ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Knockout

Kollit-Lukko 11-3 (3-0, 2-2, 6-1)

Päävalmentaja Joonas Tanska joutui ohjelmoimaan ottelun jälkeen Excel-tilastotaulukkonsa uuteen uskoon. Siihen ei ennen Lukko-ottelua oltu budjetoitu tilaa kuin yhden maalin lopputuloksille. Kollien ensimmäinen voitto seitsemään otteluun tuli Vierumäen väliturnauksen toisessa pelissä tavalla, joka ei jättänyt sijaa selityksille. Apinasta gorillaksi Kollien reppuselässä muuttunut painajainen saatiin tippumaan ja joukkue teki enemmän maaleja kuin neljässä edellisessä ottelussa yhteensä. Työn sankareita löytyi aimo liuta: Siim Liivik (2+1), Teemu Ramstedt (2+1), Tobbari Salmelainen (1+2), Jonas Enlund (0+3), Petr Freiberg (2+0), Joni Haverinen (1+1), Bobby Nyholm (1+1) ja Rony Ahonen (1+1). Jopa maalivahti Jani Nieminen (36 torjuntaa) pääsi tuplapisteille (0+2). (Kuvassa kahden maalin miehet Ramstedt, Liivik ja Freiberg)

Kun kaukalon paras puolustaja Joni Haverinen karkasi jäähyaitiosta läpiajoon ja iski taululle Kollien ensimmäisen johtoaseman kolmeen viikkoon, tuntui kuin hallin takaisessa metsässä olisi tömähtänyt.

- Siellä mätkähti maahan tonnin painoinen King Kong. Me päästiin ekaa kertaa johtoon sitten taannoisen Ässät-pelin (1.10) eikä meillä ollut ajatustakaan luopua siitä fiiliksestä, sanoi upean pelin pelannut Haverinen (kuvassa), joka palkittiin ottelun kolmostähtenä.

Tähtiä olisi huoletta voitu jakaa kaikille Kolleille. Joukkueesta ei eilen löytynyt ainoatakaan heikkoa lenkkiä. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Kollit oli kaukalossa läsnä jokaisella solullaan. Joukkue liikkui aktiivisesti, liikutti juonikkaasti kiekkoa ja suojeli ansaitsemaansa johtoasemaa kuin herkästi rikkoutuvaa tavaraa.

Kollit ei päästänyt Lukkoa köysistä Haverisen maalin jälkeen. Siim Liivik tuplasi pikkupetojen johdon 89 sekuntia myöhemmin. Kun Teemu Ramstedt vielä sivalsi joukkueensa 3-0-karkumatkalle vajaat puolitoista minuuttia Liivikin osumasta, alkoi Kollien itsetunto pursuilla pelipaitojen alta.

Oman osansa Kollien voiton eteen teki maalissa pelannut Jani Nieminen, joka torjui jo kolmannen rangaistuslaukauksensa kuluvalla kaudella. Lukon parhaimmistoon kuulunut liukas Ville-Vesa Vainiola joutui toteamaan Niemisen taidot rautaisiksi ajassa 16:55.

- Mä tiesin, että saan sen. Vainiolan tasapaino katosi hetkeksi eikö se saanut kunnon skodea, mutta kyllä mä lasken tän omaksi ansiokseni, sanoi Nieminen, jonka varmat torjunnat luhistivat Lukon saamat viisi ylivoimatilannetta.

Onnistumiset ruokkivat toisiaan, eikä edes Lukon Jonne Hattusen ajassa 26:17 tekemä kavennus 3-1:een horjuttanut muhkeat kivet kasvattanutta kollilaumaa.

Liigavauhtiakin kuluvalla kaudella testannut komearaaminen tsekkivahvistus Petr Freiberg karkasi minuuttia myöhemmin oikeasta laidasta sektoriin ja ruoski kiekon kolmesta metristä ranteella etuyläkulmaan. Maalin syötti maailmanluokan oivalluksella nuori pakki Robert Tenhunen, jonka avaus kaukalon toiselta laidalta, oman sinisen tuntumasta, napsahti Freibergin lapaan justiinsa.

Lukko yritti sisukkaasti comebackia ja onnistui kaventamaan 4-2:een Tommi Heinosen (2+0) illan ensimmäisellä ajassa 31.35.

Lukon rimpuilu ei vain ollut riittävän voimakasta.

Kolli kuritti kettua viidennen kerran vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Teemu Ramstedt hautasi kiekon Iiro Tarkin taakse 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Maalin syötti Jonas Enlund, joka kuului Haverisen lisäksi eniten otteitaan parantaneeseen ryhmään.

- Jonden meno alkoi näyttää jo melkein vanhan hyvän ajan enlundismilta, hehkutteli maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen.

