ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit taipui idässä

SaiPa-Kollit 6-3 (1-0, 2-1, 3-2)

Saipa voitti Kollit A-nuorten jumbofinaalissa selvällä kolmen maalin marginaalilla. Tappio oli vuoristoratakautta pelaavalle stadilaisryhmälle toinen peräkkäinen. Voitollaan Sputnikit kiipesivät pisteen päähän Kolleista, jotka sinnittelevät sarjataulukossa sijalla 13. Parhaiten kotijoukkueesta onnistui kolme maalisyöttöä merkkauttanut ja ottelun ykköstähdeksi valittu Petri Tynkkynen. Myös maalivahti Ville Hostikka oli 30:lla torjunnallaan mies paikallaan. Kollien parasta antia olivat maajoukkueen Mestis-kiertueelta palannut Jonas Enlund (1+1) ja liiga-apu Miikka Jouhkimainen sekä pakkina pelannut laitahyökkääjä Matias Nousiainen, joka on valittu helsinkiläisen mainostoimiston naisväen keskuudessa kaikkein kuumimmaksi kolliksi.

- Löysä alivoimapelaaminen, huono viimeistely ja edesvastuuttomat jäähyt koituivat tänään meidän kohtaloksemme, sanoi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska, jonka miehistö oli Lappeenrannassa rankasti vajaalukuinen.

13:lla hyökkääjällä ja vain viidellä puolustajalla itään lähtenyt Kollit sai lapiosta naamalleen jo 93 sekunnin jälkeen, kun kotijoukkueen Mikko Pylkkönen vei omansa 1-0-johtoon.

Kolleilla oli avauserässä omat tilaisuutensa, mutta maalivahti Ville Hostikka oli tolppien välissä täydellinen. Karjalaismaalivahti torjui kolme läpiajoa ja kerran kiekko sössittiin tyhjistä ohi.

- Meillä oli ensimmäisessä erässä todella hyviä tekopaikkoja, mutta eväät loppuivat yllättävästi kesken. Toki myös SaiPalla oli mestansa, mutta pakko on todeta, että kolmesta läpiajosta on saatava kiekko paremmalla prossalla sisään, tuumi Tanska.

Kollit sai kokeilla ylivoimapelaamista avauskolmanneksessa kahdesti. SaiPa pääsi vastaavasti myllyttämään omaa ylivoimaansa 3,5 minuuttia putkeen, mutta nuorten maajoukkueesta punapaitaan palannut Jani Nieminen (16 torjuntaa) Kollien maalissa kesti tulituksen ja sai hinattua joukkueensa erätauolle vain yhden maalin tappioasemassa.

Niemisen ottelu loppui toisen erän jälkeen nivusvammaan, ja kolmanteen erään maalille luisteli Joensuusta Kolleihin muuttanut Juuso "Mersu" Oinonen, joka ehti ottaa kiinni kuusi kiekkoa.

Ottelun kakkostähtenä palkittu Simo Karjalainen onnistui maalinteossa ajassa 31:50 ja Ville Väänänen vei SaiPan jo 3-0-johtoon vajaat kolme minuuttia myöhemmin.

Väänäsen maali syntyi ylivoimalla, kun Kollien Bobby Nyholm istui mailan päällä lyömisestä annettua 2+2+10-minuuttista ja maalivahti Niemiselle oli puhallettu minuuttia myöhemmin kamppikakkonen.

Myös SaiPan viides ja kuudes maali syntyivät ylivoimalla. Maalit merkittiin Elmeri Kaksoselle (1+1) ja Heikki Puustiselle, joka iski loppulukemat tyhjiin.

SaiPan neljännen osuman ampui kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Iikka Voutilainen.

Kolleilta maaliverkkoa heiluttelivat kauden ensimmäisensä ampunut puolustaja Pippo Limnell (3-1), pikkupetojen ainoan ylivoimabyyrin tehnyt Janne Keränen (4-2) ja viidennen kerran kuluvalla sesongilla maalitilastoihin päässyt Jonas Enlund (6-3).

Limnell palkittiin ottelun kolmostähtenä.

Kahden pisteen iltapuhteensa ansiosta Enlund siirtyi Kollien sisäisen pistepörssin kärkeen lukemilla 5+7. Niin ikään 12 pistettä (4+8) on kerännyt Teemu Ramstedt. Molemmat veijarit pelasivat viikon Kolli-ottelutauon aikana kaksi U20-maajoukkueen Mestis-ottelua, joten lepo on jäänyt kyseisiltä herroilta vähiin. Myös puolustajat Joni Haverinen sekä Timo Seppänen olivat mukana Aravirran joukkueessa.

Liigajoukkueeseen Hannu Pikkaraisen jalkavamman takia kutsuttu Seppänen uupui pakistosta Teemu Laakson, Olli Laakkosen, Kimmo Ahosen, Teemu Taruvuoren, J-P Purolinnan, Rami Hovisen ja Mikko Auleksen lisäksi.

Hyökkääjistä muissa tehtävissä olivat Tobias Salmelainen, Max Wärn, Kai Sandbäck ja Siim Liivik.

- Ei me missään tapauksessa voida mennä poissaolojen taakse piilottelemaan. Tämä peli oli voitettavissa, mutta maalinteko ei maistunut ja osa jätkistä tuntuu syystä tai toisesta floppailevan ilta illan jälkeen, puhisi kakkosvalmentaja Jussi Silander.

Kollien seuraava ottelu pelataan kotona Hornassa perjantaina klo 18:30. Vastassa Pelicans.

Axa@Drumsö00200
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11