ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Itä meidän

Saipa - Kollit 2-5

Kollit voitti A-liigan perää pitävän SaiPan Lappeenrannassa ilman suuria vaikeuksia. Kaksi erää stadilaiset veivät isäntiään kiparille olan takaa, mutta viimeisessä kolmanneksessa Sputnikit pääsivät mukaan peliin ja pitivät numerot siedettävinä. Kollien parhaimmistoa olivat maalivahti Karri Ahokas (28 torjuntaa), pakit Juha "Terminal" Uotila (1+0) sekä Timo Seppänen ja hyökkääjä Miikka Jouhkimainen (1+1). Kahden pisteen miehiä Kolleista löytyi Jouhkimaisen lisäksi kaksi: Paavo Torkkola 0+2 ja Jon Wärn 1+1.

Kollien matka itään tuotti kaikkiaan kuusi punapaitojen tekemää osumaa. Sami Kautto (0+1) ujutti Saipan avausosuman omiin ja viisi muuta osasivat oikeaan kehikkoon. Kollit onnistui maalinteossa lähes kaikin lajissa tunnetuin tavoin; Teemu Taruvuori sivalsi avausmaalin Lennart "Addureisi" Petrellin tekemän maskin avustuksella, Juha Uotila esitti kauden toistaiseksi komeimman coast to coast -suorituksen, Jarkko Oikarinen tekaisi voittomaalin alivoimaläpiajosta, Jon Wärn onnistui puolittaisen slovenialaisen läpisyöksyn jälkeen ja Miikka Jouhkimainen laittoi siniviiva-reboundin verkkoon ottelun loppuminuuteilla.

"Tärkeä voitto ja ansaittu sellainen. Me oltiin selvästi parempia kaksi ensimmäistä erää ja oltais hyvin voitu pistää homma pakettiin jo hyvissä ajoin, mutta pienet univaiheet ja snadi luulotauti iski juuri silloin kun meille tarjottiin ratkaisua", kommentoi tyytyväinen valmentaja Joonas Tanska.

Saipa vei ottelun viimeisen erän Kollien jäähyillessä. Helsinkiläisten näkökulmasta näin pääsi käymään tuomarin tahattomalla avustuksella. Kolleille tuomittiin päätöserässä kaikkiaan kahdeksan kakkosta.

"Kyllä siinä snadisti tuntui olevan aseveljeyttä, vaikka mistään tarkoitushakuisesta ei voida puhua. SaiPan pelaajat kävi järjestelmällisesti tökkimässä meidän häkkäriä ja kun lappeenrantalaiset poistettiin maalin edustalta, tuomari laittoi meidän miehiä boksiin. Kanadassa maalivahdin suojelemisesta saa mitalin, täällä rangaistuksen. Niin on eroa idällä ja lännellä", hymyili pisteistä onnellinen Tanska.

SaiPan toinen maali syntyi 5-3-ylivoimalla. Lappeenrantalaiset sahasivat Kollien alivoimakolmion rikki ja Ville Turunen viimeisteli tilanteeksi 2-4, kun peliä oli pelaamatta vajaat kymmenen minuuttia.

Kollien avuksi liigasta rientänyt Lennart Petrell muisteli Lappeenrannan hallia ja etenkin hotellia lämmöllä.

"Käytiin Pietarinkadun Oilersin kanssa täällä pelaamassa muutama viikko takaperin ja se vasta oli reissu. Kamerakännykkä on vieläkin täynnä hotellilta otettuja kuvia, joita on silloin tällöin hauska tutkia. Tänne on aina upea tulla pelaamaan", hymyili Petrell, jonka jonka reisiin on huhjen mukaan taiteiltu spriitussilla kolme raitaa.

Petrellin paluu kaukaloon oli olosuhteisiin nähden vahva. Puolitoista viikkoa flunssasta kärsinyt tsekintappaja merkkautti syöttöpisteen ja teki erinomaisen avustuksen Taruvuoren avausmaaliin jämäkällä maskilla.

"Ei tässä ihan huipputikissä olla. Puolet pelistä jaksoi tänään painaa ja sitten sippasi. Muutama treeni alle niin kyllä se siitä taas lutviutuu", lopetti Petrell.

Kollien seuraava ottelu pelataan lauantaina Hornassa. Vastaan luistelee KalPa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.00.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11