ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

KalPa liikaa Kolleille

KalPa-Kollit 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)

Kollien viiden ottelun mittainen pisteputki katkesi Kuopiossa sarjakärki KalPan vieraana. Pienimmällä mahdollisella erolla pisteet vienyt kotijoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä iskemällä vajaan neljän minuutin sisään kolme osumaa. Kollien kuumin oli U20-maajoukkueen varamieheksi valittu Jonas Enlund (kuvassa), joka ampui kaksi Kollien kolmesta byyristä ja nosti kauden maalisaldonsa 9:ään. Kahteen pisteeseen pääsi myös stadilaisten sisäistä pistepörssiä lukemin 4+14 johtava Teemu Ramstedt (0+2). KalPan tehokkain oli maalin ja syötön merkkauttanut Ville Eskelinen. Kalakukoista maalasivat myös Stefan Wonfor, Joonas Riekkinen ja Tuomas Kiiskinen. Maalivahdeista pidemmän korren veti kuopiolaisten Timo Lindström (26 torjuntaa). Kollien byyrissä Jani Nieminen torjui 30 kertaa.

Kollien unelma kuudennesta peräkkäisestä pistepelistä karahti kiville toisessa erässä, kun KalPa kuritti vieraitaan kolme kertaa neljässä minuutissa.

Ville Eskelinen vei KalPan 2-1-johtoon siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 24:23 ja Joonas Riekkinen tuplasi kuopiolaisten johdon vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Voittomaaliksi jääneen neljännen maalin ampui puolustaja Stefan Wonfor ylivoimalla, kun peli oli vanhentunut 28 minuuttia ja 18 sekuntia.

Kollit nousi kolmannessa erässä vielä osittain mukaan pistetaistoon kun kippari Lauri Tuohimaa hyödynsi Aku Pekkarisen koukkukakkosen kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria.

Päävalmentaja Joonas Tanska ei ollut tyytyväinen Kollien harmaaseen esitykseen.

- Toisen erän musta neliminuuttinen oli tänään liikaa meille. Viimeisen kymmenen minuutin kirikin jäi jollain tavalla raivottomaksi ja päättömäksi. Järkeä ja malttia olisin kaivannut lisää. Tästä illasta jäi tasapaksu fiilis. KalPa ansaitsi voittonsa, niillä on hyvin luisteleva ja taitava joukkue. Pieni biitti tuli hampaankoloon ainoastaan muutamasta helposta jäähystä, jotka mielestäni olisi voinut jättää vislaamattakin, sanoi Tanska, joka nosti muiden yläpuolelle Kolleista ainoastaan Janne Keräsen, joka saalisti kamppailussa yhden syöttöpisteen.

Ottelun seitsemästä osumasta peräti kuusi tehtiin erikoistilanteesta. Neljä syntyi ylivoimalla, yksi siirretyn rangaistuksen aikana ja Kollien viimeinen tehtiin ilman maalivahtia. Osuman viimeisteli kolme sekuntia ennen summeria Jonas Enlund.

Kollien paljon parjattu ylivoimapeli onnistui Kuopiossa kahdesti. Kuluvalla kaudella punanuttujen ylivoima on onnistunut keskimäärin kerran 15.50 minuutissa, mikä oikeuttaa ASM-liigassa 12:lle sijalle.

Ottelu alkoi Kollien osalta hyvin. Jonas Enlund sivalsi kauden kahdeksannen häkkinsä ylivoimalla ajassa 10:24. Esityön Jonden maaliin tekivät pisterohmut Bobby Nyholm ja Teemu Ramstedt.

- Ekassa meillä oli muitakin maalintekopaikkoja, muun muassa pari läpiajoa, mutta tällä kertaa kaverin maalivahti oli etevämpi. Siinä olisi ollut taas hyviä paikkoja tehdä matsista KalPalle vähän vaikeampi, mutta näin tällä kertaa, tuumasi Kollien kakkosluotsi Jussi Silander.

Kollien viimeinen ottelu ennen joulutaukoa käydään vasta viikon kuluttua Raumalla.

- Nyt on hyvää aikaa treenata ja valmistautua vuoden viimeiseen pistejahtiin. Me ollaan vielä muutama bointsi pleijariviivan alapuolella, mutta viimeaikaiset esitykset lupaavat kuitenkin parempaa huomista. Hoidetaan Lukolta kaksi pistettä ja jatketaan tammikuussa, lopetti Silander.

Axa Katajaharju
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11