ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Naattori's Night

Kollit-Ilves 7-4 (2-2, 3-0, 2-2)

Kollit palasi kirvelevän HPK-tappion jälkeen voittojen tielle toista hämäläisseuraa, Ilvestä, vastaan keskiviikkona Hornassa. Kolmesta viimeisimmästä ottelusta stadilaisten puolityhjään plakkariin on kertynyt viisi pistettä. Ailahtelevaisesti koko kauden pelannut kollilauma on kokenut lähes täydellisen kasvojenkohotuksen maaottelutaukoa edeltäneen neljän ottelun tappioputken jälkeen. Yksi muutoksen pääarkkitehdeistä on kuuma Tobias Salmelainen, joka ampui kilpailevaa kissalaumaa vastaan kaksi maalia. Salmelainen valittiin ottelun parhaaksi. Kollit sai tällä kertaa maalintekoapua myös hieman yllättävämmiltä veijareilta, kun harvoin osumatilastoissa esiintyvät puolustajakaverukset Pippo Limnell ja Mikko "ApeNaattori" Aules (kuvassa oikealla) nostivat Kollit toisen erän alussa 2-2-tasatilanteesta 4-2-johtoon. "Naattori" Aulekselle maali oli ensimmäinen kolmeen kauteen. "Mä oon viimeks tehnyt häkin Vuosaaren Viikinkien B-junnuissa", hehkutteli Aules, joka kertoi nähneensä reiän Ilves-vahti Riku Heleniuksen torjunta-asennossa. Kollien pistemiehinä kunnostautuivat myös Teemu Ramstedt (0+3), Mika Koponen (1+1) ja Janne Keränen (0+2) sekä maalin mieheen iskeneet Timo Seppänen ja Bobby Nyholm. Ilveksen näkyvin oli kahden maalin Henri Sandvik.

Kollien omistaja Tom Nybondas oli ottelun jälkeen huojentunut, mutta aavistuksen tyytymätön.

- Olen nähnyt tältä joukkueelta paljon parempaakin peliä, mutta tässä vaiheessa vain pisteillä on merkitystä. Kiitos koko joukkueelle tärkeästä voitosta. Ensi lauantaina jatketaan Jokereita vastaan samoissa merkeissä.

Päävalmentaja Joonas Tanska oli pomonsa kanssa samoilla linjoilla.

- Viimeksi vastaavan kolmen ottelun ja viiden pisteen putken jälkeen me jouduttiin hämmentävään tappioputkeen, joka saatiin katkaistua vasta Matinkylässä maaottelutauon jälkeen. Nyt olisi tarkoitus tehdä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella sellainen temppu, että saalistetaan neljästä matsista seitsemän pistettä.

Kollit pelasi jo toisen peräkkäisen 11 maalin ottelun. Hämeenlinnassa tuli jatkoajalla pataan 6-5, mutta nyt tuloksena oli makea kolmen maalin voitto sarjanelosista ja viime kauden Suomen mestareista.

Kollien ja koko kaukalon kuningas oli liigamies Tobias Salmelainen (kuvassa), joka tuntui hääräävän kaikkialla samaan aikaan. "Tobbarin" valtava nopeus ja kiekkovarmuus oli liikaa Ilvekselle, jolla oli lähes mahdoton tehtävä pysäyttää vauhtiin päässyttä Salmelaista laillisin keinoin. Hieman paremmalla onnella nuorukainen olisi niitannut broidinsa esimerkistä tilastoihin viiden maalin illan, mutta uroteko jäi vielä odotuttamaan itseään.

- Nyt pitää olla tyytyväinen ensisijaisesti voittoon. Ja toissijaisesti Apenaattorin tekemään 3-2-maaliin. Se jätkä ei ole vielä päässyt maalaamaan edes himassaan, joten nyt oli hyvä mesta pistää kumi sisään. Ja olihan se tietty nastaa onnistua itsekin. Alivoimalla tyhjiin ja vielä rystyllä nollakulmasta. Sellaista ei ole tullut montaa omalla uralla tehtyä, mietti Salmelainen.