Kolmas erä meni herkuttelun merkeissä. Kollit voitti päätöskolmanneksen peräti 6-1 ja pyöritteli halutonta vastustajaansa mielin määrin. Kaukalossa tuntui olevan aidosti pelaamisesta nauttinut, rento-otteinen ryhmä. Mailanpuristajista ei näkynyt merkkiäkään.

Nopsajalkainen Tobias Salmelainen (kuvassa) karkasi alivoimalla yksin läpi ja naulasi Lukon arkun ajassa 42:13. Tilanne oli 6-2 ja nuorempi Salmelainen ilmiliekeissä.

- Tunnelma on nyt todella hyvä, mitä nyt vähän selkä vihoittelee. Pelaaminen oli helpon tuntuista ja joka äijä teki duunia joukkueen eteen. Näin tän pitää mennäkin. Lukon pelaaminen meni jossain vaiheessa pelkäksi yksin yrittämiseksi. Siellä oli liikaa gretskejä ja bobiorreja. Yllättävän hidasliikkeisiä pakkeja oli naapurin leirissä useampia kuin yksi, sanoi TV:stä tuttu Salmelainen.

Raumalaisten Tommi Heinonen kavensi illan toisellaan kaksi minuuttia Salmelaisen osumasta, mutta ei saanut nostettua omiaan stadilaisjohdon todellisiksi uhkaajiksi.

Kollihuoltaja Juha "Hirvi" Erälaukon mittaamaan juomasekoitukseen ilmestyi kuusi minuuttia ennen loppusummeria tarvittava määrä dominointipulveria. Kollit leikitteli Lukko-vahti Tarkin taakse peräti viisi osumaa viimeisen "kutosen" sisään.

Loppuspurtin aloitti Siim Liivik, joka ampui Matias Nousiaisen jättösyötön tolpan kautta verkkoon. Illan kahdeksannesta stadilaisosumasta vastasi ylivoimalla puolustaja Rony "SMS" Ahonen. TekstariRony pääsi naamakkain Tarkin kanssa Enlundin oivallisesta syötöstä.

Numero 9 oli kippari Lauri Tuohimaan show. Rannikolta toiselle kiekon kanssa seilannut "Pankkiiri" upotti kauden ensimmäisensä rystyltä yläriman kautta.

Kaksi viimeistä häkkiä menivät Freibergille ja Ilves-ottelussa päivää aikaisemmin loistaneelle voimahyökkääjä Bobby Nyholmille.

Kollien päävalmentaja Joonas Tanskalla oli ottelun jälkeen hymy herkässä.

- Kyllä tää teki munaa. Päästiin vihdoin johtoasemaan ja saatiin pidettyä päät kurissa tärkeillä hetkillä. Alivoimat me hoidettiin helvetin hienosti. Etenkin Matsku Nousiaisen rooli oli jäähyjen aikana korvaamaton. Nieminen oli maalissa erinomainen. Eihän noi luvut tietenkään kerro todellista tasoeroa, mutta hyvä että saatiin ketsuppipullo auki. Kaverin maalivahdillakaan ei ollut tänään paras päivä. Tästä pitää nyt oppia ja muistaa, että huomenna on uusi peli, mietti Tanska, joka sai kommenttitukea kakkoseltaan Jussi Silanderilta.

- Psykologisesti oli tärkeää että päästiin vaikeiden hetkien ja pahojen alivoimien jälkeen kolmen maalin johtoon. Hyvä taistelu ja mahtava onnistumisprossa maalinteko-osastolla.

Yksi vapautuneimmista pelimiehistä Kollien kopissa oli kauden avausmaalinsa tehnyt kippari Lauri Tuohimaa, joka kantoi selässään hieman muita painavampaa osaa gorillan ruhosta.

- Kipparina painoa oli ehkä muutama gramma enemmäin kuin muilla. Mä uskon että tää lähtee tästä kyllä. Vaikea sanoa, mitä joukkueelle tapahtui Snickers Challengen jälkeen, mutta jotain hyvin positiivista se on ollut. Henkisellä puolella oli hyvä, että saatiin liigasta Jouhkimainen, Tobbari ja Hovisen Rami remmiin, mietti Tuohimaa.

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Lukon siniviivalla nähtiin lyhyt nyrkkitappelu. Kollien Miikka Jouhkimainen antoi Lukon Tommi Heinoselle kaksi terävää iskua, jotka pudottivat hyvin pelanneen Heinosen polvilleen. Kun nenänvarresta vuotaneet liemet oli siivottu jäältä, molemmat saivat suihkupassituksen. Liiton kurinpitäjien ansioksi on laskettava, että kumpikaan pelaajista ei saanut yhteistuumin aloitetusta nujakasta lisäpelikieltoa.

Kollit jatkaa Vierumäellä sunnuntaina HPK:ta vastaan.

Axa Saari
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11