ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Äsh

Kollit-Pelicans 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Pelicansin maalivahti Olli-Pekka Turtiainen oli perjantaina Helsingin jäähallissa ihme äijä. Lahtelaismaalivahti torjui koko ottelussa 37 laukausta, joista viimeisessä erässä huimat 20, ja päästi vain yhden kiekon selkänsä taakse. Torjuntaprosentiksi muodostui Kollien näkökulmasta karmaiseva 97.37. Kun vieraiden hyökkääjät kaiken kukkuraksi hautasivat kiekon Juuso Oinosen reppuun neljä kertaa 20:lla laukauksella, pisteet valuivat hiekkana stadilaisten sormien välistä jo kolmannen kerran peräkkäin. Pelicansin maalit merkittiin nelikolle Henry Hietaharju, Paavo Johansson, Samu Vilkman ja Vili Sopanen, joka naulasi Kollien arkun viimeistelemällä tyhjiin 38 sekuntia ennen loppusummeria. Kollien ainokaisen tekaisi sähäkästi taklannut ja jokaisen tilanteen loppuun asti pelannut B-ikäinen Jarkko Vaitio (kuvassa). Maali oli Jarkolle uran ensimmäinen A-SM-liigassa.

Perjantaisen Pelicans-ottelun käsikirjoitus ei tarjonnut montaakaan yllätystä kauden aikaisempiin Kolli-näytelmiin verrattuna. Stadilaiset hallitsivat kaukalotapahtumia, mutta hakkasivat päätään seinään viimeistelytilanteissa. Pelikaanit saatiin kiinni ja jaloista solmuun, mutta uuniin asti linnut eivät suostuneet.

Pelicans karkasi vajaassa 30:ssa minuutissa 0-3-johtoon ja sai roikuttua johtoasemassa ottelun loppuun saakka. Lahtelaiset pääsivät pelaamaan ottelussa yhteensä 11 minuuttia ja 50 sekuntia ylivoimaa, tuloksena kaksi maalia. Kollien ylivoima-aika oli kohtuullisen kova 17:37, mutta osumatarkkuus oli pyöreä nolla.

Pikkupetojen ylivoimapelaaminen ei ole varsinaisesti huonoa, vaikka laukauksia säästelläänkin loppukautta varten. Peliväline liikkuu ajoittain jopa loistavasti ja paikkoja päästään luomaan, mutta kiekko ei mene maaliin ostamallakaan. Suurimpana peikkona kotijoukkueen ylivoiman tiellä jonglöörasi huimalla pelipäällä ollut maalivahti Turtiainen, jonka paraatipelastukset pitivät Pelicansin nokan pinnan yläpuolella. Viimeisen erän 20 torjuntaa hurjassa myllytyksessä oli suoritus, josta Kollit näkevät painajaisia vielä pitkään.

Lähemmäs 30 minuuttia kaukalossa huhkinut ja yv:tä komeasti pyörittänyt puolustaja Timo Seppänen ihmetteli ottelun jälkeen Kollien tehottomuutta.

- Tämä alkaa olla jo käsittämätöntä. Me hallitaan kaukaloa ja luodaan tilanteita, painetaan niin perkeleesti ja röyhitään, mutta numerot taululla eivät vaihdu. Huomenna on taas uusi mahdollisuus kääntää laiva kohti pleijariviivaa. Vastus ei ikävä kyllä helpotu yhtään, kertoi liigajäillä torstaina JYP:iä vastaan esiintynyt Seppänen.

Kollien seuraava vastustaja vajaan vuorokauden kuluttua on liigan kärkipaikalla heiluva KalPa.

- Niillä on todella liikkuva joukkue, pieniä ja vikkeliä jätkiä, jotka osaavat ratkaista kun saavat paikan. Nyt on saatava oma viimeistely kondikseen ja jäähyt pois. Tänäänkin meinasi jossain vaiheessa jäähypenkki loppua kesken. Erikoistilannepelaamisessa ei ole just tällä hetkellä kehumista, analysoi Seppänen, joka palkittiin ottelun kakkostähtenä.

"Bumba" oli ottelun selvästi paras kenttäpelaaja. Kiekkovarma puolustaja dominoi peliä etenkin hyökkäyspäässä ja pääsi usein nokikkain Turtiaisen kanssa, mutta tulos jäi nollaksi. Seppäsen pelaaminen muistutti hetkittäin jopa Kolli-legenda Hannu Pikkaraisen piruetteja, ja se on paljon se. Kollien ykköspuolustajan hurjan minuuttimäärän selittää stadilaisten krooninen puolustajavaje, johon viimeisen loven antoi vielä lämmittelyssä luistelleen Olli Laakkosen nilkka, joka ei kestänyt pelaamista edes puudutettuna. Aleksi Holmbergin ajassa 28:53 ottama 2+10-minuuttinen sai Seppäsen hikoilemaan entistäkin rajummin.

Seppäsen lisäksi Kollien hatarasta rosterista voidaan nostaa esille maalintekijä Vaitio, jonka pelaaminen miellytti omistaja Tom Nybondaksen silmää.

- Jos jokaisella jätkällä olisi tänään ollut vaitioraivoa, me oltaisiin voitettu.

Nivusvaivaisena katsomossa ottelua seuranneen maalivahti Jani Niemisen stunt manina toiminut Juuso Oinonen pelasi myös mukiinmenevästi, mutta aivan vastustajan häkkärin tasolle hän ei Pelsuja vastaan päässyt. Oinonen torjui 16 laukausta.

Maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen oli Oinoseen tyytyväinen.

- Ehkä noista tän päivän maaleista yksi olisi ollut otettavissa, mutta ne kaksi muuta voidaan laittaa kenttäpelaajien piikkiin.

Kollit hakee voittoa seuraavan kerran lauantaina koti-Hornassa klo 16:00 KalPaa vastaan. Ottelu on viimeinen ennen parin viikon maaottelutaukoa.

Axa@Enåsvägen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11