ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

TPS näytti mallia Hornassa

Kollit-TPS 2-3

Kollien neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina Hornassa kun sarjakärki TPS koulutti punaisia numeroin 2-3. Ottelun ratkaisi turkulaisten erinomainen erikoistilannepelaaminen. Sekä ali- että ylivoimalla taiten pelanneet tepsiläiset hoitivat leiviskänsä jämäkästi. TPS iski kaikki maalinsa ylivoimalla, kun Kollit onnistuivat yv:llä vain kerran. TPS kärsi ottelussa kymmenen kakkosta, Kollit yhdeksän. Kollien maaleista vastasivat jälleen kerran Robert "Bobby" Nyholm ja kuusi tikkiä ensimmäisellä erätauolla suuhunsa saanut Arne "First Blood" Köhler (kuvassa).

TPS:n rauhallinen ja luova ylivoimapeli iski ensimmäisen kerran ajassa 09.11 kun liigapakki Simon Backman läväytti kiekon Karri Ahokkaan taakse siniviivalämärillä. Alustuksen turkulaisten avausmaaliin tekivät tehokas ja taitava Jarmo Jokila sekä tämän aseenkantaja Valtteri Haavisto.

TPS:n mainio erikoistilannepelaaminen näkyi myös hyvänä alivoimana. Kolleille tarjottiin useaan otteeseen ratkaisupaikkoja miesylivoimalla, mutta juonikkuus ja tilanteiden päättäminen jäivät puolitiehen.

"Muutaman kerran näytti siltä, että me pelattiin paremmiin viidellä viittä vastaan kuin ylivoimalla. Matsin alla oli puhetta ylivoimapelaamisesta. Piti ampua paljon ja pelata yksinkertaisesti, mutta nyt ei homma toiminut toivotulla tavalla. Toki kaverin veskarikin (Juho Santanen, 30 torjuntaa) oli hyvä", mietti tilastoja tutkinut joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

TPS ratkaisi ottelun toisessa erässä. Vieraat iskivät ylivoimalla kahdesti vajaassa kahdessa minuutissa.

Maalit merkittiin Matti Pinomäelle ja Tuomas Suomiselle. Molemmat byyrit tulivat reboundeista.

"Etenkin niiden kolmas jäi kaivelemaan. TPS pääsi hyökkäämään kolmella nollaa vastaan. Karri otti ekan skoden, mutta vieras pääsi ekana ribariin ja iski armotta", tuumasi loukkaantuneena katsomossa ottelua seurannut Kolli-kippari Juha Uotila.

Kolleille tarjottiin toisen erän alkuun tasoitusmahdollisuutta pitkällä 5-3-ylivoimalla. Maaliin asti ei kiekkoa saatu vaikka Teemu Ramstedt pääsikin kolmesti kokeilemaan Santasen suojuksia avopaikasta.

B:n viimekautinen joukkueenjohtaja Tanja Jouhkimainen analysoi Ramstedtin ohilaukauksia jämäkällä otteella.

"Se veti vinoon."

Kolmannessa erässä Kollit pisti pystyyn raivokkaan ajojahdin. Hyvin taistellut kotijoukkue pääsi kahden maalin päähän Robert Nyholmin maalilla ajassa 54.05. Maali oli Nyholmille kolmas neljässä ottelussa ja kuudes kuluvan kauden sarjassa. Merkittävää nuoren "Bobbyn" maaleissa on se, että ne kaikki ovat olleet Kollien avausosumia.

Veripäinen Arne Köhler puolitti Kollien takaa-ajon 47 sekuntia Nyholmin osuman jälkeen. Maali oli Köhlerille kauden 11:s.

Tasoitukseen eivät Kollien paukut enää riittäneet, mutta viimeisen erän hyvä nousu antoi lupauksia paremmasta keskiviikosta, jolloin Hornaan saapuu vieraaksi Rauman Lukko.

Kiekko tippuu 18.30. Kaikki paikalle. Torvet mukaan ja punaista päälle. Nyt on tosi kyseessä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11