ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ottelupallo Bluesille

Espoon Blues oli viikonlopun aikana kahdesti Kolleja parempi nuorten SM-liigan puolivälieräsarjassa. Paras viidestä -systeemillä ratkaistavan sarjan ensimmäinen ottelu Matinkylässä päättyi kotijoukkueen 5-3-voittoon. Sunnuntaina Hornan harjoitushallissa Kollit taipui kokeneelle vastustajalleen tylysti 0-4. Nuori Kollilauma ei uhannut kuuden erän aikana espoolaisia kuin satunnaisesti. Perjantaina henkilökohtaiset virheet muuttuivat lukemiksi valotaululla, ja sunnuntaina Kollit sössi pelin turhaan jäähyilyyn. Kokemattomuus näkyi myös tietynlaisena varovaisuutena, jonka konkaripitoinen Blues käytti armotta hyväkseen.

Blues - Kollit 5-3

Kollit aloitti ottelun räväkästi puolustaja Juha Uotilan vietyä vieraat johtoon jo ajassa 02.32. Junnu siirsi 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon Antti Härmän taakse Jon Wärnin (0+3) ja Jonas Enlundin esityöstä (1+1).

Bluesin ykköspyssy Jarkko A. Immonen (2+1) iski kuitenkin kahdesti erän puolivälissä vieden sinipaidat 2-1-johtoon. Molemmat Immosen maalit syötti ottelun kakkostähti Joni Töykkälä (1+2). Ottelun ratkaissut Bluesin liigaketju Immonen-Töykkälä-Pihlström kasasi ottelussa yhteispisteet 3+4.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös ikävä polvitaklaus Kollien vaihtoaition edessä. Stadilaisten konkarikaartiin kuuluva Paavo Torkkola telottiin avojäällä pelikyvyttömäksi. Erittäin vaatimattomasti läpi ottelun viheltänyt erotuomari Ville Vuohtoniemi ei nähnyt muiden joukosta tätäkään tilannetta.

"Vuohtoniemen tuomarointitulevaisuus ei nähdyn perusteella tule olemaan yhtään menestyksekkäämpi kuin pelaajaurakaan. Tätä lajia täytyy ymmärtää, jotta voi menestyä. Ei riitä, että vetää raitapaidan päälle ja imee pilliä", mietti Kollien tiedottaja Axa Fahler.

"Torkkolan tilanne ei näytä hyvältä. Ainakaan sunnuntaina hän ei tule olemaan kokoonpanossa."

Ottelun ratkaisu syntyi toisessa erässä, kun Blues iski kahdesti 26 sekunnissa. Peräkkäisistä hyökkäyksistä maalintekoon singahtivat Markku Flinck ja nuori Mikko Lehtonen.

"Blues on aina Matinkylässä onnistunut toisessa erässä meitä vastaan. Niin nytkin. Tähän täytyy tehdä muutos maanantaiksi", kertoi Kollien kakkosluotsi Joonas Tanska.

"Pienessä kaukalossa oli taas kerran enemmän vauhtia kuin järkeä. Blues osaa käyttää snadia laatikkoaan erinomaisesti hyväkseen, he ampuvat joka paikasta ja karvaavat sähäkästi. Peli näytti aika ajoin bilikseltä", tuumasi Kollien joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Kollit kipusi vielä kerran maalin päähän Jonas Enlundin röyhkeällä nousulla kolmannen erän kolmannella minuutilla. Pientä piristystä vieraiden peliin tuonut kavennus kuitattiin espoolaisten toimesta kuitenkin vain viitisen minuuttia myöhemmin. Illan upeimman osuman värkkäsi jälleen kerran Bluesin liigaketju, joka sahasi Kollien puolustuksen kappaleiksi kahdella nopealla syötöllä. Immosen ja Pihlströmin esityön siirsi tyhjään maaliin Joni Töykkälä.

Bluesin maalissa torjui hyvin nuori Antti Härmä (30 torjuntaa). Kollien byyrissä Jani Nieminen oli myös mies paikallaan 34:lla torjunnallaan.

Kollit-Blues 0-4

Kollien sunnuntaiseen kotiotteluun oli ladattu runsaasti odotuksia. Yhden otteluvoiton tappioasemassa toiseen kamppailuun lähtenyt Kollit sai kokoonpanoonsa liigasta Lennart Petrellin, joka sähisikin avauserässä terhakkaasti.

"Mä hain heti alkuun muutamaa hyvää niittiä, mutta se kostautui snadina väsymyksenä kahdessa viimeisessä erässä. Mä pelasin ekan kakskymppisen aikana yhtä paljon kuin normaalisti kokonaisen liigapelin aikana", puhkui Petrell.

"Tällainen esitys hävettää niin helvetisti. Me tehtiin Bluesista parempi kuin ne todellisuudessa olivat. Mutta maanantaina peli alkaa taas alusta ja me ollaan valmiina. Ratkaisevan voiton ottaminen on aina kotijoukkueelle vaikea paikka."

Ottelun avauserä oli kovavauhtinen tapahtuma, jossa Kollit haki fyysisellä pelillä otetta itselleen. Ville Varakkaan ja Petrellin ajoinnokkuus oli silmiin pistävää läpi erän. Kaukalo kesti ryskeen vain vaivoin, mutta kun maalit jäivät kuitenkin tekemättä, ratkaisu jäi toiseen erään.

Kollit sai oman etsikkoaikansa heti toisen erän alkuun, jossa se sai pelata yhteensä 3 minuuttia ja 19 sekuntia ylivoimalla. Punaiset saivat luotua Antti Härmän maalille muutaman namupaikan, mutta espoolaisvahti kesti täydellisesti kovassa paineessa.

Kun Kolleille eivät ylivoimaosumat kelvanneet, Blues otti tilanteen hyppysiinsä. Espoolaiset iskivät kolmasti kymmenessä minuutissa ja löivät kotijoukkueelle luun kurkkuun.

Toni Kähkönen vei vieraat johtoon ajassa 29.24. Kun Tero Koskiranta ja Matti Uusivirta lisäsivät Bluesin johtoa ylivoimaosumillaan viiden minuutin välein, peli oli paketissa. Edes Samu Kuitusen kovaääninen herättelytuokio erätauolla ei saanut Kolleja avaamaan maalitiliään.

Bluesin Mikko Lehtonen sinetöi viimeisessä erässä lukemiksi 0-4 ja varmisti vieraille toisenkin osaottelun voiton.

Maanantaina Matinkylässä Kollit pelaa selkä seinää vasten ja yrittää venyttää sarjaa neljänteen kamppailuun. Ottelu alkaa 19:00 paikallista aikaa.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11