Tobbarin ensimmäinen maali (5-2) syntyi rangaistuslaukauksella ja toinen (7-4) alivoimalla tyhjään maaliin. Ensimmäinen byyri oli ottelun virallinen voitto-osuma, mutta vasta jälkimmäinen ratkaisi voiton Kolleille. Osuma syntyi kesken päätähuimaavan Ilveksen ylivoimapaineen, jonka aikana vieraat olivat hiippailleet 6-2-tappioasemasta kutitusetäisyydelle kahden maalin päähän.

Salmelaisen toiseen maaliin sai syöttöpisteen Kolleihin B-junnujen kautta palannut ja loukkaantumisista kärsinyt Max Wärn.

Ottelun ensimmäisessä erässä kaukalossa nähtiin kaksi hiljaa hiipinyttä kissalaumaa. Molemmilta joukkueilta tuntui olevan puhti poissa ja pelihalut jossain aivan muualla kuin kaukalossa.

Lähes puolet avauserästä ylivoimalla pelannut Kollit osui avauskolmanneksessa kahdesti. Osumista ensimmäinen oli henkinen ylivoimamaali, kun Timo "Bumba" Seppänen iski neljä sekuntia Mika Wendellin jäähyn jälkeen one-timerin Riku Heleniuksen selän taakse. Kollien toinen tehtiin aivan virallisestikin ylivoimalla. 18-vuotiaiden maajoukkuemies Bobby Nyholm tempaisi kiekon kahdesta metristä byyriin vain 15 sekuntia ennen erätaukoa. European Sport Servicen rankkauksessa Suomen viidenneksi lupaavin ensi kesän NHL-varattava oli tehdä maalin jo viitisen minuuttia aiemmin, kun Max Wärnin oivallinen keskialueen syöttö vapautti pietarsaarelaisen läpiajoon. ESS:n maalivahtirankingin ykkösmies Helenius oli kuitenkin etevämpi.

Toisen erän Kollit voitti selvästi lukemin 3-0. Ensimmäisen kerran kiekko löysi maaliin ajassa 21:27, kun Auleksen siniviivalta lähettämä rannelaukaus upposi kovan ruuhkan takaa verkkoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Teemu Ramstedt voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja oikealta ampuva Pippo Limnell raivosi sydämensä kyllyydestä tilanteeksi 4-2.

Katsomossa ottelua seurannut liigamies Miikka Jouhkimainen innostui Auleksen maalista valtavasti.

- Se oli hieno hetki. Samaa mieltä taisi olla se gimmalauma, joka kiljui Naattorin byyrin jälkeen kuin juoksuaikaiset. Pipon maali kruunasi Duo Mustaoranssin illan. Hyvä jätkät!

Ottelun kakkostähti Timo Seppänen ampaisi läpiajoon muutamaa minuuttia ennen toista erätaukoa. Ilves-pakki koukkasi Seppäsen kumoon hekuman hetkellä ja erotuomari Mikko Lehmuskoski risti kätensä pään yläpuolelle. Salmelainen upotti rankkarin yläkulmaan ja vei Kollit 5-2-johtoon.

Kolmannessa erässä Ilves käytti hyväkseen Kollien jäähyilyn. Kotijoukkueelle puhallettiin kolme kakkosta kolmen minuutin sisään ja Ilves hinautui kahden maalin päähän. Välillä Kollien luukulla oli sellainen paniikki, että A-katsomossa istuneen omistaja Nybondaksen sydämenlyönnit kuuluvat vastapäisen C-katsomon lehdistöpaikoille saakka.

33 kertaa torjunut Jani Nieminen varmisti kriittisten hetkien pelastuksillaan Kolleille elintärkeät kaksi pistettä. Kuumimmat hetket koettiin, kun Ilves otti maalivahti Heleniuksen (27 torjuntaa) pois työpaikaltaan ja haki kavennusta 6-3-ylivoimalla.

Ilveksen kolmannnen erän osumat merkittiin sähäkälle Henri Sandvikille ja tyylikkäästi pelanneelle Lassi Mattilalle. Vieraiden avausosuman ampui Niko Hannula. Kolleilta osui kolmannessa Salmelaisen lisäksi Mika "Kölli" Koponen.

Kollit jatkaa pistejahtia lauantaina Pirkkolassa Jokereita vastaan.

Axa at The Rock
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11