ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit takalukossa

Kollit-Ässät 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)

Ässät veti Kolleja kuonoon Snickers Challengen avauksessa maalin erolla - toisen kerran vajaan kahden viikon sisään. Tappio oli Kolleille A-nuorten SM-liigassa jo neljäs peräkkäinen. Ilkeimmin kotijoukkuetta rökitti jälleen patapaitojen maalivahti, kollinsurmaaja Jussi Rynnäs (kuvassa), joka torjui 34 kertaa. Voittomaalin 4-3:een ampui vajaat 13 minuuttia ennen loppusummeria liharuuhkan läpi porilaisten Niko Tuominen. Vierasvoiton ratkaissutta kaksikkoa komppasi parhaiten Leo Komarov (0+2), jonka ärhäkät otteet niin kiekollisena kuin kiekottomanakin sai petopaidat ajoittain täysin sekaisin. Kolleista tuplapisteille pääsi juonikas maajoukkuehyökkääjä Teemu Ramstedt (0+2). Juuso Oinonen byyrissä otti kiinni 24 kiekkoa.

Sen lisäksi, että kaukalossa on oltava läsnä fyysisesti, on päänkin hyvä olla kunnossa. Kolleilla kuuppa vain tuntuu tällä hetkellä olevan täydellisessä takalukossa. Kolme tappiollista ottelua ennen Ässät-kamppailua on tehnyt joukkueeseen sellaisen jumin, että koiville nouseminen vaatii lujasti uskoa omiin kykyihin. Niitä nimittäin on. Ja näyttöäkin löytyy.

- Nyt tilanne on sellainen, että jengillä alkaa rangat niksahdella pienistäkin takaiskuista. Oulun 6-0-tappiossa viime sunnuntaina heti ensimmäinen byyri tuntui kaatavan koko aition. Nyt noustiin hyvin kahden maalin tappioasemasta tasoihin, mutta niiden neljäs oli liikaa. Taas katkettiin, harmitteli Kollien tehomies Teemu Ramstedt, joka on yksi katsomossa istuneiden scouttien ja maajoukkuevalmentajien syynissä olevista.

Kollien avausmaalin ylivoimalla ajassa 21:48 lakaissut puolustaja Olli Laakkonen oli Ramstedtin tapaan hiljaista miestä. Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin.

- Toisessa erässä me vietiin peliä ja voitettiinkin se 3-1, mutta sitten alkoi taas epätoivo iskeä, kun Ässät sai neljännen maalinsa. Päätä hakattiin seinään, mutta sehän ei tunnetusti paljoa jeesaa. Ei tässä nyt auta vaipua epätoivoon. Huomenna on uusi päivä, psyykkasi Laakkonen, joka nousi kauden toisella osumallaan Kollien maalintekijätilaston kärkeen.

Avauserän kenttätapahtumat kulkivat hienokseltaan vieraiden hallinnassa. Niiden tärkeämpien, eli maalien määrä sen sijaan oli selvemmin liigakonkari Timo Saarikosken suojattien hanskassa. Ässät vei avauskolmanneksen 0-2.

Ensimmäisen maalin suti rystyribarilla maalin edestä Jere Härkälä ja johdon tuplasi 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kauden neljännen maalinsa tehnyt Tuomas Huhtanen. Maalin alusti kärkäs Leo Komarov, joka riisti kiekon Petr Freibergiltä Kollien siniviivan alapuolella.

Stadilaisten parhaan maalintekotilanteen tuhri jäähyaitiosta läpiajoon karannut Janne Keränen, joka skodasi kiekon tolppaan. Oivallisen läpilätyn Keräselle antoi oman sinisen tuntumasta Lauri Tuohimaa.

Toiseen erään saapui sähäköitynyt Kollit. Ensimmäiset viisi minuuttia menivät petojen täydellisessä hallinnassa. Ensin Laakkonen kavensi ylivoimalla ja heti perään Kollit sai kaksi läpiajoa 35 sekunnin sisään, mutta Rynnäs oli molemmilla kerroilla edessä. Ensimmäisen yrityksen sai keskialueelta karkuun livahtanut Nico Aaltonen ja jälkimmäisen "Breakaway-Keränen", jonka toinenkaan kaksinkamppailu Ässä-vahdin kanssa ei tuottanut tulosta.

Porilaisten kolmannen maalin (ylivoimalla Mika Halava) jälkeen Keränen lopulta onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3 Ramsetdtin maalin kulmalle antamasta namupassista.

Kaukalon paras puolustaja Timo "Bumbaleero" Seppänen (kuvassa) tasoitti tilanteeksi 3-3 ylivoimaosumalla ajassa 33:57. Seppänen nousi siniviivalta röyhkeästi muutaman potkun eteenpäin ja pisti lätkän takatolpan kautta maaliin. Osuma oli Bumballe kauden toinen.

Kollien karmaiseva tuska sai jatkoa viimeisessä erässä, kun Ässien Niko Toivonen roiskaisi kiekon maskin takaa Juuso Oinosen jalkojen välistä verkkoon ajassa 47:35.

Kotijoukkueen ykköskoutsin Joonas Tanskan joukot saivat aikaan vielä loppuminuuteilla hyviä paikkoja, kun ottelun aktiivisimman taklaajan palkinnon napannut Ässä-pakki Juhamatti Hietamäki sai pikkukakkosen ajassa 57.23. Kollien ylivoima ei onnistunut, eikä kiekkoa saatu sisään edes ilman maalivahtia.

- Oli tässä ottelussa paljon positiivistakin, ei siinä mitään. Toisessa erässä kiekollinen peli oli erittäinkin nautittavaa katsottavaa, mutta kipsi valahti päälle Ässien viimeisen maalin jälkeen. Ei auta muuta kuin jatkaa eri koostumusten kokeilemista. Vanha totuushan on se, että taidot eivät ole kadonneet mihinkään, ja kun tuonne koppiin katsoo niin voi nähdä aika monta viime kauden B:n Suomenmestaria. Me tullaan täältä vielä, summasi Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Merkille pantavaa Ässien otteissa oli vanhan ajan porilaisen hulluuden orastus. Tämän kauden Ässien pelissä alkaa olla sitä jotain; ilkeää ja vastustajalle ikävää meininkiä, jolla seura rynni monen ihmismuurin läpi 90-luvun alussa.

"Porissa ollaan selvästi oikeilla raiteilla. C voitti viime kaudella mestaruuden ja A:ssakin alkaa olla hyvää tatsia", kommentoi Kollien omistaja Tom Nybondas.

Snickers Challenge jatkuu Kollien osalta lauantaina turnauksen päätapahtumalla, kun vastaan luistelee rakas vihollinen Jokerit klo 17:00.

Axa Lauttasaari
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11