ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

5/6 part 1

Maaottelutauon jälkeinen härkäviikko oli Kolleille menestys. Joukkue pelasi kolme ottelua neljässä päivässä, joista se voitti kaksi ja pelasi yhden tasan. Rumba alkoi keskiviikkona 5-4-kotivoitolla jumbo-SaiPasta, jatkui perjantain hegemoniamatsissa Jokereita vastaan selvällä 5-2-voitolla ja loppui lauantaina 1-1-vierastasapeliin Ilveksen vieraana. Otteluiden pistesaalis riitti varmistamaan playoff-paikan ja antamaan hyvän mahdollisuuden runkosarjan kolmostilaan. Jos Kollit voittaa tänään runkosarjan viimeisessä ottelussaan kotona Pelicansin, se varmistaa kolmannen sijan. Pahimmassa tapauksessa, otteluiden mennessä ilkeästi ristiin, Kollit joutuu aloittamaan pudotuspelit kuudennesta lähtöruudusta. Ennen näkemättömän tasaisen A-liigan sijoilla 3-6 majailevat joukkueet lähtevät päätöskierrokselle yhden pisteen sisältä.

Kollit-SaiPa 5-4

Tämän ottelun piti olla selvää kauraa, sillä viimeisenä sarjataulukossa sätkivä SaiPa ei ole ollut kuluvalla kaudella se sama ikävä vastustaja kuin vielä muutama vuosi takaperin. Toisin kuitenkin kävi. Lappeenrantalaiset laittoivat hanakasti kampoihin jäykkäjalkaiselle kotijoukkueelle ja olivat viedä pisteen Itä-Suomeen.

Vain 23 laukausta maalia kohti ampunut Kollilauma pelasi nihkeästi ja jopa hieman ylimielisen oloisesti. Kollikonkarit Ville Varakas ja Paavo Torkkola eivät olleet tyytyväisiä omiin otteisiinsa, mutta myös muut saivat parin vuoden takaiselta kultakaksikolta satikutia.

"Löysää hommaa. Seuraavassa pelissä tulee vastaan veitsi kurkulla pelaava Jokerit, joten tällainen peli ei vetele. Se on kai pakko ottaa litsarit käyttöön ennen peliä, että kopissa jokainen muistaa olevansa hallilla", tuumivat kopinkulman kaksoset.

Ensimmäisen erän SaiPa vei nimiinsä lukemin 1-2. Kolleista onnistui viivalta ampunut pakki Sami Kautto, joka sai osumaansa avut kuvassa pousaavalta ottelun sankarilta Aleksi Putkoselta (1+3) ja elukkaketjun Jussi Villaselta. Vitjan kolmas veijari Jon Wärn (alakuvassa) merkkautti ottelussa myös hyvät tehot 1+2.

Kollien konseptia horjutti avauserän huima jäähyminuuttimäärä (31 min). Konkaripakki Juha Uotila sai suihkukomennuksen (5+20 min) polvitaklauksesta ja kiekon kanssa riehaantunut maalivahti Karri Ahokas lakaisi lätkän katsomoon kaksi kertaa pikkukakkosen arvoisesti. Kun Ville Varakas vielä istahti kertaalleen laitataklauksesta, soppa oli valmis.

SaiPa iski kahdesti ylivoimalla. Osumat merkittiin Anssi Löfmanille ja Mikko Silvennoiselle.

Toisen erän Kollit voitti Putkosen ja Wärnin maaleilla. SaiPa tasoitti vielä ottelun puolivälissä, mutta kolmannessa erässä punapaidat ottivat tarvittavan hypyn ja iskivät tilanteen 5-3:een. Värkkääjinä kunnostutuivat Wärn illan toisellaan ja sähäkkä 17-vuotias Teemu Ramstedt.

SaiPa hinautui vielä maalin päähän kaksi sekuntia ennen summeria, mutta tasoituksen hakemiseen aika ei enää riittänyt.

"Onneksi Putkonen-Wärn-Villanen toimi. Muuten olisi tullut nuha", analysoi pisteisiin tyytyväinen, mutta esitykseen tyytymätön kakkoskäskyttäjä Joonas Tanska.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11