ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit strikes back

Tri City Storm – Kollit 5-4

“It’s all about self confidence, attitude and adjusting your game. Your guys are on the right track”. Siinä useamman NHL- ja yliopisto-scoutin kommentit Kollien omistaja Tom Nybondakselle perjantaisen kamppailun jälkeen. Torstain nöyryytyksestä ryhtiliikkeeseen noussut Kollit pisti Tri City Stormin koville Buccaneer Arenalla ja sai palautettua Cedar Rapids –ottelun jälkeen katsomosta kadonneet kykyjenetsijät stadilaisten pukuhuoneen edustalle. Itseluottamus, asenne ja pelitavan muuttaminen vastustajan mukaan olivat ne syyt, jotka johtivat kauden tähän saakka parhaaseen Kollit-taisteluun. ”Juuri tästä on kyse. Sekä tietysti siitä, mika kaukalossa on sallittua ja mikä ei. Tänään mieltä lämmitti eniten kolmannen erän huikea nousu. Jos pelaamme huomenna samalla tavalla, otamme täältä ensimmäisen voiton”, hymyili Nybondas.

Yön aikana Kollien leirissä tapahtunut ryhtiliike näkyi Buccaneer Arenan katsomoon hyvänä liikkeenä, kontaktihakuisuutena ja terävänä pelivalmiutena. Tasainen avauserä päättyi 1-1. Stormin maalin ampui ajassa 12:08 Alex Hudson. Byyrin syötti taitava Mario Lamoureux (2+1), joka oli läpi ottelun vaikeasti pideltävä tapaus.

Kollit pääsi takaisin peliin Jonas Enlundin maalilla neljä minuuttia myöhemmin. Jonde karkasi keskialueelta puolittaiseen läpiajoon ja ampui kiekon terävällä rannelaukauksella maalin vasempaan etukulmaan. Flunssasta alkuturnauksen ajan kärsinyt Enlund nosti tasoaan huimasti ja aiheutti ansaitusti laajaa kiinnostusta yliopisto- ja USHL-scouttien keskuudessa.

Parasta ensimmäisessä erässä oli Kollien raikas yleisilme. Jätkät uskalsivat pelata jääkiekkoa, he taklasivat ja menivät tilanteisiin kroppaansa säästelemättä. Hienoiten pieneen kaukaloon ja fyysiseen peliin on sopeutunut isokokoinen hyökkääjä Mika ”Kölli” Koponen (etsikää kuvasta). Ihmisiin törmäilystä ja ruuhkatilanteista silminnähden nauttiva Koponen saa jokaisella kaukalokäynnillään vastustajissa aikaan hämmennystä ja kunnioitusta. Toisessa erässä Koponen herätteli muuta joukkuetta järjestämällä Tri Cityn kenttäpäätyyn kansainvälisen konfliktin.

”Koponen on yllättänyt positiivisesti. Toistaiseksi hän on Kolleista se, joka on sopeutunut täkäläiseen menoon parhaiten. Hän pelaa kuin paikallinen ja näyttääkin siltä. Iso rightin puolelta ampuva hyökkääjä, jolla on ilkeä luonne”, myhäili omistaja Nybondas.

Ottelun voiton Kolleilta vei hienoinen väsähtäminen toisessa erässä. Muutama henkilökohtainen virhe ja pieni keskittymisen puute kostautuivat ja Tri City vei erän lukemin 3-0. Storm rankaisi ensimmäisen kerran alivoimalla, kun Lamoureux päätti läpiajonsa hallittuun byyriin. Matt Ambroz ja Zach Cohen (1+2) iskivät kaksi muuta kaappia.

Kollit otti kolmanteen erään lentävän lähdön kun Timo Seppänen ampui tarkalla ranteella punapaidat kahden maalin päähän vain 21 sekunnin pelin jälkeen.

Itseluottamus kasvoi kohisten ja Kollit alkoivat antaa jenkeille kovuutta. Edes Tri Cityn jalalla ohjattu 5-2 ylivoimabyyri ei lannistanut kovapäisiä Kolleja.

Taistelu yltyi raivokkaaksi ottelun viimeisellä seiskalla. Ensin Robert Nyholm toi Kollit kahden maalin päähän yhden miehen ylivoimalla. Esityön maaliin tekivat turnauksen pisterohmu Janne Keränen ja tasoaan rajusti nostanut Rony Ahonen.

Tri Cityn paniikki kasvoi asteittain, vaihto vaihdolta, kunnes Siim Liivik pääsi tälläämään ilman maalivahtia Kollit maalin päähän 57 sekuntia ennen summeria. Viimeisellä minuutilla Stormin kenttäpäädyn hässäkkä sai kaukalon näyttämään basaarialueelta. Kollien kova höykytys ei kuitenkaan johtanut tasoitukseen.

”Tästä suorituksesta voidaan olla ylpeitä. Nyt ei nöyristelty eikä ihmetelty, vaan pelattiin peliä kuten sitä pitää pelata. Toisen erän snadi puutuminen pitää analysoida tarkemmin himassa, mutta pakko on sanoa, että tänään me oltais ansaittu voitto jos katsotaan kaukalon tapahtumia kokonaisuutena”, kehui Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Kakkosluotsi Jussi Silander nosti Koposen ja Enlundin lisäksi esille puolustajat Aleksi Hombergin ja Pippo Limnellin. Myös Timo Seppänen astui esiin ja pääsi askeleen lähemmäksi omaa osaamistaan.

Illalla Kollit pelaa 16. Buc Bowlin viimeisen ottelunsa Sioux Falls Stampedea vastaan.

”Tänään me haemme pelkkää voittoa. Nyt ollaan opeteltu pari peliä ja suunta on ylöspäin”, lopetti Tom Nybondas.

Axa, Hickman Road
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11