ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Isät vastaan pojat

Kollit-JYP 4-2 (1-0, 1-2, 2-0)

Kollit alkaa vihdoin näyttää siltä kuin pitääkin. Joukkue on kahminut viidestä viimeisimmästä ottelustaan huimat yhdeksän pistettä ja kivunnut katastrofaalisen alkukauden jälkeen jo kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Kollien vahva lentokeli jatkui keskiviikkona Stadin jäähallin kakkospuolella JYP:iä vastaan kauden parhaalla esityksellä. Petopaitojen ylivoimaisimman show'n pisti pystyyn väkevästi esiintynyt, kuvassa pousaavaa ykkösketju Pasi Salonen (1+1)-Jonas Enlund (1+0)-Tobias Salmelainen (0+1). Valtakunnan tämän hetken kuumin A-junnuketju piteli vieraita pilkkanaan läpi ottelun. Täysin pitelemätöntä vauhtia, kiekollista oveluutta ja saumatonta yhteispeliä esittänyt kolmikko tarvitsi avausosumaansa vain 14 sekuntia Salonen syötettyä Enlundin läpiajoon. Ottelun loppu kulki samaa rataa; Kollien ykkönen toimi kuin hyökkäystehdas, joka loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Maalissa torjunut Jani Nieminen otti kiinni voittoon tarvitut 25 laukausta. Kamppailun alku viivästyi puolella tunnilla jyväskyläläisten juututtua Hartolassa rekan aiheuttamaan liikenneruuhkaan. Ensimmäisen erän jälkeen näytti siltä, että tuo rekka olisi seurannut hurrikaanipaitoja Stadiin ja ajanut yli kaukalossa.

Kollien omistaja Tom Nybondas katseli kolliensa otteita avauserässä silmät kiiluen. Kauden tähän asti parhaan Kolli-erän jälkeen Nybondaksen oli vaikeaa pidätellä liikutustaan.

- Tältä pitää kiekon näyttää. Ensimmäisen viiden minuutin aikana meillä oli ainakin viisi täysin selvää maalipaikkaa, eikä tahti laantunut jatkossakaan. Me ajeltiin ja liikuttiin, röyhittiin ja pelattiin kaikin puolin fiksusti. Mutta hyvä, että jätkät pidättelivät ratkaisua eivätkä tappaneet matsia heti kättelyssä. Yleisö sai tänään koko rahalla, omistaja tuumi.

Eikä espoolaistuneen myllypurolaisen hehkutuksessa ole piiruakaan liioittelua. Enlundin avausmaalin jälkeinen 19-minuuttinen oli niin ylivoimaista Kolli-vyörytystä, että kaukalossa tuntui olevan isien ja poikien välinen ottelu.

Stadin kakkoshallissa oltiin nähdä sellainenkin kiekkoiluihme, että neljä maalia päästänyt hävinneen joukkueen maalivahti olisi voitu ilman suurempia kummasteluja palkita kentän parhaana. Ilman Aleksis Ahlqvistin päälläänseisontaa Kollit olisivat vieneet avauserän rumin lukemin.

35 kertaa torjunut Ahlqvist ryösti vuoron perään varmat maalit Teemu Ramstedtilta, Miikka Jouhkimaiselta, Sami Kautolta, Aleksi Putkoselta, Janne Keräseltä, Tobias Salmelaiselta ja Lauri Tuohimaalta. Kyseinen seitsikko pääsi peräjälkeen avopaikkoihin kahdesta metristä, mutta tulos jäi nollaan.

- Ihmemies tämä Ahlqvist. Moni muu olisi pillahtanut tuollaisessa kumisateessa itkuun. Täytyy antaa kaverille täysi tunnustus upeasta pelistä, kertoi tilastoista vastaava Kollien joukkueenjohtaja Tomi Kuukauppi, jonka papereista löytyi todella positiivinen ennätys: Kollit olivat taklanneet enemmän kuin missään ottelussa kuluvalla kaudella. Eniten pommeja viljelivät pakkikaksikko Teemu Laakso - Sami Kautto ja hyökkääjäduo Miikka Jouhkimainen - Lauri Tuohimaa. Jouhkimaiselle laskettiin parhaimmillaan samassa vaihdossa neljä taklausta.

- Taklauspeli oli tänään hyvää. Kokeneemmat jätkät näyttivät esimerkkiä ja muut seurasivat perässä. Yleisilme oli fyysinen ja kroppaa laitettiin likoon surutta, myhäili Kollien käskijä Joonas Tanska.

Toisen erän komeimmasta suorituksesta vastasi liigassakin vakuuttavaa jälkeä viime päivinä tehnyt Pasi Salonen (kuvassa). Pauke lensi omalta siniseltä keskialueen irtokiekkoon ja tiputti JYP-puolustuksen seisoville jaloille. Salonen nakutti läpiajon päätteeksi Kollit 2-0-johtoon ammattimiehen varmuudella. Maali oli Paukelle kauden kolmas neljässä Kolli-pelissä.

- Tänään oli kiva pelata. Ketju toimi hyvin ja virtaa riitti. Lopussa pelaaminen taisi jo mennä vähän kikkailuksikin, mutta sillon pitää nauttia kun kulkee, hymyili ottelun ykköstähti ja Doug Sheddenin hihaässä.

JYP pääsi toisessa erässä tasoittamaan kuin varkain. Jani Isomäki (1+1) ohjasi maalin edestä tasavajaalla 2-1:een ja Eero Hyvönen tasoitti kahden miehen ylivoimalla ajassa 38:09. Molempiin maaleihin nappasi syöttöpisteet Kalle Mäkinen, joka oli maalivahti Ahlqvistin ohella joukkueensa näkyvin.

Vaikka JYP pääsikin hivuttautmaan rinnalle, ei Kollien voitto ollut uhattuna missään vaiheessa. Kotijoukkue oli keskiviikkona niin paljon parempi, että voittomaalin syntyminen oli enemmänkin ajan kysymys kuin kysymys.

Kunnian ratkaisuosumasta otti hyvässä iskussa pelaava Janne Keränen, joka nosti komean nousun jälkeen kiekon läheltä maalin kattoon ajassa 45:03. Jo Jokerit-ottelussa taidokkaasti pelannut (2 maalia) Keränen on räntäkelien alettua löytämässä Des Moinesiin kadonnutta itseään. Maali oli Jannelle kauden viides.

Ottelun loppunumerot sinetöi 05-06-sesongin avausosumansa ampunut Miikka Jouhkimainen seitsemän minuuttia ennen kongia. Kovaa taklaillut ja liukkaasti luistellut Jouhkimainen oli ottelun jälkeen kopin hymypoika.

- Se on marraskuun vika ja meikäläinen saa kuparisen rikki. Toivottavasti Heinz aukeaa. Iso käsi ja kiitos Haverisen Markulle namuavauksesta, tuuletteli Jouhkimainen, jonka analyysi pelistä oli viiltävän yksinkertainen.

- Viidellä viittä vastaan niillä ei ollut esittää yhtään mitään. Saatiin varmaan järkytettyä niitä törmäyksillä. Tokassa erässä otetiin muutama jäähy peräperään, joista tuon tason jengi kyllä rokottaa välittömästi. Siinä se, lauantaina jatketaan Kuopiossa sarjaykkösiä vastaan.

Axa@Enåsvägen
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11