ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Buc Bowl

Kollit viimeistelee tänä syksynä liigakuntonsa USA:ssa, Iowan osavaltion pääkaupungissa Des Moinesissa. Jenkkien maissiparatiisissa pelataan 15. - 17. syyskuuta järjestyksessään 16:s paikallisen A-juniorijoukkue Buccaneersin järjestämä Buc Bowl -turnaus, johon osallistuu Kollien lisäksi United States Hockey Leaguen kaikki 11 joukkuetta. Lisätietoa turnauksesta löytyy osoitteesta www.bucshockey.org

Kollien omistaja Tom Nybondas vastasi huhtikuussa puheluun, jonka tarjouksesta oli mahdotonta kieltäytyä.

"Saimme ensimmäisenä USHL:n ulkopuolisena joukkueena kutsun perinteiseen pre-season-turnaukseen, Buc Bowliin. On sanomattakin selvää, että kiinnostus heräsi välittömästi. Kuultuamme turnauksen tasosta lähtöpäätös oli helppo tehdä. Tai toive se vielä siinä vaiheessa oli, sillä kassa oli kauden jälkeen pelipaidanpunaisella", muistelee Tomppa.

Kollien toimistolla alkoi rumba, jonka tavoitteena oli kerätä matkarahat kasaan ennen kesälomia.

"Ihan siihen ei ehditty, mutta aika nopeasti kävi selväksi että matka toteutuu. Kunnia tästä kuuluu kaikille rahatalkoisiin osallistuneille, jotka jälleen kerran osoittivat, että monille HIFK on sydämen asia. Sitoutuminen seuran juniorityön kehittämiseen palvelee jatkossa myös liigaa. Meille on tärkeää saada omia jätkiä tuutista ulos joka vuosi. Kymmeniä osoituksia Suomen parhaasta juniorimyllystä luistelee tulevallakin kaudella niin SM-liigassa kuin NHL:ssä asti", hehkuttelee Nybondas.

Kollien toiminnan terävöittämiseen on viime vuosina kiinnitetty erityishuomiota. Siirtyminen Pirkkolasta Helsingin Jäähalliin, kokopäivätoimisen päävalmentajan palkkaaminen, training campit liigajoukkueen kanssa Ahvenanmaalla ja turnausmatkat ulkomaille ovat näkyvin osa imagon kohotuksessa.

"Haluamme tarjota pelaajillemme vain parasta, oli kyse sitten valmennuksesta, puitteista tai turnausmatkoista. Otetaan esimerkiksi Buc Bowl. Paikalla tulee olemaan satoja NHL-scoutteja, jotka ovat ottaneet turnauksen jokavuotiseen pakko-käydä-kalenteriinsa. Jenkkilähteiden mukaan NHL-organisaatioista on jo nyt ilmoittautunut yli 300 henkilöä. Osallistumalla vain kotimaisiin turnauksiin emme voisi antaa jätkille tällaisia näytönpaikkoja, oppimiskokemuksia tai elämyksiä."

"Siinä vaiheessa kun fyrkkaa oli nolla euroa, olisi ollut helppo luovuttaa ja todeta että matka on mahdoton, pelataan vaan paras seitsemästä -sarja punaiset vastaan siniset Konalassa. Mutta kovalla duunilla homma saatiin toimimaan", Nybondas kuittaa.

USHL:n tasosta kertoo tämän kesän varaustilaisuus. Peräti kolme pelaajaa varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Kaksi heistä (T.J. Oshie ja Joe Finley) edusti Sioux Fallsia, Kollien päätösvastustajaa Buc Bowlissa.

Kollit avaa retken pelillisen osuuden tiistaina 13. päivä tunnusteluottelulla kotijoukkue Bucseja vastaan. Ensimmäinen varsinainen turnauskahina on luvassa Buccaneer Arenalla torstaina 15. syyskuuta, jolloin samaan kaukaloon luistelee Cedar Rapids RoughRiders. Perjantaina vastaan tulee Tri-City Storm ja lauantaina ennen kotimatkaa testataan Sioux Falls Stampede.

Stick 'em!

T: Axa Fahler
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11