ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kaarreluistelun kuolema

Bucs-Kollit 3-2

”Me sallimme neljä tappelua ottelua kohden. Tappelun alkaessa pukarit riisuvat kypärät pois ja muut pelaajat siirtyvät vaihtoaitioon tai laidan viereen. Me emme suosi tappeluita, mutta kiekkoilijat ovat kiekkoilijoita.” Siinä ottelun erotuomarin ja USHL:n tuomaritarkkailijan briiffaus tuntia ennen Bucs-ottelua Kollien valmentajille. On JÄÄKIEKKOliittoja ja jääkiekkoLIITTOJA. Tämän liiton alla pelattiin ainakin eilisen perusteella viihdyttävää ja rehtiä peliä, jossa mailalla hakkaamista ei esiintynyt ja kiekottoman estämiset raakattiin pois kovalla kädellä.

Ottelun alkuseremoniat olivat kova paikka tärykalvoille ja suomalaiselle jäyhyydelle. Amerikkalaista Show-painia muistuttanut hehkutus kansallislauluineen ja pelaajaesittelyineen ei hämmentänyt hyvin latautunutta Kolli-laumaa pätkääkään. Punapaidat pääsivät hyvin peliin mukaan heti alkusta saakka. Bucsin alkurynnistys torjuttiin vastaamalla vauhtiin vauhdilla ja taklauksiin taklauksilla.

Ennakkotiedoista poiketen ensimmäisen tanssikutsun esitti Kollit. Kivitalon kokoinen Petr Freiberg lämmitteli maalineduskahakan jälkeen Buccaneersin puolustajaa, mutta kaveri ei ollut juhlatuulella. Tämän lähemmäksi nyrkinheiluttelua ei ottelussa päästy. Taklauksia sen sijaan nähtiin viljalti. Ottelun komeimman pommin antoi avojäällä avauserässä Kollien Aleksi Holmberg.

Ottelun avausmaalin iski vajaan kymmenen minuutin kohdalla Des Moinesissa toista kauttaan pelaava Rob Johnson, joka käytti Kollien oman pään sekoilun välittömästi hyväkseen. Hyvin pelannut häkkäri Juuso Oinonen ei voinut läheltä tulleelle laukaukselle mitään.

”Tilanne oli vähän niin ja näin. Puolustaja Mikko Aules joutui keräämään kypäräänsä jäältä välttääkseen jäähyn ja kaveri käytti hetkellisen miesylivoiman hyväkseen sekunnissa. Nää on kovia poikia maalin edessä”, tuumasi joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi.

Stadilaiset eivät hätkähtäneet merirosvojen alkusykettä vaan tasoittivat kahden miehen ylivoimalla vain kaksi minuuttia myöhemmin. Viivalla pelannut puolustaja Bumba Seppänen näki B-pisteen kaarella kytänneen Teemu Ramstedtin, joka nosti kiekon maalin kattoon.

Kollit meni paikallisten järkytykseksi toisen erän alussa 2-1 johtoon ottelun toisella ylivoimamaalilla. Tällä kertaa maalin rakensi Ramstedt, joka löysi takatolpalla kytänneen Janne Keräsen millintarkalla passilla. Keräsellä oli helppo työ sijoittaa lätkä Bucs-maalissa pelanneen Steve Erbsteinin taakse.

Bucs nousi tasoihin tyylikkään puolustaja Shane Simsin rannelaukauksella. Maskin takaa lähtenyt laukaus painui hyvin pelanneen Oinosen selän taakse ajassa 35:02.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli Kollien hallinnassa. Vieraat voittivat Bucsin niin fyysisyydessä kuin taidossakin.

”Alun tunnustelun jälkeen jätkät hiffas, että mitään hätää ei ole. Me vietiin peliä ensimmäiset 30 minuuttia, mutta sitten Bucs pisti pienempää silmään. Toisaalta me hyydyttiin pelin edetesssä. Jalat alkoivat painaa, ja kolmas erä mentiin todellisilla sementtijaloilla. Jääkiekko on ihan eri peli tällä puolella lätäkköä. Kaarreluistelu on kuollut Iowassa ennen sotia. Suoraviivaisuudessa on vielä paljon oppimista. Yksikertainen on kaunista”, mietti Kollien kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Kolmannen erän aikana vauhtiero oli niin selkeästi Buccaneersin puolella, ettei Kollit enää noussut vakavasti uhkaamaan Des Moinesin maalia. Aaron Palushaj ampui omasta ribaristaan ottelun voittomaalin 2:22 ennen loppusummeria.

”Miehekäs esitys meiltä. Ramstedt ja Freiberg olivat hyökkäyksen kunkkuja. Oinonen maalissa pelasi myös hyvin. Pitää myöntää, ettei me pärjätty Bucsille niiden omissa vahvuuksissa, suoraviivaisuudessa ja rynnimisessä, mutta taitotaso oli selkeästi meidän heiniä. Mitään hätää meillä ei ole, päinvastoin. Ylihuomenna Cedar Rapidsia vastaan ollan levänneitä ja selväpäisiä”, totesi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Ottelun paras pelaaja Teemu Ramsetdt oli katsoi ylihuomiseen luottavaisena.

”Me hävittiin tänään huonommalle jengille. Aikaeron taakse ei voi mennä, joten en sano asiasta mitään. Nyt jäbät tietää kuinka täällä pitää pelata. RoughRiders saa ylihuomenaa mureaa kyytiä”, kertoi Ramu.

Suru-uutisia kokoonpanopuolelta

Puolustajat Teemu Taruvuori ja Kimmo Ahonen loukkaantuivat Bucs-ottelussa. Molempien osalta puhutaan viikkojen toipumisesta, pahimmassa tapauksessa leikkauksesta.

”Molemmille tuli sama olkapäävamma. Tänään mennään kuvauksiin, joiden jälkeen ollaan viisaampia. Hyviä uutisia sen verran, että Bucsia vastaan flunssan takia huilannut Jonas Enlund on pelikunnossa. Myös Ramstedtin Teemun ranne kesti hyvin”, kertoi Kollien tohtori Pippa ”Far Mile” Laukka.

Tänään vuorossa on tunnin jääharjoitus ja massiivinen shoppailukierros.

Axa, Urbandale
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11