ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit menetti pisteet ja Enlundin

Tappara-Kollit 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)

Kollien liiga-avaus Tampereen Hakametsässä oli synkkä tapahtuma. Kankeajalkaiset Kollit eivät päässeet jaloilla irti tamperelaisten kovasta mailahäirinnästä, ja kun liike ei riittänyt, myös voitto jäi hankkimatta. Vastuuvalmentaja Joonas Tanska myönsi kuitenkin, että parempi joukkue voitti. "Tappara sai enemmän maalipaikkoja. Meillä oli liike täysin kateissa ja onnistujat olivat todella vähissä. Kun menetimme vielä Enlundinkin (kuvassa etualalla) niin synkäksi vetää."

Tapparan Joonas Koskisen ajassa 43:55 tekemän voittomaalin jälkeen Kollit sai raivon päälle. Joukkue haki villisti tasoitusta, mutta hyvin torjunut Tappara-vahti Teemu Seppänen varmisti voiton kotijoukkueelle. Kollit voitti viimeisen erän maalintekotilanteet ja sai luotua hyviä maalipaikkoja pelatessaan ilman maalivahtia ottelun viimeiset kaksi minuuttia.

"Tappara vei kahden ensimmäisen erän maalipaikat aika selvästi. Me taas hallittiin kolmatta yhtä suvereenisti, mutta nyt ei saatu tasoitusta aikaiseksi vaikka yritys oli raivokasta. Tää matsi hävittiin ennen kaikkea liikkeen puutteeseen. Jalat tuntuivat olevan pelkkää betonia. Onnistujia ei tänään montaa löytynyt. B:stä nostettu pakki Juuso Martikainen täytti paikkansa, samoin Nico Aaltonen (0+1). Maalissa pelannut Jani Nieminen oli meidän selkeästi paras pelimies tänään", kommentoi Tanska.

Nieminen torjui kaikkiaan 32 kiekkoa, kun virkaveli Seppänen selvisi 16:lla.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Tappara meni 1-0-johtoon ottelun ykköstähdeksi valitun Miikka Riihimäen (1+1) ylivoimaosumalla.

Kollit kuittasi niin ikään ylivoimalla viitisen minuuttia myöhemmin. Rivakkaotteisen puolustaja Olli Laakkosen iskemän kauden avausmaalin jälkeen punapaitojen peli suistui hetkeksi raiteilleen, ja Des Moinesissa sykähdyttänyt isokokoinen Mika Koponen siirsi vieraat 1-2-johtoon kaksi minuuttia myöhemmin.

Molempiin maaleihin teki esityön U20-maajoukkuemies Jonas Enlund, jonka hyvin alkanut ilta päättyi sairaalaan. Maalin edessä avoimeen vetopaikkaan päässyt Enlund sai käsilleen Tappara-pakin eläimellisen mailaniskun, jonka seurauksena Kolli-sentterin sormi murskaantui leikkauskuntoon.

Tilanteesta ei vihelletty jäähyä.

Kovuutta on niin monenlaista. Rapakon toisella puolella mailapeli kitkettiin pois kovalla kädellä, mutta ronski taklauspeli oli sallittua. Niin lukee myös lajin sääntökirjoissa. Kotimaan kaukaloihin palaaminen tarkoittaa uutta totuttelua kahvaamisesta irti pääsemiseen ja mailaniskujen vastaanottamiseen.

Arkaillen ottelussa tuominneen erotuomari Jussi Leppänen piikkiin Enlundin loukkaantumista ei voi pistää, mutta lajin ja lupaavien pelaajien turvallisuuden/tulevaisuuden kannalta hänenkin olisi syytä ottaa tilanteesta opikseen.

Kollit jatkaa liigapelejään heti lauantaina Stadin kakkoshallissa Bluesia vastaan. Kiekko tippuu klo 16:00.

Axa@00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11