sillä vasta toinen paluukiekko valui verkkoon. Esityön maaliin teki vahva Kaj Sandbäck.

Ottelun lopun Tappara keskittyi puuduttamaan Kollien peliä jatkuvilla purkukiekoilla ja pidennetyillä vaihdoilla. Juoni onnistui ja Tappara lähti kotiin kaksi pistettä rikkaampana.

Matka jatkuu keskiviikkona Kollien osalta Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Retkelle päästään koko joukkueen voimin uusissa joulupukin tuomissa pilottitakeissa, joissa kelpaa kulkea. Etenkin kun bussikuski Leif "Lurjus" Elers tullee näytille kiiltävässä, ensimmäisen maailmansodan aikaisessa ryynäyskypärässään.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11