ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Blues kontilleen

Kollit-Blues 4-1

Kollit otti kauden ensimmäisen liigavoittonsa Espoon Bluesin kustannuksella. Ottelun ykköstähti Jani Nieminen torjui 31 kertaa ja nappasi toisessa erässä kiinni kaksi rangaistuslaukausta. Voittomaalin ampui hienon ylivoimakuvion päätteeksi B-ikäinen hyökkääjä Nico Aaltonen, joka avasi samalla A-liigauransa maalihanat. Tuplapisteille Kolleista pääsivät tyylikäs puolustaja Timo Seppänen (1+1), ottelun kakkostähti Teemu Ramstedt (1+1) ja Kiekkolehden kolmostähtimaininnan ansainnut kippari Lauri Tuohimaa (0+2). Viimeisen osuman ampui tyhjiin sekuntia ennen päätössummeria Bobby Nyholm. Bluesin yksinäisestä vastasi rangaistuslaukauksen toisessa erässä hankkinut ja hukannut liukasliikkeinen Toni Kähkönen.

Viime kausina Jokereiden ohi suositumpana paikallistaistokaverina noussut Blues pisti isännät ahtaalle kolmannessa erässä, johon lähdettiin Kollien 3-1-johdossa. Viimeisen kolmanneksen laukaukset selvästi voittanut Espoo laittoi maalinsuulla hikoilleen Niemisen koville. Torjuttavaksi asti tuli 11 laukausta, kun Antti Härmä sinipaitojen veräjällä oli kiekon tiellä vain kerran.

- Vikassa erässä tuli paljon vetoja, mutta mitään kovin vaikeita ne eivät olleet. Tuntui kuin fudiksia olisi torjunut. Mutta kaksi rangaistuslaukausta samaan erään, sellaista ei ihan joka kausi pääse tapahtumaan. Olisko ollu joskus pikkujunnuna aluefinaaleissa jotain vastaavaa, muisteli sunnuntaina U20-maajoukkueen mukana Kouvolaan Mestis-peliin matkustava Nieminen (kuvassa).

Ottelun avauserä oli Kollien hallintaa. Kiekkovarmempi ja luovemmin lätkää liikuttanut kotijoukkue meni johtoon jo ajassa 04:50, kun Teemu Ramstedt suti ylivoimapelin päätteeksi viivalta ampuneen Olli Laakkosen ribarin verkkoon. Maali oli "Ramulle" kauden ensimmäinen ASM-liigassa.

Bluesin tasoitus syntyi kolme minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla. Hyvin pelannut espoolaishyökkääjä Toni Kähkönen siirsi takaseinästä maalin eteen kimmoneen kiekon tyhjään maaliin.

Nico Aaltonen huudatti kotiyleisöä vain kaksi ja puoli minuuttia tasoituksen jälkeen ylivoimabyyrillä, joka joutaisi Aurikokuninkaan opaskirjaan. Tuohimaa-Seppänen-akseli pelasi lätkän yhden kosketuksen syötöillä laidasta maalin taakse ja lopulta av-neliön keskelle, josta Aaltonen napautti ottelun voittomaalin.

Kollien ykköspakki Timo Seppänen (kuvassa ranteineen) ratkaisi kamppailun ajassa 23:29. "Bumba" sai kiekon siniviivalle Tuohimaan ja Niko Toivosen esityöstä, pyörähti 180° alle nanosekunnissa ja veti rivakalla ranteella kiekon maalin alakulmaan. Sääli, että Kollien aikansa palvellut videokamera kuoli ottelun alla, sillä Seppäsen byyri olisi ollut takuuvarmaa highlight-tavaraa.

- Hyvä voitto eilisen Tappara-tappion jälkeen. Blues pelasi ikävästi, staga oli kainalossa jatkuvasti, ja kun klabbit on vielä vähän juntturassa niin liikkuminen oli erityisen vaikeaa, kommentoi Seppänen.

Toisessa erässä nähtiin tilastokummajainen, sillä Jani Nieminen torjui kaksi rangaistuslaukausta yhdeksän minuutin sisään. Ensimmäisen laukauksen tuhri maalintekijä Kähkönen ja toisen Camilo Miettinen, joka oli yksi espoolaisten näkyvimmistä.

Blues kiristi selvästi luisteluaan ja karvausinnokkuuttaan toisessa ja kolmannessa erässä, mutta härkäpäinen yritys ei tuottanut tulosta, vaikka laukauksia satelikin kohti Niemisen maalia. Blues liikkui rajusti, mutta hyökkäyksistä puuttui juonikkuus ja rauhallisuus.

Kollit suojeli kahden maalin johtoaan rauhallisesti ja fiksusti. Kiekko toimitettiin useimmiten nöyrästi pois omalta alueelta ja hyökkääjien puolustusaktiivisuus oli kiitettävää. Erityisesti Lauri Tuohimaa kunnostautui oman maalin varjelussa. Varmaotteisen ja hyvin peliä lukevan Tuohimaan lisäksi Kollien hyökkäyksestä pisti silmään oivaltava, rauhallisesti peliä lukeva Teemu Ramstedt.

Suhteellisen siistin kamppailun ikävin episodi tapahtui toisessa erässä, kun Mika Koposta hakattiin käsille keskialueella. Koposen peli loppui loukkaantumiseen, jonka laatu selviää maanantain kuvauksissa. Myös puolustaja Mikko Aules loukkasi kätensä. Lääkäri Pippa Laukalla oli onneksi mieluisiakin käsiuutisia: Jonas Enlund selviää Tapppara-ottelun kirvesiskusta ilman leikkausta.

- Pitää siirtää kännykkä toiseen taskuun. Luurin kalasteleminen supernimettömällä (kuvassa) on nihkeetä puuhaa, kommentoi Enlund.

axa@00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11