ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Snickers-pressi

Kaikki Taklaukset Lasketaan

Kollien ja Suomen Jääkiekkoliiton isännöimän Snickers Challengen torstaisessa tiedotustilaisuudessa oli arvovaltaisia vieraita. Suomen U20-maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta, liiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila ja Kollien omistaja Tom Nybondas olivat päärooleissa (kuvassa), kun medialle esiteltiin tulevana viikonloppuna Helsingin Jäähallissa pelattava A-nuorten SM-liigan väliturnaus. Asiantuntijakommentteja olivat antamassa myös New York Islandersin kykyjenetsijä Veli-Pekka Kautonen sekä lauantai-illan pääottelun Kollit-Jokerit vastuuvalmentajat Joonas Tanska ja Timo Blomqvist. Kolleja tilaisuudessa edusti kapteeni Lauri Tuohimaa ja Jokereita virkaveli Jesse Uronen.

- Tällaiset turnaukset ovat erinomaisia katsastuspaikkoja maajoukkuetta varten. Vielä on tosin aikaista sanoa, kuinka monta pelaajaa A-SM-liigasta mahtuu MM-kisakoneeseen. Tähän mennessä Mestis-joukkueita vastaan pelatuissa otteluissa A-liigalaisia on ollut mukana kaikkiaan 24 kappaletta, joten mahdollisuuksia on monella, sanoi Hannu Aravirta, jonka mukaan kolmepäiväinen, intensiivinen turnaus valmistaa pelaajia nimenomaan kansainvälisiin tapahtumiin.

- Arvo- ja harjoitusturnauksissa pelitahti on lähes vastaava. Otteluita tulee useita lyhyen aikajakson sisään. Maajoukkuevalmentajan näkökulmasta on tärkeää nähdä samoja pelaajia pelaamassa peräkkäisinä päivinä, ja mikä parasta, tässä turnauksessa pelaa kahdeksan suomalaista huippujoukkuetta, jotka vilisevät mielenkiintoisia pelimiehiä.

Kollien omistaja Tom Nybondas esitteli turnauksen päätavoitteena A-SM-liigan markkinomisen suurelle yleisölle kompaktin tapahtuman kautta. Suomen huippulahjakkuudet pelaavat kaikkiaan 12 ottelua kolmessa päivässä. Aikaisemmin vastaavat turnauksia on järjesetty Kuortaneella ja Vierumäellä.

- Me halusimme tuoda turnauksen metsistä kaupungin valoihin, jotta tälle hienolle sarjalle ja sen lahjakkaille pelaajille saataisiin mahdollisimman laajaa näkyvyyttä, sanoi Nybondas, joka odottaa viikonlopun aikana paikalle vähintään 1500 maksanutta katsojaa. Huhujen mukaan myös Urheilukanava kantaa kameransa hallille, joten Kolli-kiekkoa saattaa hyvinkin olla saatavilla myös valtakunnallisessa mediassa.

Päävalmentaja Hannu Aravirta toivoo yleisön löytävän tiensä hallille, sillä hänen mukaansa A-nuorten kiekkoilu on pirtsakkaa katsottavaa. Taitoa riittää ja pelaajille on paljon pelissä, sillä paikalla on maajoukkuevalitsijoiden lisäksi myös runsaasti NHL-scoutteja.

- Me avataan kaksikymppisten kanssa MM-kisat Kanadaa vastaan. Paikalla tulee olemaan 18.000 huutavaa fania, eikä tuollaisen määrän edessä pelaamiseen voi opetella muuten kuin pelaamalla isoille yleisömäärille. Toivottavasti fanit tulevat kannustamaan tulevaisuuden supertähtiä, toivoi Aravirta.

Kykyjenetsijä V-P Kautonen kiitteli myös omasta puolestaan turnauksen tuomista Helsinkiin.

- Tämä on scouteille kuin hopealautasella tuotu ateria. Nyt nähdään lähes kaikki potentiaaliset varattavat samana viikonloppuna. Kaikki 30 NHL-organisaatiota lähettävät paikalle omat edustajansa. Meiltä Islandersista Helsinkiin saapuu kaikkiaan kolme miestä. Ainoa vika tässä on se, että myös ruotsalaiset virkaveljet ovat tajunneet ottaa Snickers Challengen ohjelmistoonsa, naureskeli Kautonen.

Kollien ja Jokereiden kapteenit Jesse Uronen (kuvassa vasemmalla) ja Lauri Tuohimaa tulevat ottamaan toisistaan mittaa lauantain paikallisottelussa alkaen klo 17:00. Turnauksen teemana on "Kaikki Taklaukset Lasketaan", joten pientä nojailua oli ilmassa jo lehdistötilaisuudessa.

- Scouttien paikallaolo ei vaikuta pelaamiseen oikeastaan millään tavalla. Kaikki unohtuu kun kiekko tippuu jäähän, mutta onhan se mukavaa, että pääsee näyttämään osaamistaan sellaisille henkilöille, jotka voivat vaikuttaa meidän uraputkien tulevaisuuteen, tuumasivat kipparit yhdestä suusta.

Liittoa pressissä edustanut Pirkka Antila on valmistautunut kiireiseen viikonloppuun.

- Tulen olemaan itse paikalla tulospalveluvastaavana. Toivottavasti kaikki sujuu mutkitta ja tällaisille seurojen järjestämille turnauksille saadaan jatkoa myös ensi vuonna. Oman mukavan lisänsä tähän Snickers Challengeen tuo taklausten laskeminen ja aktiivisimpien taklaajien palkitseminen. Kovin HIFK-tyyliseltähän tuo idea vaikuttaa, hymyili Antila.

Turnauksen pääsponsori Snickers on tullut viime vuosien aikana tunnetuksi nuorten maajoukkueen tukijana, joten juniorikiekkoilun jeesaaminen A-nuorten SM-liigan väliturnauksen mahdollistajana on brandille luonnollinen jatkumo.

Turnaukseen osallistuvat Blues, Kollit, JYP, Jokerit, TPS, Ässät, KalPa ja Kärpät.

Kollien osalta pelit starttaavat perjantaina Areenan puolella klo 19:00 Ässiä vastaan.

Lisätietoja voi tsekata osoitteesta www.snickers.fi. Kaikki mestoille.

Sähäkkää A-junnukiekkoa pääsee seuraamaan viikonlopun aikana pilkkahintaan. Yksittäisen ottelun lippu maksaa 5 € ja koko viikonlopun turnausrannke (12 ottelua) bungaa vain 10 €.

Axa@00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11