ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit Ahvenenmaalla

Hyökkääjät Peter Freiberg, Jonas Enlund sekä puolustajat Timo Seppänen ja Teemu Laakso olivat liigan kokoonpanossa Ahvenen maalla ottelussa ruotsalaista Färjestads BK:ta vastaan. Liigajoukkuetta luotsannut Samu Kuitunen antoi kehut jokaiselle ukolle.

"Debyyttinsä liigan mukana tehnyt Freiberg pelasi ykkösketjussa Luttisen Artun ja Hauhtosen kanssa. Fränä esiintyi edukseen, eikä kunnioittanut liiemmälti kokeneita vastustajiaan. Vain nopeissa suunnanmuutoksissa oli nähtävissä pientä haparointia", kertoi Kuitunen.

U20-maajoukkueessa menneellä viikolla pelannut Enlund oli niin ikään Samun mieleen.

"Jondella on hyvä taitotaso ja itseluottamus on korkealla. Välillä uskoa omaan tekemiseen taisi olla snadisti liikaakin, kun kaverilla oli aikaa käännellä rystylle kovassa paineessa. Hyvä ja ennakkoluuloton esiintyminen joka tapauksessa."

Puolustuksessa luutinut Seppänen pelasi varman 60-minuuttisen, ja uudelle tasolle omassa pelissään noussut Nashville-varaus Teemu Laakso pääsi tekaisemaan jopa ottelun voittomaalin.

"Koko kollilauma saa ottelusta hyvän arvosanan. Ensi viikon Des Moines -reissusta palaveerataan perjantaina tai lauantaina. Yritetään irrottaa mahdollisimman monta jannua Buc Bowliin näyttämään osaamistaan. Ison ehdoillahan tässä tietysti mennään, mutta lauantaina ollaan viisaampia", tuumasi Kuitunen.

Jokiselle ei Kolli-sopimusta

Kollien valmennusjohto ei sainannut Kärpistä muutaman harjoituksen ajaksi Hornaan saapunutta Jussi Jokista.

"Rannevammaa potenut Jokinen oli iloinen piristysruiske treeneissä, mutta valitettavasti emme päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksen yksityiskohdista. Oli siinä kai joku pieni ikäkysymyskin esteenä", myhäili kakkosvalmentaja Jussi Silander, joka esitteli toimitukselle torstain harjoitusten jälkeen myös erään Tommi Niemelän, joka muistetaan Kollien maalinsuulta muutaman vuoden takaa. Ruotsiin matkaava, nykyään blondina esiintyvä Niemelä torjui kiekkoja byyrärikoutsi Lasse Nousiaisen opissa.

"Ihan sama mitä kesällä tekee, niin nää jäät on aina yhtä raskaita. Voi jösses. Toivottavasti Ruotsissa mennään rauhallisempaan tahtiin. Sarja on yksi pykälä Allsvenskanista alaspäin, mutta puheiden mukaan Mestis-tasoa. Mene ja tiedä", kertoi viime kaudella Italian saksankielisellä?? alueella kiekkojen edessä bostaillut Niemelä.

Kollit viimeistelee Amerikan kisakuntoaan huomenna Tampereella puolustavaa Suomenmestaria Ilvestä vastaan. Kone kohti Des Moinesia lähtee maanantaina.

Axa 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11