ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

None of that stinkin' root beer

Palttiarallaa kahden tunnin ajomatkan päässä Chicagon O´Haren lentokentältä kohti Iowaa on ravintola nimeltään R Place. Ravittuaan joukkueensa 34:lla amerikkalaisella kanapastalla omistaja Nybondas scorasi raflan eteismyymälän kylmäkaapista brändin, joka avasi Kollien opintomatkan laakista. "Hank's Root Beer on hyvä korvike meille hieman kultivoituneempaan makuun tottuneille A&W juuriolut -faneille."

Matka Hornasta Des Moinesiin kesti yhteensä 24 tuntia. Suomen-Leiffin Polarbus haki joukkueen hallilta aamulla 6.30 ja kun sellitatuoitu Amerikan-Leif, Donald, vihdoin kaarsi maissipääkaupungin Sheratonin pihalle, kello oli paikallista aikaa 9:00 illalla. Kotona Suomessa kello näytti aamuviittä.

Matkanteko sujui teknisesti katsottuna moitteetta. Vain Pippo Limnellin salakuljetusyritys oli synkistää reissun alkutaipaletta.

"Pippo yritti viedä koneeseen luistimenteriä, mutta jostain syystä vartija ei suostunut yhteistyöhön. En tiedä mitä tarkastuksessa tapahtui, mutta kumihanskojen läpsettä me oltiin kuulevinamme. Kun kone Stokikseen oli lähdössä, sama herra päätti yrittää koneen tiputtamista kuuntelemalla korvalappuja", hämmästeli pientä rannevammaa poteva Teemu Ramstedt.

Matkan toisella osuudella Tukholmasta Chicagoon Kolli-tohtori Pippa Laukka söi eväsleivän sisään jemmattua lasia ja ryhtyi myöhemmin villijuttuiseksi.

"Mä oon pomminvarma, että sata mailia kestää autolla yhtä kauan kuin sata kilometriä, jos tie vaan on hyvä. Miehille tätä asiaa on turha selittää, sillä heillä ei ole lääkärin logiikkaa."

Päänvaivaa aiheuttivat juonikkaasti svedupullan sisään jemmattujen lasinsirujen lisäksi myös vihreä ja valkoinen maahansaapumiskaavake.

Eniten jenkkeihin halusivat Olli Laakkonen, Petr Freiberg ja huoltaja Juha Erälaukko, jotka kukin täyttivät 5-8 kuponkia mieheen.

Lento SK 945 tippui Chicagoon ajallaan, mutta varsinainen Show alkoi passintarkastuksessa, josta oli paikalliseen tapaan saatu aikaiseksi suurempi ohjelmanumero kuin aikanaan Venäjällä. Kollit näkivät jonossa nälkää lähes kaksi tuntia.

Edes business-luokassa matkustaneet eivät päässet vähemmällä.

"Mun mielestä täällä pitäis olla joku roti tässä immigraatiossakin. Ainakin meidän vippien pitäis saada vähän kunnioittavampaa kohtelua. Ollaan tsitattu polvet suussa yli 6000 kilsaa, ja heti pyydetään sormenjäjet lasiin.", tuumasi kaksikon luisteleva puolikas.

Economy-luokassa kahta vaille loppuseurueen mukana matkustanut maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen oli tuohtunut saamastaan kohtelusta.

"Tää on viidennen maailman valtio."

Kuvassa Amerikkaan astelevat Niko Toivonen, Jakke Vaitio ja takana maailman menoa hämmästelevä Petr Freiberg.

Universal Playersia edustava ja Kollien mukana matkaava Ron Grönlund avasi oman pelinsä kanapastan ääressä.

"USHL:n jengit menee jäällä hemmetin kovaa ja hanskat tippuvat herkästi. Tuomarit eivät mene mielellään tappeluihin väliin, vaan antavat ennemminkin katsoa loppuun saakka", tiesi Grönlund, jonka kommentit aiheuttivat Donaldin rautakeuhkon takapenkillä mittavia spekulaatioita.

Kun Mississippi oli ylitetty ja kuvassa näkyvää maisemaa oli tuijotettu kuusi tuntia, Kollit olivat päässeet siihen tulokseen, että parhaimmat myllymahdollisuudet ovat Jakke Vaitiolla ja Petr Freibergillä.

Nähtäväksi jää kuka saa tämän illan ottelussa Buccaneersia vastaan ensimmäisen tanssikutsun.

Lisää aamujäästä kohdan kuluttua.

No Mercy.

Axa, Des Moines
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11