ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ryhtiliike 85

Blues-Kollit 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)

Kollit palasi maaottelutauolta ryminällä. Neljän peräkkäisen tappion rasittama pikkupetolauma katkaisi kuivan kautensa Espoon Matinkylässä voittaen sinisen joukkueen jo toistamiseen kuluvalla sesongilla lukemin 4-1. Kollien -85 syntyneet liigavahvistukset Tobias Salmelainen, Pasi "Vaeltaja" Salonen (kuvassa) ja Miikka Jouhkimainen heiluttelivat tahtipuikkoa läpi kamppailun. Kolmikko teki kentällä lähes mitä tahtoi, vaikka tehopisteet jäivätkin Jouhkimaisen yhteen syöttöön. Kokenutta kolmikkoa komppasivat näkyvimmin nuoret U20-maajoukkueeseen tyrkyllä olevat Jonas Enlund, Timo Seppänen ja Teemu Laakso (0+2). Myös ottelun ykköstähtenä palkittu Matias Nousianen (1+1) sihisi hellankoukkuna.

Bluesin ja Kollien kohtaamiset ovat olleet viime vuosina viihdyttäviä kiekkotapahtumia. Matinkylän minikaukalossa on totuttu näkemään kovaa kontaktipeliä ja ylinopeudella pelattuja otteluita. Myöskään nyrkkien heiluttelulta ei olla aina vältytty. Keskiviikon koitos ei poikennut historiasta.

Ainostaan se oli uutta, että kaukalossa oli tällä kertaa vain yksi joukkue: Kollit.

Bluesista ei ollut missään vaiheessa vakavasti otettavaa vastusta koko arsenaalillaan rynnistäneille punapaidoille, jotka hallitsivat laatikon tapahtumia lähes leikitellen. Etenkin Kollien SSS-kolmikko (Salonen, Salmelainen, Seppänen) tuntui paikoitellen pelanneen jopa väärässä sarjassa. A-nuorten SM-liigassa on harvoin - jos koskaan - nähty sellaista liikettä, röyhkeyttä, kiekollista luovuutta ja ammattimaista malttia, jota trio esitti täydet kolme erää. Isäntien peli tärisi liitoksissaan jokaisella kerralla, kun SSS pyyhälsi kaukalossa.

Bluesin vaisuhkosta ryhmästä vain mainio ykköskeju Cami Miettinen-Toni Kähkönen-Tommi Lehtonen pystyi vastaamaan Kollien hirvittävään vauhtiin.

Petojen pelissä pisti kirkkaimmin silmiin outo yhdistelmä jääkylmää itseluottamusta ja tulikuumia kiekollisia oivalluksia. Tätä kombinaatiota ei olla kuluvalla kaudella todistettu kuin Vierumäen väliturnauksessa, jossa stadilaiset hankkivat viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Kolleilla oli jo avauserässä oli mahdollisuudet pistää peli pakettiin. Joukkue voitti laukaukset 11-4 ja tolppaosumat 3-0. Rautoja soitteli vuoron perään pakkikolmikko Seppänen, Rony Ahonen ja "Teme" Laakso. Blues-vahti Lauri Ruokon parhaat punaiset ystävät pitivät kiekon poissa maalista aina viimeiselle minuutille saakka.

Vieraiden enemmän kuin ansaitun 1-0-johto-osuman teki ajassa 19:07 häkkipäinen Bobby Nyholm (kauden 6. maali), jonka rivakkaa rannetta oikean b-pisteen kaarelta ei pystynyt estämään sen enempää Ruoko kuin hyvin torjuneet maaliraudatkaan. Byyriin teki komean esityön korsolaispakkipari Joni Haverinen-Teemu Laakso.

Toisessa erässä Blues näytti hetkittäisiä elonmerkkejä. Muutamia hyviä tilanteita kahden ylivoimansa aikana luonut espoolaisryhmä tasoitti lopulta halvahkolla maalilla. Toni Stålhammarin epäonnistuneen oloinen laukaus lipui muuten hyvin torjuneen Juuso Oinosen (26 torjuntaa) jalkojen välistä maaliin.

Kahdessa ensimmäisessä erässä lukuisia laadukkaita maalipaikkoja hukannut Kollilauma lopetti viimeisessä kolmanneksessa mälväämisen ja pisti pelin pakettiin alle kolmessa minuutissa.

Kollien pukuhuoneessa on totuttu kuulemaan toinen toistaan kummallisempia tarinoita ja värityksiä, mutta kissakippari Lauri Tuohimaan (kuvassa vasemmalla) tekemän voittomaalin syöttäneen Teemu Laakson tarina kiilaa vähintään kuluvan kauden kärkisijalle. Tuohimaa ohjasi Laakson viivasta lähettämän rannelaukauksen mailansa varrella ohi hölmistyneen Blues-maalivahdin. Jos ampu oli hyvä, selitys on maailmanluokkaa.

"Mä tsekkasin, että Laten staga oli nousemassa juuri sille korkeudelle kuin oltiin sovittu. Mä huusin sille viivasta että 'maila ylös' ja pistin lantionkorkuisen rannesyötön siihen logon kohdalle. Siitä oli Tuohimaalla helppo työ pistää lätkä pussiin", maiskutteli jämäkästi pelannut Laakso (osoittaa kuvassa sormellaan kiekosta jäänyttää kumitahraa).

Vain kaksi minuuttia myöhemmin maalintekijänä oli vikkeläkinttuinen taklauskone Jarkko Vaitio, jonka kauden toinen osuma oli kollikiekkoa parhaimillaan. Lyhyenläntä voimapesä hakkasi mustan päättäväisesti maalinedusruuhkasta sisään. Syöttöpisteen kirjautti Matias Nousiainen, joka sai kunnian iskeä lopulliset 1-4-lukemat ajassa 54:39.

Myös Nousiaisen maali oli eturivin suoritus. Ensin "Matsku" veivasi kulmassa kaksi Blues-pakkia vähäjärkisiksi, heitti kiekon maalille ja kävi lyömässä Niko Toivosen reboundin kaappiin. Maali oli Nousiaiselle sesongin kolmas.

Kolmannessa erässä nähtiin myös nyrkkeilyviihdettä, kun Kollien kurinpitäjä Miikka Jouhkimainen ja ex-HIFK-pakki Joona Järvi ottivat erällisen. Miehekäs tappelu päättyi ratkaisemattomaan ja molemmat kaverukset passitettiin muitta mutkitta ruiskun puolelle.

Ottelun jälkeisessä Kollien lehdistötilaisuudessa kuultiin mielenkiintoisia uutisia niin kiekkorintamalta kuin siviilipuoleltakin.

1. Jonas Enlund oli tyytyväinen U19-maajoukkueessa esittämiinsä otteisiin. Knoppitietona kerrottakoon, että Enlund on historian ensimmäinen Kolli, joka on tehnyt hattutempun Suomea vastaan. Enlund osui U20-maajengiä vastaan viime viikolla kolmesti.

2. Loppukauden sairastuvalla olkapääleikkauksen takia viettävän Siim Liivikin pelipaidan kauluksessa oli Pasi Salosen mukaan haju, jonka voi saada aikaan vain mies.

3. Miikka Jouhkimainen ja Tobias Salmelainen ovat jääneet kiinni country-musiikin kuuntelemisesta.

Kollien seuraava kamppailu pelataan lauantaina Hämeenlinnassa alkaen klo 16:00.

Axa@Luoteis-Lauttasaari
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11