ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

KalPa kävi pistevarkaissa

Kollit-KalPa 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

KalPan maalivahti Timo Lindström (kuvassa) torjui kaiken mahdollisen lauantai-iltana Hornassa. Ottelun ykköstähti joutui hikoilemaan koko muunkin joukkueen edestä, sillä torjuntoja kertyi muhkeat 41 kappaletta. Kollien maalissa toista iltaa peräkkäin pelannut Juuso Oinonen selvisi kamppailusta 15:llä torjunnalla. Isännät voittivat ensimmäisen erän laukaukset 14-3, toisen 15-8 ja kolmannen 12-4. Silti sarjaa johtava KalPa vei ottelun nimiinsä numeroin 0-2. Yhtälössä on jotain pahasti vinossa. Pikkupedot veivät ottelua lähes mielin määrin. Kotijoukkue liikkui aktiivisesti, taklasi paljon ja ampui maalia kohti kuin pistoksissa, mutta kiekko kieltäytyi menemästä verkkoon. Kollien maalintekotuska jatkui jo toisena iltana peräkkäin, ja tuloksena oli neljäs tappio samaan putkeen. Joukkueen selkään palannut apina alkaa taas kasvaa ja voida hyvin. Nyt alkanut kahden viikon maaottelutauko tulee siis Kollien osalta juuri oikeaan aikaan. Sairastupalaisia saadaan pelikuntoon ja jumissa olevaa pääkoppaa lataukseen.

Kollien joukkueenjohtaja ja tilastovastaava Tomi Kuukauppi oli ottelun tauottua ymmällään.

- Tänään kaverin maalivahti torjui 41 kertaa. Eilen lähemmäs 40. Selkeitä maalintekotilanteita on ollut näissä kahdessa ottelussa yhteensä 51, mutta maaleja ollaan saatu aikaiseksi tasan yksi. Tämä ei ole normaalia, pyöritteli Kuukauppi, jonka lausuntoa komppasi maalivahtivalmentaja Lasse Nousiainen.

- Kyse ei ole enää edes huonosta tuurista. Mä uskon, että suurin ongelma lähtee treeneistä, joissa maalintekoa ei olla otettu samanlaisella tappamisasenteella kuin olisi pitänyt. Harjoituksissa nähdään liian usein neppailua ja löperöä viimeistelyä. Nyt sama on siirtynyt otteluihin.

Huonosta asenteesta ei Kolleja voinut maalintekoa lukuun ottamatta syyttää. Koko joukkue taisteli esimerkillisesti, taklauksia nähtiin rutkasti enemmän kuin viime otteluissa ja liike oli hyvää. KalPa on kiekkokielellä sanottuna jyrän alla. Pahasti.

Kaikesta selittelystä huolimatta sarjajohtaja vei pisteet mukanaan Kuopioon ja naureskeli matkalla. Harvoista paikoistaan kiekon kahdesti sisään laittanut kuopiolaisryhmä pelasi fiksusti ja höntyilemättä. Voittojen tuoma itseluottamus näkyi kauas, vaikka vieraat eivät ihmeitä esittäneetkään. Kollien tuska sitä vastoin kasvoi minuutti minuutilta mitä pidemmälle ottelu eteni.

Avauserässä Kollit sai aikaiseksi kuusi "satavarmaa" tekopaikkaa. Yksikään ei onnistunut. Eniten stadilaisleirissä jäi kaivelemaan 13:n minuutin kohdalla viiden sekunnin sisään hukatut loistopaikat. Ensin Janne Keränen (kuvassa) haki lähietäisyydeltä takaylänurkkaa ja laukausta seuranneen reboundin pääsi ampumaan b-pisteiden välistä ilman esteitä puolustaja Rony Ahonen.

Kun Kolleille ei kelvannut, vieraat iskivät puolen minuutin kuluttua.

