ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Luu kurkkuun Porissa

Ässät - Kollit 2-1 ja.

Ässien maalivahti Jussi Rynnäs torjui 43 kertaa ja ottelun ykköstähtenä palkittu hyökkääjä Joonas Kemppainen (1+1) ampui jatkoajalla voittomaalin, kun Kollit kärsi kauden toisen vierastappionsa. Porin Isometsän jäähallin angstinen ja vihamielisyyttä huokuva atmosfääri oli jälleen liikaa Kolleille. Molemmat alkukauden ottelunsa hävinnyt Ässät oli ottelutapahtumissa järjestään jäljessä, mutta terävä ykköskenttä, erinomainen maalivahti ja Kollien heikko viimeistely käänsivät pelin porilaisille.

- Huonointa meillä oli tänään ohjeiden kuunteleminen. Jatkoajalle lähtiessä pakeille painotettiin, että toinen on jatkuvasti kiekon alla, mutta niinhän siinä kävi että meidän molemmat veijarit nousivat viivalta samaan aikaan ja hyökkäyspään kiekonmenetyksen jälkeen Kemppainen livahti läpiajoon ja teki voittmaalin, puhisi kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Ottelua hallinnassaan pitänyt Kollit kaatui Porissa huonoon viimeistelyyn. Punapaidat ampuivat enemmän kuin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä, kaikkiaan yli 70 kertaa. Sihti oli kuitenkin kadoksissa ja tappamisen meininki puuttui. Porilaisten maalivahti Jussi Rynnäs oli myös hyvä.

- Ensimmäisessä erässä me voitettiin maalintekopaikat muistaakseni 7-1, joten siinä oli se meidän etsikkoaika tän pelin paketoimiseen. Mutta kun ei maistunut niin ei maistunut. Onnistujia on tästä matsista vaikea nimetä. Oinosen Juuso byyrissä oli hyvä, pakeista mainittakoon Olli Laakkonen ja hyökkääjistä duunari Nico Aaltonen oli mies paikallaan, mietti Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin maaleitta, vaikka viimeistelypaikkoja riitti kuin harmaita kissoja. Isometsän hallissa ei päästy tällä kertaa muutenkaan aivan samanlaiseen kiekkohurmokseen kuin Kollien ja Ässien kamppailuissa joskus on totuttu. Sävyisästi pelanneet joukkueet saivat vain neljä pikkukakkosta jengiä kohti, mikä on otteluparin lammasmaisin esitys miesmuistiin, nimenomaan fyysisellä puolella. Liigatuomari Jari Levonen teki hyvää työtä.

- Ei tää missään tapauksessa tylsä ottelu ollut, mutta entisaikojen kiihko ja raju psyykkaus sekä fyysisyys puuttui, pohti Joonas Tanska, joka on valmentajaparinsa Silanderin kanssa vanhoja konkareita mitä tulee "hullujen porilaisten" kohtaamiseen. Nyt porilaisilta, kuten stadilaisiltakin, puuttui hyvälaatuinen hulluus lähes tyystin. Toivottavasti tilanteeseen saadaan muutos kahden viikon kuluttua Helsingissä pelattavaan revanssiin mennessä.

Joukkueet kohtaavat perjantaina 14.10. Snickers Challengen avausottelussa klo 19:00.

29 torjuntaa tehnyt Juuso Oinonen debytoi Kollien paidassa nuorten SM-liigassa. Buc Bowlissa hyviä otteita esittänyt Oinonen piti maalinsa puhtaana hieman yli 57 minuuttia, kunnes Ässien Jussi Peltomaa pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1-1 tarkalla ylänurkkalaukauksella.

Kollien ainokaisen teki ajassa 44:53 tsekkikarpaasi Petr Freiberg. Oman reboundinsa maalin edessä sisään iskenyt "Fränä" pelasi niin ikään kauden ensimmäisen A-nuorten ottelunsa ja palkittiin Kiekkolehden kakkostähtenä. Liigatunnelmia alkukauden haistellut Freiberg oli hyvä lisä Kollien hyökkäykseen, josta puuttui sormivammaansa paranteleva Jonas Enlund.

Kokoonpanosta olivat poissa myös puolustajat Rony Ahonen ja "Billy" Aules sekä pitkäaikaispotilaat Kimmo Ahonen, Teemu Taruvuori ja Max Wärn.

Harjoitusottelussa elokuun puolella kätensä loukannut puolustajalupaus Joni Haverinen teki paluun kaukaloon, mutta esitys oli pitkän pelaamattoman jakson jälkeen hieman varovainen.

- "Have" tulee parantamaan peli peliltä, mutta tänään oli vielä snadia hakemista havaittavissa. Parasta A-ryhmää oli pakeista Olli Laakkonen, joka pelasi virheettömästi ja varmasti, kehaisi pakkivastaava Silander.

Kollit jahtaa pisteitä seuraavan kerran keskiviikkona Jyväskylässä JYP:in vieraana.

Axa@Katajaharju
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11