ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Herrat ja Narrit

Jokerit-Kollit 2-8 (0-1, 1-3, 1-4)

Kollit varasti Stadin herruuden takaisin Jokereilta tylyin lukemin. Päämaestroina narrien kaadossa hääräsivät B-ikäiset Bobby Nyholm (2+2), Nico Aaltonen (2+1) ja Max Wärn (0+2) sekä "normaali-ikäinen" Janne Keränen (2+0). Maalinteossa onnistuivat myös U20-maajoukkuepaikkaa halajava Jonas Enlund ja Mika Koponen. Toisen ottelunsa nivusvammasta toipumisen jälkeen pelannut maalivahti Jani Nieminen torjui 34 kiekkoa riemukkaalla 94,44% varmuudella. Jokereiden maalintekijät olivat Kim Strömberg ja Vesa Kulmala. Ottelun ykköstähti Nyholm (kuvassa) pelasi ensimmäisen neljän pisteen kamppailunsa ASM-liigassa ja nosti kauden maalisaldonsa 10:een. Pietarsaarelainen oli hereillä etenkin erien aluissa. Ensimmäisen maalinsa "Bobby" iski toisen erän alussa vain kuuden sekunnin jälkeen aloituksesta. Toinen byyri syntyi kun kolmas erä oli vanhentunut 33 sekuntia. "Toi jätkä kuuntelee saletisti erätauoilla Bryan Adamsia korvalapuilla ja tuijottelee lisäravinnepurkkia", analysoi Nyholmin otteista innostunut liigajyrä Juha Fagerstedt. Kollit on napsinut seitsemän kahdeksasta maaottelutauon jälkeen tarjolla olleesta pisteestä, ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Merkittävää Jokereiden kaadossa oli myös se, että kokoonpanossa oli vain yksi yli-ikäinen, Miikka Jouhkimainen.

Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska oli ottelun jälkeen syystä tyytyväinen.

- Me ammuttiin mun laskujen mukaan yli 70 laukausta ja matsi meni muutenkin meidän komennossa. Henkisesti voitto oli tärkeä, sillä nyt jätkät huomasivat pärjäävänsä kenelle tahansa hieman nuoremmallakin porukalla.

Petopaitojen rosterissa oli lauantai-illan paikallisottelussa peräti kuusi B-ikäistä. Puolustajien peluutuksesta vastaava Jussi Silander oli ottelun alla miedosti sanottuna hermostunut, sillä Kollit sai jalkeille vain viisi puolustajaa. Normaalisti hyökkääjänä potkiva Max Wärn sai komennuksen kuudenneksi puolustajaksi.

- Ei hullumpi esitys kapealla pakistolla. Montaa kertaa en ole ollut tilanteessa, jossa 14:stä listoilla olevasta pakista saadaan peliin vain viisi. Onneksi Mallu Wärnin voi laittaa vaikka mille paikalle. Hyvä debyytti uudella pelipakalla. Heti tärähti kaksi syöttöpistettä, naureskeli Silander.

Se, mitä Pirkkolassa eniten ottelun jälkeen puhutti, oli Jokereiden täydellinen romahdus kolmannessa erässä. Narripaidat luhistuivat Kollien käsittelyssä niin totaalisesti, että viimeinen erä merkittiin vieraille peräti 1-4.

- Jokereilla oli omat mahdollisuutensa toisen erän lopussa. Ne pääsi kaventamaan 1-4:ään ja lopussa niillä oli loistavia mestoja tulla kahden maalin päähän. Onneksi Jani oli tulessa ja otti tarvittavat kiinni, kertoi Kollien seitsemännen osuman ampunut Jonas Enlund. Maali oli Jondelle kauden kuudes.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun Kollit iski kolme kertaa kahdeksassa minuutissa ja meni 0-4-johtoon. Bobby Nyholm iski läpajosta pikkupedot 0-2-johtoon vain kuuden sekunnin kuluttua aloituksesta. Nyholm karkasi hölmistyneiden narripakkien välistä läpiajoon ja ampui kovalla ranteellaan kiekon varmasti maaliin.

Seuraavan kerran Niko Hovisen selän takana soi ajassa 26:53. Mika Koposen kaukolaukaus oikesta laidasta lipui maalivahdin suojusten kautta sisään. Vain 62 sekunnin kuluttua Koposen kauden kolmannesta maalista oli Nico Aaltosen vuoro iskeä lätkä rystyllä jäässä maanneen Hovisen patjojen yli maaliin.

Jokerit kavensi ajassa 32:50 Kim Strömbergin maalilla. Isännät saivat osumasta rutkasti lisävirtaa ja olivat lähellä kaventaa toistamiseen, mutta Jani Nieminen (kuvassa) Kollien maalissa venyi loistotorjuntoihin ja sai pidettyä Jokerit kolmen maalin päässä. Niemisen parhaat torjunnat nähtiin kuitenkin avauserässä, jonka kotijoukkue olisi vienyt selvästi nimiinsä ilman Kolli-vahdin varmoja torjuntoja. Kaksi läpiajoa ja lukuisia muita avopaikkoja kiinni napannut Nieminen oli esitykseensä tyytyväinen.

- Nyt meni pitkästä aikaa hyvin. Tää oli multa eka onnistunut peli sitten kauden tokan matsin, jossa voitettiin Blues. Fiilis on loistava. Nyt on nasta lähteä snadisti relailemaan, kommentoi Kollien selkäranka.

Kollien ensimmäisestä ja kuudennesta maalista vastasi hienon ottelun pelannut taitoniekka Janne Keränen, jonka maalisaldo näyttää nyt neljää.

Kolmannen erän alussa, ajassa 40:33, illan sankari Bobby Nyholm suti kauden kymmenennen osumansa makuulta maalin edestä.

- Meillä oli 2-1-ylivoimahyökkäys Aaltosen Nicon kanssa. Mä kaaduin, mutta sain sudittua kuitenkin puckenin i mål siitä maalin kulmalta, kertasi onnellinen voimahyökkääjä.

Ottelun kakkostähti Nico Aaltonen viimeisteli Keräsen ja Enlundin maalien jälkeen Kollien kahdeksannen osuman ajassa 50:34. Maali oli Nicon neljäs kuluvalla kaudella.

Kollit joutuu tulevalla viikolla kovaan testiin, kun vastaan luistelevat liigan ykkönen ja kakkonen, Kalpa ja JYP.

- JYP tulee käymään meillä keskiviikkona ja lauantaina lähdetään Kuopioon. Jos noista matseista saadaan hyvät tulokset, mä luulen että me ollaan aika lähellä pleijariviivaa, summasi Kollien kakkoskoutsi Silander.

Seuraava ottelu pelataan siis keskiviikkona JYP:iä vastaan poikkeuksellisesti Stadin kakkoshallissa alkaen klo. 18:30.

Axa Islander
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11