ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kaksykkösiä

Kollit-KalPa 2-1

Kollit otti lauantaina niukan 2-1-pakkovoiton KalPa:sta ja pysyi turvallisesti playoff-viivan paremmalla puolella. A-liigassa toiseksi viimeisenä sinnittelevät kuopiolaiset harasivat hyvin vastaan, mutta kotijoukkueen piirua parempi maalivahtipeli ja onnistuneet alivoimat käänsivät pelin stadilaisille. Kollien ratkaisijaksi nousi nuori maajoukkuemies Jonas "Jonde" Enlund, joka ampui komean voittomaalin Jarkko Oikarisen (0+2) esityöstä ajassa 30.29. Enlund (kuvassa) iski kauden kymmenennen maalinsa avopaikasta rystyllä maalin kattoon.

Kollien valmentajat Samu Kuitunen ja Joonas Tanska ottivat tietoisen, mutta terveellisen riskin luvatessaan saapua ensi viikon harjoituksiin ilman autoa jos Kollit voittaisivat lauantain ottelun. Joukkue hoiti oman puolensa sopimuksesta.

"Matinkylästä on kieltämättä aika tuima matka hallille. Sellainen parin tunnin kävely. Täytyy toivoa, että saatais lunta maahan, niin vois hiihtää treeneihin", myhäili fyysistä kuntoaan ja trimmattua kroppaansa taiten huoltava Tanska.

Ajatus kutkuttaa; HIFK-organisaation jääkiekkovalmentaja trikoohiihtämässä Mechelininkadulla kohti jäähallia on näkemisen arvoinen tapahtuma. Kollien omistaja Tom Nybondas, rivakka murtomaalykkijä itsekin, ei halunnut kommentoida valmentajiensa vetoa.

"Ei puhuta siitä."

Kollien otteet lauanatain kamppailussa olivat nihkeitä. Luistin liikkui toisinaan mukavasti, mutta maalintekopaikkoja hukattiin luvattoman paljon eikä taklauspeliäkään juuri nähty. Jonas Enlundin lisäksi Kolleista onnistui Robert "Bobby" Nyholm, joka tälläsi kiekon avauserässä verkkoon KalPa-vahti Joni Myllykosken nenän edestä. Maaliin teki taitavan alustuksen B:stä nostettu Teemu Ramstedt.

Ensimmäisessä erässä Kollit oli selvästi niskan päällä. Joukkue loi maalin lisäksi liudan hyviä tekopaikkoja, mutta etevästi pelannut Myllykoski (23 torjuntaa) piti omansa mukana ottelussa torjuen mm. Enlundin alivoimaläpiajon ja Jon Wärnin avopaikasta ampuman yv-laukauksen. Toisessa erässä Myllykoski kieltäytyi antautumasta Miikka Jouhkimaiselle, joka niin ikään karkasi läpiajoon alivoimalla.

KalPa sai toiseen erään hyvän startin tasoitettuaan 41 sekunnin pelin jälkeen 1-1:een Henri Kiviojan maalilla.

Vieraat pääsivat kakkoserässä mukaan peliin Kollien otettua kolme pikkukakkosta ja kadotettuaan parhaimman hypyn miesvajauksella pelaamiseen. Ottelun kakkostähdeksi valittu Kollien maalivahti Karri Ahokas torjui alivoimapyöritykset varmasti ja hoiti kotijoukkueelle tärkeät kaksi pistettä. Ahokas oli lätkän tiellä toisessa erässä kaikkiaan 11 kertaa ja koko ottelussa 22.

Kolmas erä ei tarjonnut suurta kiekkojuhlaa. Kollit voitti maalilaukaukset 8-3, mutta verkkoon ei kiekkoa saanut kukaan. Eivät edes liigasta apuun hälytetyt Ville Varakas ja Lennart Petrell, jotka pelasivat muuten mukiinmenevästi.

JYP-Kollit 1-2 ja.

Viikonlopun toinenkin ottelu päättyi Kollien 2-1-voittoon. Tällä kerralla ratkaisu syntyi jatkoajalla, ajassa 63.56, kun Tobias Salmelainen iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon ranteella yläpesään. "Siinä oli hyvä kaksykkönen. Varakkaan Ville oli messissä, mutta mä päätin ampua itse ja sinne sujahti", tuumasi onnellinen ratkaisija, jolle maali oli jo kauden 14:s.

Takakulmalla syöttöä kytännyt Varakas oli onnellinen Salmelaisen ratkaisusta.

"Hyvä ettei Tobbari syöttäny. Mä olin jo niin puhki, ettei siinä hyvin olis käyny jos olisin ite joutunu ratkasemaan", kommentoi kokenut Jyväskylän-kävijä Varakas (kuvassa).

"Nää oli hemmetin hyvät pisteet. Jyskylässä ei ole koskaan ollu helppoa ja nytkin meni hitchcockiksi kun kaveri pääs tasoittamaan ylivoimalla vajaat neljä minsaa ennen loppua."

Kollien päävalmentaja Samu Kuitunen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

"Tänään kaukalossa oli jo tappamisen meininkiä. Pelattiin melkein koko varsinainen peliaika miehekkäästi ja päästiin tekemään vielä voittomaalikin siinä 58:n minuutin kohdalla, mutta dumari vislasi pelin poikki liian hätäisesti ja hylkäsi byyrin."

Kollien avausosuman ampui puolustaja Teemu Taruvuori. "Rocky" käveli viivasta muutaman metrin eteenpäin ja sivalsi maskin takaa vieraat 0-1-johtoon. Maali oli Tarvuorelle kauden kolmas. Puolet maalintekijän onnistumisesta menee pakkeja peluuttaneen Jäyhä-Lasse Nousiaisen piikkiin. Lasse tuurasi perhesyistä Espooseen jäänyttä Joonas Tanskaa.

"Jäyhä-Lasse peluutti meitä kuin tietokone. Sen vois laittaa huoletta samalle viivalle Scotty Bowmanin kanssa", kehui Kollien konkaripuolustaja Sami "Smiley" Kautto.

Kolmannen erän loppupuolella tuomari herkistyi ja antoi Kollien Jussi Villaselle kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. JYP:in Turo Asplund käytti tilausuuden hyväkseen ja pelasti kotijoukkueelle tärkeän jatkoaikapisteen.

Maalivahdit molemmissa päissä olivat pelivireessä. Kollien Karri Ahokas jatkoi upeita esityksiään torjumalla 34 kertaa. JYP:in Aleksis Ahlqvist pääsi puolta vähemmällä kopattuaan 17 kiekkoa.

"Torjunnat eivät kerro ihan koko totuutta pelin kulusta. JYP roiski meidän byyrille aika paljon uffaffaa-kiekkoja, jotka tietysti merkittiin pöytäkirjaan, mutta todellisia maalipaikkoja niistä ei montaakaan syntynyt. Toivottavasti tän päivän fiilis saadaan pidettyä myös keskiviikkona Oulussa", kuittasi Vallu Konosen harjoitusohjelmaa bussissa päntännyt käskyttäjä Kuitunen.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11