ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollien alakulo jatkuu

Kärpät-Kollit 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)

Kollit hävisi kolmannen kerran peräkkäin, kun Kärpät koulutti stadilaisia Raksilassa peräti 6-0. Kotijoukkueen maalivahti Petri Koivisto torjui kaikki 34 laukausta, ja Ville Mäkelä teki kaksi maalia Kärppien ylimarssissa. Muita kotijoukkueen kahden pisteen miehiä olivat 1+1 merkkauttanut Iiro Memonen ja molemmat Mäkelän maalit syöttänyt Veikko Karppinen.

Kollien maalintekotuska tuntuu olevan joukkueelle todellinen vitsaus, sillä Oulussa kiekkoa ei saatu maaliin edes lukuisilla ylivoimilla. Kärpät kulutti jäähypenkkiä kahdeksan kakkosen verran. Kerran vieraille tarjottiin kahdenkin miehen ylivoima, kun Joonas Wedman ja Tuomo Heikkinen lähtivät istunnolle toisen erän lopussa 24 sekunnin välein.

Tasakentällisin ottelua lähes mielin määrin vieneillä Kärpillä oli siis varaa istua jäähyaitiossakin 16:n minuutin verran, eikä tilanne kaventunut maalillakaan. Päinvastoin. Oululaiset nöyryyttivät Kolleja jopa alivoimalla, kun Iiro Memonen iski kiekon Juuso Oinosen taakse ajassa 41:37 vieden kotijoukkueen lopulliseen 6-0-johtoon.

Vihaisesti ottelun aloittanut Kärppälauma meni 4-0-johtoon alle kymmenessä minuutissa. Pelin alku oli kuin lapionlyönti kasvoille. Ville Mäkelä iski kahdesti vajaassa neljässä minuutissa (00:51 ja 03:54) ja Matias Perkkiö lisäsi johdon 3-0:aan vain 22 sekuntia edellisestä. Mäkelä nosti byyreillään kauden maalisaldonsa kuuteen, joka on vain kaksi vähemmän kuin koko Kollilauman yhteismaalimäärä.

Kollien luotsi Joonas Tanska otti aikalisän ja vaihtoi maalissa aloittaneen Jani Niemisen tilalle Juuso Oinosen. Ei auttanut. Ajassa 09:56 Kärppien Antti Kallio iski naulan arkkuun 4-0-osumallaan.

Kärppien viidennen maalin ampui ylivoimalla Matias Huikari viisi minuuttia ennen toista erätaukoa.

- Nyt ollaan pelillisesti täysin pohjalla. Kärpät oli meitä parempi vähintään loppunumeroiden verran. Tasakentällisin meitä kuljetettiin mennen tullen ja erikoistilanteissa oltiin lampaita. Alun shokkihoito johti paniikkiin, joka kasvoi mitä pidemmälle mentiin. Tänään meidän jätkistä vain Max Wärn saa puhtaat paperit, hän taisteli miehekkäästi, tyytyi Joonas Tanska toteamaan niin sanotun taistelun tauottua.

Kollien ujous kaukalossa on tällä hetkellä hämmentävän voimakasta. Vain kaksi tehtyä maalia kolmessa viimeisimmässä ottelussa on määrä, jolla ei kunnian kukko pidemmän päälle laula. Otteluiden voittaminen on mahdotonta jopa teoriassa, kun keskiarvo tippuu alle yhteen ottelua kohti. Päästettyjä maaleja on sitä vastoin peräti 13.

Valmentajakaksikolla Tanska-Jussi Silander on mietinnän paikka ennen ensi viikonlopun Snickers Challengea, jolloin Stadin hallissa pelataan A-junnukiekkoa peräti 12:n kamppailun verran kolmessa päivässä.

Kollien suunta tulee kauden aikana muuttumaan, se on varmaa. Mutta kuinka nopeasti? Sen näyttää tuleva viikonloppu, kun vastaan asettuu Kollit tällä kaudella kertaalleen voittanut Ässät (2-1), Raksilan tyrmääjä Kärpät ja Pirkkolan metsistä kaupungin valoihin saapuva arkkivihollinen Jokerit.

Axa at 00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11