KalPan 0-1-johto ja voittomaali syntyi ajassa 13:37 Ville Eskelisen lavasta. Eskelinen ampui Matias Pulkkisen reboundin b-pisteiden välistä tarkasti verkkoon. 15 kiekkoa ottelussa kopannut Kolli-vahti Juuso Oinonen torjui oikeasta laidasta tulleen laukauksen eteensä ja täysin vapaaksi maalin eteen jätetty Eskelinen kiitti kuuluvalla äänellä.

Kollien omistaja Tom Nybondas ei ollut avausmaalista otettu.

- Se oli karmea merkkausvirhe. KalPan kaverin lähellä ei ollut yhtään punapaitaa. Surullista maalissa oli jälleen kerran se, että me oltiin niin hyvin niskanpäällä ennen osumaa. Sitten se avaustakaisku taas tuli, kuin varkain, tuumasi Nybondas, joka antoi samaan hengenvetoon kredittiä joukkueen työmoraalista.

- Tänään me ei missään nimessä kaaduttu taistelun puutteeseen. Jokaisella jätkällä oli hyvä ilme ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan saatiin vastustajasta henkinen yliote. Mutta kun voittoja ei tule, niin nämäkään seikat eivät liiemmin lämmitä.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta ei tapahtumaköyhä. Etenkin erän viimeiset viisi minuuttia pelattiin yhtä ja samaa maalia. Kollit hätyytteli kuopiolaisten häkkiä vaihto toisensa jälkeen, mutta muurina toiminut Lindstöm ei antautunut.

Paras paikka siunaantui B-ikäiselle Nico Aaltoselle, joka pääsi 2-1-ylivoimahyökkäyksen jälkeen nenänmitan päähän Lindströmistä, mutta kiekko ei mahtunut maaliin.

Aaltosen jälkeen pääsivät yrittämään kapteeni Lauri Tuohimaa röyhkeällä nousulla maalin eteen ja Kollien pistekakkonen Teemu Ramstedt, jonka avopaikka päätyi tähtivahdin suojuksiin.

Toisen erän värikkäin pelimies löytyi Kollien nuoriso-osastolta. Pelicansia vastaan uransa ensimmäisen A-SM-liigamaalin iskenyt Jarkko Vaitio taklasi ja taisteli maanisesti. Energinen Vaitio sai kuopiolaiset raiteiltaan jokaisessa pelaamassaan vaihdossa.

- Vaitio sai joka kerta jäällä ollessaan jotain positiivista aikaan. Kaukalossa oli sihisevää sähköä, jonka Vaitio sai aikaan törmäilyhalukkuudellaan. Jakesta tulee vielä hyvä poika, sanaili HIFK 94- ja 97-ikäluokan valmentaja Ville Wacklin.

Ottelun ratkaisu syntyi vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua. Taitava Joonas Riekkinen karkasi keskialueelta läpiajoon ja lirutti kiekon Juuso Oinosen puikoista sisään. Tilanne oli 0-2 ja KalPa vetäytyi kuoreensa.

Kollien raivokas loppurynnistys ei tuottanut tulosta edes ilman maalivahtia, joten pisteet lähtivät Kuopioon ja KalPa vankisti sarjajohtoaan.

- Tässä nähtiin tämän kauden sarjan pienet tasoerot. Me ollaan jumbona, mutta pelattiin selkeästi paremmin kuin sarjaykkönen. Niillä ei ollut tänään mitään, mutta tulos oli meidän kannalta huono. Tää maalinteko-ongelma alkaa olla jo todella hämmästyttävää. En osaa edes arvata mistä moinen johtuu. Onkohan meidän kirottu?, kyseli U20-maajoukkueen kanssa Venäjälle lähtevä Kolli-puolustaja Timo Seppänen.

Kuten sanottu, vajaan kahden viikon sarjatauko alkaa tästä päivästä ja jatkuu aina keskiviikkoon 16.11., jolloinKollit pelaa Espoossa Bluesin vieraana.

Axa@GyldenintienKalloWeen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11