ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Rillipiru ja Pankkiiri

Kollit-HPK 6-3 (4-1, 0-1, 2-1)

Kollien kauden 05-06 ensimmäinen voittoputki on alkanut. Punapaidat voittivat toisen kerran peräkkäin Vierumäen väliturnauksessa, kun lauantainen Lukko-nöyryytys sai jatkoa sunnuntain HPK-ottelussa. Voitosta vastasivat ensimmäisessä erässä tehot 2+1 iskenyt Lauri "Pankkiiri" Tuohimaa ja kolmannessa kaksi maalia ampunut Jonas "Rillipiru" Enlund (kuvassa). Tuohimaan ja Enlundin hitaasti alkanut alkukausi on saanut hyvän hypyn kahdessa viimeisimmässä ottelussa, joissa herrat ovat takoneet yhteistehot 5+4. Pankkiirin kauden kokonaispisteet lasketaan lukemin 3+4. Rillipiru on kerännyt sormivammasta toivuttuaan tehot 4+6.

- Ensimmäinen erä oli meiltä kauden parasta peliä, siitä ei ole kahta kysymystä. Kiekollinen pelaaminen oli hyvää ja joukkueelta löytyi rohkeutta pelata. Totta kai virheitäkin tuli, mutta tänään ne tulivat sellaisissa tilanteissa, joissa peliä yritettiin tehdä eikä vain pelätty epäonnistumisia. Toisessa erässä peli tasaantui, mutta me jaksettiin painaa loppuun saakka omalla tasolla. Hyvä suoritus, kehui Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Pankkiiri Tuohimaa johdatti joukkueensa heti ensimmäisessä erässä turvalliseen 4-1-johtoon ampumalla Kollit kahden maalin karkumatkalle kuudessa minuutissa. Ensimmäisen kerran kippari sivalsi ajassa 02:54 vikkelän ketjukaverinsa Nico Aaltosen (1+1) syötöstä.

HPK-vahti Juha Toivonen kiroili Tuohimaan tarkkaa laukausta toistamiseen kun pelikello näytti 06:01. 2-0-ylivoimakaapin syöttivät raumalaisia vastaan suihkuun itsensä nyrkkeillyt Miikka Jouhkimainen ja puolustaja Aleksi "Salakähmijä" Holmberg.

Ylioppilaskirjoitusten takia Des Moinesin Buc Bowlista pois jäänyt matematiikkanero Tuohimaa laski laukaustensa kulmat ja nopeudet sellaisella tarkkuudella, ettei vastustajan maalissa esiintynyt Toivonen (37 torjuntaa) ehtinyt siirtää varusteitaan kumilätkän eteen.

Vaatimattomana miehenä Pankkiiri sysäsi suuren osan voittokunniasta omalle maalivahdilleen Jani Niemiselle (29 torjuntaa), jonka hyvän onnen CD-levy on soinut Kollien kopissa kolmessa viimeisimmässä ottelussa.

- Childeren of Bodom, Iron Maiden ja Metallica. Jani on tän jengin paras päänheiluttaja. Todellinen hilselinko.

Tuohimaan ottelu oli loppua ikävästi toisessa erässä. Kiekko osui pahannäköisesti Pankkiirin kasvoihin ja kippari huilasi toisen erän lopun, mutta palasi kaukaloon kolmannessa. Päävalmentaja Joonas Tanska kehui brandin näköisen Tuohimaan maasta taivaisiin.

- Tuohimaa oli koko viikonlopun erittäin hyvä. Tän päivän tärkeät maalit ja paluu kaukaloon ilkeän loukkaantumisen jälkeen osoittavat todella suurta sydäntä ja johtajuutta. Late oli ensimmäisessä erässä ilmiliekeissä. Muukin joukkue oli kuuma, mutta tällä kertaa nimenomaan Tuohimaa ansaitsee erityiskiitoksen.

Myös maalissa kaikki kolme ottelua urakoinut Jani Nieminen oli Tanskan mieleen.

