ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

JYP:n Pelkonen nitisti Kollit

JYP-Kollit 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)

JYP jatkaa A-Nuorten SM-liigassa neljän ottelun jälkeen puhtaalla pelillä kaadettuaan Kollit Hippoksella ikävin lukemin 5-1. Karuinta jälkeä hyökkäyspäässä teki kotijoukkueen neljän pisteen puolustaja Matti-Pekka Pelkonen (2+2), joka valittiin - yllätys, yllätys - ottelun ykköstähdeksi. Kollien maalinteko-ongelmien jatkumisen varmisti 31 laukausta torjunut maalivahti Aleksis Ahlqvist, jonka onnistumisprosentiksi kirjattiin kovat lukemat 96.88. Kolleille tulos merkitsi toista peräkkäistä tappiota ja suistumista liigan jumboksi.

Vain kaksi maalia kahdessa viimeisimmässä ottelussaan tehnyt Kollit kaatui Hippoksella toisen erän alkuun. JYP iski kiekon Jani Niemisen selän taakse kolmesti seitsemässä minuutissa. Ensimmäiseen häkkiin kotijoukkue ei tarvinnut kuin kuusi sekuntia, kun Teemu Varjamo rikkoi kuparisen ylivoimalla.

Sitten iski myrkyllinen M-P Pelkonen kahdella peräkkäisellä maalillaan. Ensimmäinen syntyi erän kolmannella minuutilla, ja ajassa 27:09 tilanne oli jo 3-0. Kollien niska napsahti.

Pientä lohtua vieraille toi pitkältä sairauslomalta lodjuun palannut puolustaja Rony Ahonen, joka onnistui kaventamaan Lauri Tuohimaan ja Bobby Nyhomin esityöstä toisen erän viimeisellä minuutilla. Syötöllään Tuohimaa kimmahti Kollien sisäisen pistepörssin johtoon. "Laten" saldo neljän pelatun ottelun jälkeen on 0+3. Nyholmille syöttö oli kauden ensimmäinen.

Kolleilla oli jo ennen kavennusta hyviä maalintekomahdollisuuksia, mutta päättäväisyys ja suoraviivaisuus puuttui. Kun selkä oli painettu seinää vasten, punapaidoilta lähti päästä loppukin äly.

- Pakkopaikassa jätkiltä puuttuu tällä hetkellä järki. Peli menee pahasti puristamisen puolelle, maltti katoaa. Tuntuu kuin hakattaisiin sitä kovemmin päätä seinään mitä enemmän siihen sattuu, harmitteli Kolli-luotsi Joonas Tanska.

Kolmannessa erässä JYP onnistui vielä kahdesti Kaarlo Jormakan ja Henri Heinosen maaleilla. Molemmat byyrit syötti 187-senttinen kollintappaja Pelkonen, joka nousi yhdessä illassa koko liigan pakkien pistepörssin kärkeen lukemilla 2+3.

"Tappamisen meiningistä" alkuviikon henkisenä teemana puhunut Tanska ei luonnollisesti ollut tyytyväinen omiinsa. Yksi maali 32:lla laukauksella ei mairittele. Ei vaikka vastustajan häkkiä tukkikin Ahlqvistin tasoinen maalivahti.

- Me ollaan ammuttu kahdessä viimeisessä ottelussa yhteensä 76 laukausta maalia kohti. Kaksi byyriä moisesta määrästä on surkea saldo. Hyvää tässä on vain se, että paikkoja on ollut. Nyt ne pitää vaan saada muutettua numeroiksi valotaululla, totesi Tanskan apuri Jussi Silander.

- Tähän löysäilyyn ja vitsien kertomiseen tulee nyt loppu. Hyvällä tai pahalla. Meillä on 16 tervettä hyökkääjää, joten ne, jotka tulevat Jyväskylään saakka kikattelemaan, löytävät pian itsensä jostain kevyemmästä hommasta, vaikka tilastomiehenä, jyrähti Suurvisiiri Tanska.

Kollien matka pois pohjamudasta alkaa sunnuntaina Oulussa. Vastaan asettuva Kärpät on aloittanut kautensa kahdella voitolla viidestä ottelusta, eli aivan nappiin ei ole osunut pohjoisen pojillakaan.

Jos ei ollut Jyväskylän-reissu pisteiden tai pelillisen tason kantilta parasta kiekkomatkailua, ei sitä ollut myöskään bussikuski Leif Elersin iltapuhde. Leiffi peruutti määränpäässä rautakeuhkonsa päin betoniporsasta ja matkanteko jäi alkuperäisen bussin osalta siihen. Kollit palasi kuitenkin turvallisesti kaupunkiin Stadista tilatulla varavehkeellä.

Axa@Enåsvägen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11