ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mehukas piste

Ilves-Kollit 3-3 ja.

Se, joka muistaa milloin tasapeli on maistunut Kollien kopissa yhtä hyvältä kuin tänään, käyköön kertomassa piin neljä tuhatta ensimmäistä desimaalia Believe it or not -ohjelman vetäjille. Kuuden peräkkäisen tappion jälkeen pistekin nimittäin maistui Vierumäen kakkoshallissa melkoiselta karkilta. Ja mikä kaikkein tärkeintä, viime viikot joukkueen selässä hyvin voinut ja vauhdilla kasvanut gorilla saatiin, jos ei vielä tippumaan, niin ainakin roikkumaan. Suurimman roolin gorillanraastajana otti Pietarsaaresta Kolleihin jo viime kaudeksi tullut B-ikäinen Bobby Nyholm, joka nousi kahdella maalillaan Kollien sisäisen maalinteko- ja pistepörssin kärkeen.

Ottelun ykköstähti Robert Nyholmin rannelaukaus aiheutti syyskuussa tahattomia hymyjä ihan Amerikassa asti. Nuoren pietarsaarelaisen painavalle skodelle löytyi hyväksyviä nyökkäyksiä myös Vierumäellä, kun Kollilauman vanhemmasta kaartista ei löytynyt Ilvestä vastaan ratkaisijaa.

Nyholm ampui ensimmäisen maalinsa avauserässä. Bobby kuittasi Ilveksen 1-0-johdon ajassa 08:20 hyvällä sektoriskodella. Toisen kerran hän tasoitti kolmannessa erässä, vain kuutisen minuuttia ennen loppusummeria. Nyholmin toinen kaappi takasi Kolleille ensimmäisen sarjapisteen seitsemässä ottelussa. Bobbyn henkilökohtainen pistesarake näyttää nyt lukemia 4+2.

Kakkosvalmentaja Jussi Silander oli ottelun jälkeen huojentunut. Isoimmat kiitokset hän jakoi luonnollisesti Nyholmille.

- Bobbyn eka byyri oli henkisesti melkein tärkeämpi kuin lopullinen tasoitus. Me nimittäin löydettiin itsemme ties kuinka monennen kerran takaa-ajajina heti ottelun alussa. Onneksi jätkät uskoivat tasoitukseen ja saivat sen vielä toteutettuakin.

Ilves aloitti ottelun ennenaikaisella syöksyllä, kun Jaakko Marttila iski kiekon hyvin pelanneen Jani Niemisen taakse ajassa 1:18. Sama mies iski Tampereen kissat 2-1-johtoon vain kaksi minuuttia Nyholmin tasoituksen jälkeen.

Kollien tasoitusta jouduttiin odottamaan toiseen erään saakka. Ajassa 23:32 puolustaja Joni Haverinen iski alivoimalla tilanteeksi 2-2 ja sai ryhdit suoristumaan stadilaisten vaihtoaitiossa. Hetkeksi.

Kollit sekoilivat vaihtopuuhissaan ajassa 33:13 pikkukakkosen arvoisesti. Hutiloitu vaihto tuli kalliiksi vain 27 sekuntia myöhemmin; Ilveksen Jan-Mikael Järvinen vei joukkueensa ylivoimalla jo kolmannen kerrän maalin johtoon. Ainekset selkärangan katkeamiselle leijuivat ilmassa.

Sitten estradille saapui herra Roopertti Uusisaari. Bobby viritti ranteensa ampuma-asentoon ajassa 53:40 ja sivalsi kiekon sektorista 30 kertaa torjuneen Riku Heleniuksen selän taakse.

Kolleille tarjottiin jatkoajalla suurempaakin tikkaria. Ilveksen Toni Sulonen koukkasi itsensä jäähylle ajassa 60:49, mutta Kollien ylivoima ei toiminut toivotusti. Kollit ampui jatkoajalla kolme kertaa, Ilves ei kertaakaan.

Päävalmentaja Joonas Tanska oli ottelun jälkeen tyytyväinen realisti.

- Piste oli erinomainen saalis, mutta pelin on parannuttava huomiseksi, jos me halutaan nitistää Lukko. Tässä matsissa oli paljon hyvää ja jonkin verran huonoa. Me puristetaan edelleen liikaa mailaa eikä osata mennä lootaan rennolla railakkuudella. Useimmat meidän virheistä tuli nimenomaan liiasta epäonnistumisen pelosta.

Tanska nosti esiin hyökkäyksestä Nyholmin lisäksi Jonas Enlundin, maalivahti Jani Niemisen (37 torjuntaa) ja kauden avausottelunsa Kolleissa otelleen puolustaja Rami "Karhu" Hovisen.

Huomenna Kollit palaa Vierumäelle kohtaamaan Rauman Lukon. Voittoa odotellessa...

Axa @ Millrock
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11