- Jani oli Tuohimaan ohella joukkueen parhaimmistoa kaikissa peleissä. Varsinkin alivoimilla Jani oli terävä ja varma.

Edellisessä A-nuorten ottelussaan vain vajaat puolitoista erää viihtynyt maajoukkuepuolustaja Teemu Laakso vei Kollit kolmen maalin johtoon 14:llä minuutilla. Doug Sheddenin verbaaliseen ruoskintaan edellisen Kolli-ottelunsa jälkeen joutununeelle Laaksolle maali oli A-liigassa kauden ensimmäinen.

- Doug ei tykännyt kun juttelin itseni suihkuun. Toivottavasti nyt voin mennä hallille ilman kuulosuojaimia, unelmoi Nashvillen varaus, jonka tukka oli silminnäkijöiden mukaan ollut Marge Simpson -putkella Sheddenin äänikäsittelyn jälkeen.

- Laakso oli kova luu. Myös Temen parina pelannut Joni Haverinen oli jälleen pelipäällä. Molemmille taisi tulla saldoksi + 4. Syvyyttä takalinjoille toi noiden veijareiden lisäksi Timo "Bumba" Seppäsen (kuvassa) paluu kehiin kahden matsin pelikiellon jälkeen. Bumbaleeron kiekollinen peli oli rauhallista ja taitavaa, tuumasi pakkivastaava Jussi Silander.

Ritaripaitojen Raimo Halminen pääsi kaventamaan 3-1:een kolmisen minuuttia ennen erätaukoa, mutta hämäläisten ilo jäi torsoksi Nico Aaltosen palautettua taululle kolmen maalin johdon vain 30 sekuntia myöhemmin. Syöttöpisteen Aaltosen osumaan sai Tuohimaa. Hyvän viikonlopun pelanneen Nicon kamppailu päättyi nivusvammaan, jonka vakavuus varmistuu alkuviikosta.

Toisessa erässä sarjataulukossa kakkosena ollut HPK sai juonesta kiinni ja teki kolmanneksen ainoan maalin. Osumasta keräsi kunnian Jesse Pehu.

Kollit pääsi kolmannen erän alussa kokeilemaan ottelun lopullista tappamista ylivoimalla Jari Rautakosken huidottua itsensä kahden minuutin istunnolle. Sihti ei ollut tällä kerralla kunnossa, mutta Rillipiru-Enlund sen sijaan iski kaksi minuuttia YV:n loppumisen jälkeen tasaviisikoin.

Toisen kerran lentäjänkatseinen Enlund sihtasi kiekon reppuun ylivoimalla ajassa 57:41. Loppulukemat 6-3 muuttivat Jonden kuluvan kauden maalilukeman 4:ään.

- Mä kelasin, että olisin voinut jättää rillit päähän ja pelata tän matsin "Kife" Ahosen kunniaksi. Ahosen Slapshot-lookki on copyrightilla suojattu, joten oli pakko vetää ilman ikkunoita. Hyvin tuntui silti osuvan, sanoi Enlund, jonka toiseen maaliin esityön teki Sörnäisten tsekkiläinen kiekkotaiteilija Petr Freiberg.

- Ketchup pullo is open, you know. Tänäänkin pankkiiri ajaa minut Sörnäisten sillan alle, kertoi Freiberg.

Joonas Tanska oli otettu nelisilmäisen suojattinsa otteista.

- Jonde petraa jatkuvasti. Tänään tuli pari hienoa maalia ja kaveri urakoi Tuohimaan päävamman ja Nico Aaltosen nivusloukkaantumisten aikana kahdessakin ketjussa.

Kuuden ottelun painajaismainen tappioputki on nyt Kolli-historiaa, ja joukkue saa aloittaa loppukauden puhtaalta pöydältä. Vaikka sarjasijoitus ei vielä pleijariviivan paremmalla puolella olekaan, on pikkupedoilta odotettavissa parempaa tulevaisuutta.

Matka jatkuu keskiviikkona kotona. Silloin vastassa on TPS. Kiekko putoaa 18:30.

BE THERE.

Axa@00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11