ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Sakkokisa: "Kakskyt donaa täyteen"

DB on palannut - sakottamaan

Kollien komentoalus Das Boot on nähty merirosvokapteeni William Kiddin haamulaivan vanavedessä. Viime kauden telakalla viettänyt sukellusvene starttasi Maarianhaminan satamasta elokuun alussa ja suuntasi keulansa syyskuussa kohti Des Moinesin Buccaneer Arenaa. Sieltä matka on jatkunut takaisin kotimaan vesille.

Itseään kunnioittavien merirosvoalusten tapaan Das Bootillakin eletään ärhäkkää elämää: aina taistellaan, joskus ehkä vähän tapellaankin ja vastustetaan kaikkea tekopyhää, sellaista minkä tavallinen kiekkolökäpöksy-byrokraatti allekirjoittaa. Toisaalta DB:llä promotaan toimintaa, joka kuuluu puhdassydämisen kiekkojoukkueen elämään. Das Boot sakottaa ylimpien suomalaisten jääkiekkotahojen tavoin kaikkia niitä pelaajia, toimihenkilöitä tai sidosryhmiä, jotka uskaltavat toteuttaa kiekkoilun yleisöystävällistä aspektia käytännön tasolla. Me ymmärrämme, että jääkiekko on viihdettä ja hauskanpitoa, mutta samalla ammattimaista toimintaa. Me Das Bootin komentokeskuksessa ylistämme fyysistä kiekkoa ja mieleenpainuvia suorituksia niin laatikossa kuin sen ulkopuolellakin.

Das Boot sakottaa tasaisin väliajoin niitä, jotka sakkoja ansaitsevat. Erona yleiseen suonmalaiseen käytäntöön on se, että nämä sakot on tarkoitettu kannustimeksi, ei kahlitsijaksi. Kauden 05-06 ajan jatkuvan kisan tavoite on yksinkertainen: Se, joka saa ensin täyteen 20.000 kultaisen merirosvorahan sakkosumman, voittaa Hot Lips -tavaratalon lahjoittaman tuotepalkinnon. Ja näin mennään ensimmäisellä kierroksella kölin ali:

2.000 kultaisen merirosvokolikon sakko: USHL-tuomarit in America

"Me emme tiedä minkälaista kiekkoa te siellä Suomessa pelaatte, mutta täällä sallitaan neljä tappelua ottelua kohti. Emme yllytä ketään siihen, mutta minkäs teet; kiekkoilijat ovat kiekkoilijoita". Siinä USHL-liigan erotuomaritarkkailijan ja Des Moines Buccaneers-Kollit-ottelun erotuomarin avajaispuhe tuntia ennen ottelun alkua valmentajien pukuhuoneessa.

Tuohon pukuhuoneeseen on Helsingistä nöin 14.000 kilometriä. Se on pitkä matka.

1.500 kultaisen merirosvokolikon sakko: Mika Koponen in America

Sielläpä, Iowassa, nähtiin aito jätkä. Kölli toteutti ihmiskroppiin törmäyksillään vanhaa kunnon HIFK-ja Kollit-asennetta. Päin pitää mennä aina kun siihen on mahdollisuus. Tuloksena hyvästä ärhäköinnistä ja yleisöä viihdyttäneestä pelistä puolitoista tonnia virtuaalista sakkokultaa.

1.000 kultaisen merirosvokolikon sakko: Petr Freiberg in America

Tsekki-goljatti näytti länkkäreille mistä kana vuotaa. "Fränä" otti ensin hallintaansa pienen kaukalon muutamalla byyrillä ja yhdellä hyvällä myllyllä. Sitten jäi koukkuun pari innostunutta scouttia ja lopuksi samaan hotellikerrokseen eksyneen naisjalkapallojoukkueen maalivahti. "Minä, Mikko ja jalkapalotytö. Huone 1211, kelo kaksitoista. Two on one, odd-man rush jatkuvana, you know?"
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11